Politika

BS: Demokrate da budu okosnica nove vlasti, imaju našu podršku

Rafet Husović

Uvažavajući rezultate parlamentarnih izbora i trenutni odnos snaga, Bošnjačka stranka smatra da bi Demokrate trebalo da budu okosnica nove vlasti, jer im izborni rezultat za to daje legitimitet. U tom smislu, imaće podršku BS, a očekujemo i ostalih proevropskih i građanskih političkih faktora, bez obzira na to da li ćemo biti dio vlasti, saopštili su danas iz te partije. Poručuju i da ukupna javnost procijeni kojim interesima služi Dritan Abazović koji se sa četiri poslanička mandata predstavlja kao “oslobodilac” Crne Gore.

Kako ističu, time bi se stvorila potrebna proevropska dvotrećinska većina u parlamentu, čime bi se deblokirali određeni procesi i svakako stvorili uslovi za sveobuhvatnu društvenu reformu, jačanje institucija i vladavine prava u cilju dostizanja evropskih standarda.

Bošnjačka stranka je zahvalila svim građanima Crne Gore koji su im na nedavno održanim parlamentarnim izborima dali podršku i jasno poručili u kojem pravcu žele da nastavi građanska Crna Gora.

“Najbolji rezultat od osnivanja partije, podrška pripadnika bošnjačko-muslimanskog naroda, potvrda je da smo na ispravan način vodili politiku, vodeći se prevashodno državnim i nacionalnim interesima. Zajedno sa našim koalicionim partnerima postigli smo značajne rezultate, od kojih su neki i istorijski za državu Crnu Goru, kao što je članstvo u NATO Alijansi i visok stepen napretka u evropskim integracijama. To je potvrda da je koalicija kojoj je pripadala BS istinski vodila Crnu Goru naprijed na putu evropskih i evroatlantskih integracija, kao stabilne građanske, multivjerske i multinacionalne zajednice svih njenih naroda. Ostvareni stepen integracije manjina u institucije, ustanovljeni mehanizmi srazmjerne zastupljenosti, projekti koji otvaraju novu perspektivu regionalnog razvoja, samo su neki od realizovanih programskih ciljeva BS”, naglasili su.

Smatraju da nije realno da u praksi bude realizovana ekspertska Vlada koja se najavljuje, uzimajući u vidu brojne okolnosti, ali ako do toga ipak dođe – podržali bi i takvu ideju.

“Ipak, imajući u vidu brojne izazove sa kojima će se susresti naše društvo u narednom periodu, posebno u ekonomskom dijelu, u uslovima pandemije korona virusa, postavlja se pitanje kako i na koji način bi jedna takva Vlada nastavila brojne započete i planirane kapitalne državne projekte. Takođe, zanimljivo će biti i vidjeti na koji će se način formirati poslanički klubovi budućeg saziva u Skupštini, s obzirom na to da su se predizborne koalicije sastavljene od heterogrenih političkih faktora koji imaju različite programske i svake druge ciljeve. To sve će i te kako uticati na dalje procese, a svakako i na formiranje izvršne vlasti”, dodaju u BS.

Bošnjačka stranka je, kako kažu, kroz svoje djelovanje u prethodnom periodu pokazala da ne trguje državnim interesima i da oko ključnih strateških ciljeva nema pogađanja.

“Podsjećamo da nismo bili dio vladajuće većine, niti Vlade, nakon referenduma za nezavisnost 2006. godine, iako smo u potpunosti i bezrezervno podržali obnovu nezavisnosti Crne Gore. Takođe, svježe je sjećanje iz 2012. i 2016. godine kada smo odbili ponudu DF-a da budemo okosnica Vlade ili vodimo cijelu Vladu. Tada smo pokazali da nam nije stalo ni do fotelja niti ličnih interesa, kako nam posljednjih dana neki politički akteri žele spočitati, već smo se uvijek rukovodili interesima države Crne Gore i bošnjačko-muslimanskog naroda”, navode u BS.

