Politika

Bratić- Timonije: Dobri odnosi i snažnije kulturno povezivanje zajednički je interes dvije prijateljske zemlje

Motivisanje učenika i studenata za izučavanje francuskog jezika i intenzivnija promocija francuske kulture, biće zajednički ciljevi u saradnji Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Ambasade Francuske u Crnoj Gori, poručeno je na sastanku ministarke, Vesne Bratić i  ambasadora Francuske u Crnoj Gori Kristijana Timonijea, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

“Bratić i Timonije su se usaglasili da se, tradicionalno prijateljski odnos dviju zemalja, može najbolje unaprijediti kroz saradnju u oblasti kulture i obrazovanja. U tom smislu, obnavljanje sporazuma o saradnji na ovim poljima je prioritet”, navode iz Ministarstva.

Bratić je poručila da je potrebno naći nove načine podsticanja djece i mladih za učenje francuskog jezika i nastaviti sa stvaranjem mogućnosti za mobilnost učenika, studenata i akademskog osoblja.

“Ambasador Timonije je istakao da će se u narednom periodu, kroz konkretne projekte, raditi na stvaranju baze frankofonih učenika i studenata koji će imati brojne mogućnosti za stipendiranje i usavršavanje u Francuskoj”, naglašavaju u saopštenju.

Tokom sastanka je istaknuto, da će se ovom saradnjom dodatno osnažiti pozicija Crne Gore u EU integracijama.

“Na ovaj način, dodatno će se učvrstiti veze dviju zemalja i osnažiti pozicija Crne Gore na putu integracije u društvo razvijenijih evropskih država. Njegovanje dobrih diplomatskih odnosa, međusobno uvažavanje, kulturno povezivanje i bolja saradnja, na korist učenika i studenata iz Crne Gore, jeste zajednički interes dvije prijateljske zemlje”, konstatovano je na sastanku.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
TashUnrealNovak
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tash
Gost
Tash

Ništa konkretno nije dogivoreno. Ni jedan projekat, ni jedna konkretna ideja. Propuštena šansa.

Unreal
Gost
Unreal

Koji stav, koje držanje. 😂😂😂😂🙄🤦

Novak
Gost
Novak

Imade li joj iko reci kako da se obuče i kako da sjedi.?!

Send this to a friend