Politika

Britanska ambasadorka: Dali smo ekspertizu da se ispita nezakonito bogaćenje

Karen Medoks

Ujedinjeno Kraljevstvo pružilo je ekspertizu Crnoj Gori kako bi podržalo razvoj propisa o nezakonitom bogaćenju, kazala je za Dan britanska ambasadorka Karen Medoks. Ona je istakla da Ujedinjeno Kraljevstvo ostaje otvoreno za dalju saradnju sa crnogorskim partnerima na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije.

“Važno je uspostaviti odgovarajući zakonodavni okvir za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i odgovarajuće institucije za sprovođenje tog zakonodavstva. Zakoni koji se odnose na nezakonito bogaćenje zasigurno su jedan od elemenata u suzbijanju finansijskog kriminala. Ujedinjeno Kraljevstvo je pružilo ekspertizu Crnoj Gori kako bi podržalo razvoj propisa o nezakonitom bogaćenju”, rekla jeMedoks.

Kako je naglasila, ključ je primjena u praksi.

“Koliko će bilo koji novi zakon dati doprinos vladavini zakonau Crnoj Gori ne zavisi samo od njegovog sadržaja, već i od toga koliko se dobro primjenjuje u praksi. Ujedinjeno Kraljevstvo je otvoreno za dalju saradnju sa crnogorskim partnerima na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije”, navela jeMedoks.

Nova vlast, odmah nakon što je preuzela instituci je i formirala Vladu, u više navrata je poručila da im je ključni cilj beskompromisna borba protiv korupcije i organizovanog kriminala. Najavili su usvajanje sistemskih zakona, među kojima je i zakon o porijeklu imovine koji će obuhvatiti sve javne funkcionere.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rade
Gost
Rade

Svi koji su se obogatili na teret države zloupotrebom svog položaja da im se oduzme tako stečena odnosno pokradena imovina i vrati u budžet države.a oni da odgovaraju po zakonu.da važi za sve bez razlike vlast ili opozicija.

BMX
Gost
BMX

Hoce li ta vasa “ekspertiza” obuhvatiti npr SPC i njene bogate svestenika u Crnoj Gori ? Hoce li ispitati kako su došli do bogatstva Daka Davidovic, Carević, vlasnici Vijesti, Rakcevic i ostale druge, treće, cetvrte i pete familije u CG ? Ili ce se sve svesti na bivsu vlast… Sto je u redu, ali onda to nece biti zakon, pravda… Više »

Miki
Gost
Miki

Od spc neka krenu ,pa da vidite sta i kako !!!

ND123
Gost
ND123

Svima koji su se nezakonito obogatili na štetu države treba u skladu sa novim zakonom oduzeti nezakonito stečenu imovinu i novac i vratiti u drzavnu svojinu.

Mrgud
Gost
Mrgud

A jeste li dali ekspertizu za mješanje Srbije i Rusije, za domaće špijune , instalirane strane ministre, odavanje NATO podataka….

Istina
Gost
Istina

Tesko ce ovo pasti nivdoj vlasti

Send this to a friend