Politika

BS o Medojeviću: Tražiti rješenja unutar institucija sistema

Bošnjačka stranka smatra da treba pokrenuti sve društvene strukture u cilju nalaženja rješenja za prevazilaženje situacije nastale posle zatvaranja poslanika Nebojše Medojevića.

“Podsjećamo na osjetljivost trenutka u kome je tek uspostavljen dijalog u cilju jačanja povjerenja u izborni proces, uz podršku evropskih partnera. Ovakva dešavanja usporavaju demokratske procese, i ukupno proces integracija Crne Gore ka EU”, kazali su u BS.

Neophodan je, dodaju, dijalog među svim akterima na političkoj sceni, ali isto tako i proaktivan pristup državnih institucija, posebno sudsko-tužilačke grane vlasti.

“Institucija poslaničke funkcije, kao predstavika slobodno izražene volje naroda, ustavno je zaštićena i definisano je kad i pod kojim uslovima se poslanik može lišiti slobode. Sve nedorečenosti po tom pitanju ne trebaju biti korištene na bilo čiju štetu, bilo da je riječ o poslanicima vlasti ili opozicije”, navode u BS.

Isto tako, još jednom podsjećaju, da se u slobodi govora, i u Parlamentu i van njega, mora voditi računa o granicama kojima se može ugroziti nečiji ljudski, porodični ili moralni integritet.

“Ukoliko se iznose teške optužbe, treba se, i od strane poslanika, pokazati spremnost da se argumentima i činjenicama potkrijepe takvi iskazi. Apelujemo na traženje odgovarajućih rješenja unutar institucija sistema i kroz kooperaciju svih subjekata koji mogu doprinjeti razrješavanju ove situacije”, zaključuju u BS.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Narod se umirio……buuum

Grgec
Gost
Grgec

Dok su neki sipali gorivo u Karadziceve tenkove koji su jurisali na Srebrenicu, Medo je pozivao na mir. Ali ti koje je Medo tada stitio sad su sve to zaboravili i drze koaliciju mraku.

Joo
Gost
Joo

I kakve to sad veze ima sa tim sto je coveka lazno optuzio za najgore ratne zlocine…..

Baltazar B.
Gost
Baltazar B.

Nema veze, ali treba dokaz.

Baltazar B.
Gost
Baltazar B.

Nije Medo što je nekad bio…. On je sada sa onima koji negiraju zločine i genocid sto su ti isti tenkovi uradili.
Samo da se zna… 🤔

Klijen
Gost
Klijen

Jeste tada, ali sad je sa onima koji su bili u prvim redovima u Bosni i tada i sad, što retorički, što fizički…

amo
Gost
amo

Neka ga puste,pa po pravilu skinu imunitet,a onda ga hapsite.Ali da paze da ne utece sluzbenim autom ka ona neki dan.

Alahami
Gost
Alahami

Jedini politicar koi je devedesetih suzaliva Bosnjake,Stitio ih palio svijece za Srebrenicu,covjek koi ima dusu i srce za razliku ud ostalih politicara .Nek mu je dragi Alah na pomoci a mi Bosnjaci u pamet stose politike tice!

Sova
Gost
Sova

I ja sam tad žalio Bošnjake. Čini mi se da se ja nijesam promijenio, a da Medo jeste. Danas žali samo sebe. Za sebe traži pravo da laje, a to nikome van DF-a ne bi dao. Nije bio takav do prije 15 godina. Otkad se uhvatio sa Surčincima, promijenio se. Nije bio pohlepan i vlastoljubiv.

Murkaet
Gost
Murkaet

Ooo Milo i ti si žalio bošnjake jel? Nijesam to znao

Građanin
Gost
Građanin

Valjda je dobio injekciju. Finansijsku. Pa se prešaltova. Tiptronik.

Send this to a friend