Bošnjačka stranka, ističu, nikada nije bila satelit DPS-a ili bilo koje druge partije, već iskren partner u ostvarivanju ključnih državnih i nacionalnih interesa i uvijek smo bili i bićemo na strani onih gdje su manjinski narodi.

“Međutim, neka ukupna javnost procijeni kojim interesima služi Dritan Abazović koji se sa četiri poslanička mandata predstavlja kao „oslobodilac“ Crne Gore”, poručuju iz Bošnjačke stranke.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

BS u ovom savezu će dobiti mjesto glavnog… alooo…GLAVNOG (!) vozača autobusa, od Petnjice do Berana, i nazad! S tim, da ce Husovic moći sam štampati i prodavati karte na NOVOJ, potpuno NOVOJ dodijeljenoj lokaciji od nove vlasti, za izgradnju nove moderne trafike za prodaju karti! Malo li je…ne za njega, nego za njegov narod?

Kolasin free
Gost
Kolasin free

Sefovi BS, nece sa Dritanom da im ne otme biracko tijelo, ali biracko tijelo ne razmislja uvijek kao sefovi !

okica ,nikšić
Gost
okica ,nikšić

Bošnjaci,haha..oni bi i sa Šešeljom i Mladićem bili u savezu samo im daj vlast

Cetinje
Gost
Cetinje

Kad bi ponovili izbore dps ne bi imao 10 mandata

Mila
Gost
Mila

St ovaj prica? Jel oni izlaze iz koalicije sa Milom ili poziva demokrate kod njih?

delboj
Gost
delboj

Tacno tako. Nove mlade snage Demokrata i Ura u vladu sa podrskom DPS-a i manjina. Ovdje bi ipak DF pretrpio najveci udarac, sto je veliki udarac za radikalnu srpsku struju. A ako hoce stvarne promjene dobijaju 2/3 vecinu da mijenjaju sudsttvo i tuzioce. To u Vladi sa DF nece dobiti. E sad da vidimo Demokrate i URU, pred njima je… Više »

Mi smo
Gost
Mi smo

38-3=35

Bojan
Gost
Bojan

Manje stranke a više direktora ne pamti istorija

Tokyo
Gost
Tokyo

Zato se i presaltase ovako brzo, ne bi li zadrzali iste uslove.

Jooo
Gost
Jooo

Dzabe trce okolo i mole stranke.. to su ljudi od povjerenja. Nego provjerite vi malo vase redove. Kad ste izdali Crnu Goru, nekome od vas nece biti problem da izda i stranku. Tako da samo laganezi 😉

Svijest
Gost
Svijest

PONOVITI IZBORE!!!! Ovo je opšti grabež nastao

Milo
Gost
Milo

Nije ovo nista 10 puta gore cete proc no poslije 5 oktobra u srbiji.

Svijest
Gost
Svijest

Auuu koji grabež oko naše zemlje.To ste vi izmolebanisali

Svijest
Gost
Svijest

Auuu koji grabež oko vladavine .Zavadi,pa vladaj.Ludi narode sta učinjeste na izborima

Mitar
Gost
Mitar

Ispasce da ovi bosnjaci stvarno grama mozga nemaju! Proevropska stranka koja slavi 918 tu??? Pa e,e oce to!

Mint
Gost
Mint

Trebaju 2/3 za deblokadu sudstva koliko ja razumijem. Citaj komentare nize.

Tramp
Gost
Tramp

Ne razumijes ti demokracke procese momce jer si ti jos u nekom svom vremenu u kojem ti bjezi a nikako da ga uhvatis ,ne brini se ti za BS znaju oni sta hoce i dokle dobacuju .

Mint
Gost
Mint

Prosvijetli pa da i ja i ostali znamo nesto o demokratskim procesima?

Milo
Gost
Milo

Sto bosnjake interesoje 1918 kad CG ne interesuje

Svijest
Gost
Svijest

A ove grabeži za mojom zemljom.Hoce cetnici,hoce siptari,pa sad se i muslimani digli.Le le ku.ku BRAVO KRETENI

Mint
Gost
Mint

Pročitaj jos jednom tekst. Govori o ovoj kombinaciji:
30+3+4+3+2+1+10+1

Montenegro
Gost
Montenegro

Zbogom BS😅😅😅

Montenegro
Gost
Montenegro

Priklonili bi de vi djavolu samo da budete u vlasti. Jadni li ste!

