Politika

Britanska ambasadorka posjetila Centar za obuku Vojske Crne Gore

Ambasadorka u posjeti Danilogradu

Ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori Elison Kemp posjetila je danas, sa vojnim izaslanikom u Crnoj Gori, potpukovnikom Edvardom Melotom, Centar za obuku Vojske Crne Gore u Danilovgradu, saopšteno je iz Miistarstva odbrane.

Sa ambasadorkom Kemp i potpukovnikom Melotom razgovarali su načelnik Direkcije za međunarodnu saradnju, Andrej Lakić, zamjenik načelnika GŠ VCG, pukovnik Svetozar Brajković i komandant Centra za obuku, potpukovnik Igor Knežević.

“Britanskoj ambasadorki prezentovane su dosadašnje zajedničke aktivnosti Vojske Crne Gore i Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva, sa posebnim osvrtom na podršku britanske strane edukaciji i usavršavanju znanja pripadnika VCG”, dodaje se u saopštenju.

Kapetan Entoni Kinsela, vođa Britanskog vojnog savjetodavnog tima za obuku (British Military Assistance Training Team-BMATT), predstavio je Niži komandni i lidersko-instruktorski kurs (Junior Command and Leadership/Instructor Training Course), koji se trenutno realizuje u Centru za obuku, u organizaciji OS UK.

Send this to a friend