Politika

Brnabić da smijeni Popovića zbog izjava o Crnoj Gori i Đukanoviću

Liga socijaldemokrata Vojvodine LSV pozvala je srpsku premijerku Anu Brnabić da smijeni ministra za inovacije Nenada Popovića zbog, kako su kazali, izjava koje predstavljaju govor mržnje prema Crnoj Gori i uvredljivih kvalifikacija na račun crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.

<<<Još jedna skandalozna izjava iz Srbije: Đukanović je najveći kriminalac u Evropi<<<

U saopštenju koje je potpisao lider LSV Nenad Čanak navodi se da su ratnohuškačke izjave Popovića veoma loša politička poruka, jer vode širenju mržnje i izazivanju sukoba u regionu.

“Rasistički i huškački pokliči biznismena i ministra Nenada Popovića od regiona čine ponovo bure baruta, a Srbiju guraju u sukob sa prvim susjedima”, ističe se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Čanak je optužio Popovića da je neskriveni lobista ruskih interesa u Srbiji, i upozorio premijerku da “nije mudro u sam vrh države stavljati one koji su spremni da intrerese našeg društva podrede tuđim interesima zbog svoje materijalne koristi”

“LSV podsjeća premijerku da dok ona izjavljuje u Velikoj Britaniji da EU nema alternative u politici Srbije, u Vladi Srbije je ministar Nenad Popović koji se protivi ulasku Srbije u EU i svojim ekstremističkim izjavama “podriva svaku evropsku politiku Vlade čiji je član”, navodi se u saopštenju.

Popović je ranije, povodom najavljenog usvajanja zakona o slobodi vjeroispovesti u Crnoj Gori, rekao da je “režim crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića neprijatelj Srbije i zločinački”, i da je Đukanović “poznat kao najveći kriminalac u Evropi”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aloalo
Gost
Aloalo

Najgora vojska su janicari.

Realno
Gost
Realno

I Brnabićka je tandarala, ali ipak pristojno i kulturno. A ovaj posrbljeni Crnogorac divljački. Umjesto da se dokaže kao Srbin, pokazao je svoje crnogorstvo u najgorem obliku.

Giga
Gost
Giga

Zivjela Nezavisna Republika Vojvodina. Uvjek smo uz vas braco!

Lovćenac
Gost
Lovćenac

Mađarska se ne bi složila. Vojvodina je srce Mađarske. ,,Južna zemlja” u prevodu sa mađarskog. Uglavnom to smatraju privremeno okupiranom teritorijom, nasilno okupiranom 1918. Predsjednik Orban ima na službenom autu kartu cjelovite Mađarske. Znači, niti je bezazleno, niti može biti nezavisna Vojvodina.

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Ne pada joj na pamet,kaže!
Baš je zanima Crna Gora koliko i ona mene!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Maketa prmijerke da smijeni ruskog špijuna u svojoj vladi?!😂😂 To ti je kao kad bi od mene tražili da smijenim Trampa. Jednake bi nam bile šanse. Zna to i Čanak, no se zeza…

Janko
Gost
Janko

Nenad Popović je najodvratniji lik u Vladi Srbije. Širi mržnju s najvišeg mjesta. Treba ga smijeniti svakako i navijam za to kao glasač u Srbiji. Jeste Milo lopov, kao i većina političara na Balkanu, tu nije slagao ništa. Ali je Popović isti takav lopov, a pritom i ruski isprdak što Milo nije. Milu svaka čast što je imao muda da… Više »

Backo
Gost
Backo

Jedino Canak brani Crnogorske interese u Srbiji. Jedini je on normalan politicar tamo. Zivjela braca Vojvodjani!

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

I Jovanović!

Kalamburator
Gost
Kalamburator

Bravo

Prc CG
Gost
Prc CG

Kad vi u CG smijenite Mila i Ambasadora CG u Turskoj.Sto se CG mijesa u unutrasnje pitanje Srbije,ko će koga da smijeni i postavi na idređenu funkciju a na kraju čovjek je iznio činjenice.

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Prvo,G-djica je suspendovana sa mjesta savjetnice u ambasadi! Drugo,to ne trazi CG nego politicar iz Serbije!

sasapg
Gost
sasapg

Idi okopavaj krompir i ne zaboravi ovce na ispasu. Previse je vruce za njih, a bogme i za tebe.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Imate vi u Srbili o čemu glavu lomit. Kosovo vi je otišlo, jug Srbije se komeša, Novi Pazar Sjenica Tutin, isto. Vojvodina bi davno otišla da je nijeste napunili izbjeglicama. Da ipak razmislite malo, zašto niko sa vama neće. Da nije možda do vas?

Kokainen
Gost
Kokainen

Opet Stara komentarises politiku!
E pa svasta s’ tobom 😂😂😂

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Isti ste ljudi!

Милан
Gost
Милан

Чанак геније

Ljuma
Gost
Ljuma

Ima li veceg huskaca od vucica koji je zajedno sa raznim zločincem seseljom bio na ratiste,

Black Block
Gost
Black Block

Znaci Milo nije pokrao CG ? Odlicno😈

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Ti si mu brojao pod madrac pare!

Vidoje
Gost
Vidoje

Aj ti popij jedan Dojc, ako imas pare. Subota je, opusti se

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Nema,al’ dace mu majka 2 eura

Send this to a friend