Mint
Gost
Mint

30+3+4+3+2+1+10+1 O tome govori. Procitaj jos jednom.

Radosav
Gost
Radosav

Ovaj poziva Demokrate u vladi sa DPS-om
Kakav Car😂😂😂😂😂

Grammar Nazi
Gost
Grammar Nazi

Brate, kaže se “U VLADU”. Ja razumijem tvoje demokratsko pravo da daš komentar, tvoja pismenost dovodi kredibiltet istog u pitanje. Živio.

Radosav
Gost
Radosav

Znam ja odlicno kako se kaze da me ti ne ispravljas…Nekad se pogrijesi u brzini kuckanja na tastaturi…Inace su i-u jedan do drugoga…Ali da je ovo smijesan predlog slozit ces se…

Mint
Gost
Mint

30+3+4+3+2+1+10+1

Mne
Gost
Mne

Vidim ja, pravi se koalicija demokrate ura i manjine, uz podrsku ostalih sem DF. Dps im daje podrsku, a DF izvisi

Nina
Gost
Nina

Polako.Vidjecemo kad se ruke budu dizale pravo stanje stvari.Ovo ne znaci nista.

dzonatan
Gost
dzonatan

nego šta bi sa tom koalicijom “za evropsku cg”? A DPS?

Mint
Gost
Mint

30+3+4+3+2+1+10+1 O tome govori.

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Iskusno

Maxim
Gost
Maxim

Sad će Medo i DF u koaliciju sa DPSom

antitrikolor
Gost
antitrikolor

Ni u primisli

Ekselencija
Gost
Ekselencija

Dps van vlade. Odlično. DF i crkva van vlade. Odlično. SD i SDP van. Isto odlično. Bravo za ambasade.

Njegoš
Gost
Njegoš

To neće i ne može biti.

Nitro
Gost
Nitro

Pa ko će onda da čini većinu?

Leo
Gost
Leo

Dps će dati manjisku podršku, bez ulaska u Vladu.

The Stig 🇲🇪
Gost
The Stig 🇲🇪

Ja sam siguran da osim proste smjene vlasti, neophodno je i da manjinske stranke izaberu rukovodstvo koje nije optereceno “uslugama DPSa”. Tada ce cijeloj CG svanuti. Ne moze neutralan biti onaj koji je do juce sa DPSom budzet koristio kao svoj devizni racun. A sta ima od toga manjinski narod? Nista, zive kao ostatak CG – sirotinjski.

Njegoš
Gost
Njegoš

Onda i URA i MIR da izaberu rukovodstvo koje nije opterećeno uslugama srpskih popova.

Brano Nkšićanin
Gost
Brano Nkšićanin

Tebe ne treba vjerovat, ideš tamo đe imaš tonu vlasti kao minorna partija.

Razmislite
Gost
Razmislite

Koliko ja ovo razumijem BS poziva Demokrate u koaliciju sa DPS i ostalima partijama koje su cinile dosadasnju vlast.

Čegović
Gost
Čegović

Vjerovatno si u pravu, bar ja ne znam šta drugo bi ovo moglo da znači.

Njegoš
Gost
Njegoš

Točno tako.
30+3+4+3+2+1+10+1=54 ili 2/3, to je i jedina moguća opcija, ostalo je promućkaj i prospi.

dzonatan
Gost
dzonatan

neko bi da bude ministar pa mu smeta koncept ekspertske vlade

Dara
Gost
Dara

Kako su graknule vrane na sokola, sa svih strana. Shvatite da ste politička prošlost, zbogom.

rekbu
Gost
rekbu

Sve se sile zive upalile da od Dritana naprave Pajovica ….

Njegoš
Gost
Njegoš

Bogomi te sile mogu sad u penziju ako hoće, briga ih i za dritana i za pajovića, i za kurtu i za murtu. Ne treba on njima, već oni njemu.

Karl
Gost
Karl

Pozitivna stvar kod izbora je da vidimo ko je kakav, ko je tu zbog patriotizma i ideja, a ko je tu zbog ministarskih fotelja, mjesta potpredsjednika vlade itd. I preletači za nešto valjaju, fino se rasporede pa neka gradjani glasaju bez interesa i realno ih ocijene, da realno vidimo koliko je koga

Karl
Gost
Karl

Demokrate imaju legitimitet a osvojile manje glasova nego prošli put i manje mandata? Dje njih potrefi kad nisu ni tamo ni ovamo

Njegoš
Gost
Njegoš

Neko mora, DPS neka samo da podršku, moraš imati veliku većinu, inače sa 41/40 ništa ne možeš, sudstvo je u totalnoj blokadi, a mislim i da su na sastanku dogovorili da bi mogli sa svima, jedino sa retrogradnim df-om neće.

Mare
Gost
Mare

#Njegos Kako? Pa 41 je doboljno da izglasas gotovo sve sem da menjas Ustav. zato toliko kmecanje DPS nema nikakkvog smisla. Svima je jasno da ne smiju dat vlast jer ce na vidjelo izaci razmjere lopovije.

Njegoš
Gost
Njegoš

😂😂😂😂😂😂😂😂😂 jeste kako ne, zato plačete svaki dan da Stanković i Katnić daju ostavke, 2/3 mare, neće ići tako lako.

Nosstradamu
Gost
Nosstradamu

Ne mozes da izaberes sudije nijednog suda. Kao ni drzavnog tuzioca. Znaci pravna forma drzave u blokadi.

Maja
Gost
Maja

Abazović ima nešto što vi nemate. 🙂

Maja
Gost
Maja

Smirenost, da prihvati stvari koje ne može da promjeni;
Hrabrost, da promjeni one koje može;
Mudrost, da uvijek može da ih razlikuje. 🙂

Pitam se
Gost
Pitam se

Kako znaš Majo😊

Njegoš
Gost
Njegoš

Ima dva jaja na oko, očigledno ne vidi dobro.

Milutin
Gost
Milutin

A ti možeš da primiš Austrijskog premijera

debakl
Gost
debakl

DPS + SD = 33

Emica
Gost
Emica

Dvotrećinska većina je 54.
Ajmo sad digitrone i ruke mozgovi😁

dzonatan
Gost
dzonatan

ne treba dvotrećinska, nego tropetinska, a to je 49. To jedan iz SD-a. A biće pririsaka iz medjunarodne zajednice na tog jednog ne brini

Njegoš
Gost
Njegoš

DPS + SD + MIR + SDP + URA + BS + AL + AK
30+3+10+2+4+3+1+1= 2/3 tj. 54
Ili ne znaš da čitaš što piše ili namjerno širiš laži, gospodin iz BS je ovo predložio!
Demokrate da budu okosnica, DPS da podrži.

Mare
Gost
Mare

@Njegos A jel ti mislis da da su svi takvi kao DPS i stranke oko njih? Shvati niko od ove trojek nece podrzat DPS. 100x receneoi, rak rana ovog drustva je DPS, i sa njim nema rjesenja.

Neprofesionalno
Gost
Neprofesionalno

Hahaha ali naslov, a poenta teksta da žele sa Demokratama saradnju u inat DPS-u, što čini CDM/PAnalitika/Dnovine/Pobjeda hahahahhah

Njegoš
Gost
Njegoš

Jesi li pročitao tekst, DPS i demokrate, bez DPSa neće, a i ne može niko.

Milutin
Gost
Milutin

41 – 40 sasvim dovoljno

RankoME
Gost
RankoME

Sestre i braćo, ośecate li da će nas i Bosnjaci izdati? Zašto je ovo? Malo smo im dobra donijeli?

Dido
Gost
Dido

Ranko dobri znaš da su Bošnjaci i Albanci prethodnu vladu uslovljavali ličnim interesim i pozicijama.Sad im ga ne može biti.A mogli su biti pokretač promjena u Crnoj Gori i na prethodnim izborima.Jer su bili tas na vagi.Ali Milo je tad dao više.To treba sad pravdati.

Dacc
Gost
Dacc

Necemo. Nikad! Braco uz vas smo

E qq
Gost
E qq

Meeeeeeeeeeeee, dobro ti pristoji.

Komentar
Gost
Komentar

Hahahhahahhahaha pa prijatelju malo procitaj istoriju i Gorski Vijenac.

Haris
Gost
Haris

Dps je bio nekorektan prema nama, podrška Rafetu, zaštitimo naše interese !

Fendi
Gost
Fendi

Sad si se setio, kad je izgubio, kako očekivano

Zbogom
Gost
Zbogom

E pa dragi Bosnjaci nek vas sad Srbi brane. Sretno
Sa Crnogorcima ste raskrstili

Njegoš
Gost
Njegoš

Moraju i demokrate biti, inače nemaš 2/3 koje ti trebaju za deblokadu sudstva!

Баранин
Gost
Баранин

😂😂😂😂. Изађите више из 90-тих 😂😂😂. Нема випе црногорских или српских партија, најјача грађанска опција односи 40+ мандата следеће изборе. Пробудите се, нема вше ДПС-а ни СД-а а како ствари стоје ни СДП-а

roki
Gost
roki

hahaha,a koga ima ,fronta jel?
Oni su buducnost?
Amfilohije premijer,Pipun ministar policije, Medo ministar ekonomije,a vojvoda Mandic ministar vojni.
Kukala nam majka

Tivat
Gost
Tivat

Ko ih napada da bi ih iko branio

S400
Gost
S400

Dritan je posteni CG

Borko
Gost
Borko

hahaha zar i ti sine Brute….

Aster
Gost
Aster

Bravo

Da ja.
Gost
Da ja.

Bravo za BS.

boki
Gost
boki

Eto tako. Polako ali sigurno dps odlazi u istoriju…

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Dobro došli komšije…. Ali bi kao što vi postavljate (legitimno) uslove.. oćemo sa vama ako nema ovoga… ako nema onoga…
I ja bih vama postavio neke…mnogo jednostavnijie.
Da javno kažete da je Crnogorska Zadzava i Grb trajnini u da više nećete tražiti da se mjenjaju.
Da je Vječna

dzonatan
Gost
dzonatan

vidi što bi da uru izguraju. Drugari podržite vi reizbor VDT-a, dovoljno

Montenegro
Gost
Montenegro

Dosta ste rekli prethodnih dana. Da samo pregledaju i preslusaju vase izjave, nikad kafu sa vama ne bi popili a ne u saradnju da ulaze. Jadni li ste

Kovu
Gost
Kovu

Evo I Bosnjaka brace sa nama. Slozno da se DPS skine

Njegoš
Gost
Njegoš

Pročitaj još jednom što piše.

Mare
Gost
Mare

Ti procitaj sve izjave do sad. Nema sa DPS i tacka. Prva tacka svih dogovora je to. Dzaba se trudite.

Milutin
Gost
Milutin

Promeni nick, Njegos je bio pismen za razliku od tebe

Fendi
Gost
Fendi

Oni idu sa jačim, tako je to, a sa nisu bili sa vama što vas vole

Mint
Gost
Mint

Sanjaš. Sa vama nikad ništa. Procitaj tekst jos jednom a ako to ne bude dovoljno nastavi da ponavljas dok ne shvatiš

Defacto
Gost
Defacto

Bravo, javlja se snažna multietnička većina kao alternativa DPS-u

Djenka
Gost
Djenka

DPS je i multietnička i građanska.

nova
Gost
nova

Abazović heroj Crne Gore. Živ bio!

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Dozivesmo da srbi vole vise albance od crnogoraca

Ma ja sam
Gost
Ma ja sam

Vole se oni svi koliko ih ja volim, ali pusta fotelja… Samo da pozadine uvale pa će se pokazati koliko se tu ko voli. Ego i zelja za foteljom, nista drugo.

dzonatan
Gost
dzonatan

A pritom je Dritan je najveći CG patriota trenutno

refleks
Gost
refleks

To je vaša zasluga.

Send this to a friend