Politika

BS podržava Kajošaja za predsjednika parlamenta u Tuzima

Predsjedništvo Bošnjačke stranke, na večeras održanoj sjednici kojom je predsjedavao potpredsjednik Osman Nurković, preporučilo je odbornicima BS-a u Skupštini opštine Tuzi da podrže kandidata Albanskog foruma za predsjednika lokalnog parlamenta. Ova odluka je donekle iznenađujuća, jer je Bošnjačka stranka na državnom nivou u koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista. Uprkos tome, na sjednici BS ocijenjeno je da ta koalicija dobro funkcioniše.

<<<Đeljošaj predsjednik Opštine Tuzi, a Kajošaj lokalnog parlamenta<<

Podsjetimo, kako je CdM ranije pisao predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj će najvjerovatnije biti novi predsjednik Opštine Tuzi, a lokalnog parlamenta funkcioner Demokratskeunije Albanaca DUA Fadil Kajošaj.

“Nakon konstituisanja lokalnog Parlamenta Tuzi, BS očekuje nastavak pregovora o sklapanju koalicije koja bi vršila vlast u narednom periodu. Takođe, predsjedništvo BS je ocijenilo da je postignuti rezultat sa lokalnih izbora izvanredan i dalo punu podršku opštinskom odboru Tuzi u daljim aktivnostima”, navode iz ove partije.

Podsjećaju da je BS osvojila 961 glas na lokalnim izborima održanim 3. marta za Skupštinu opštine Tuzi i biće zastupljena sa četiri odbornička mandata.

“Predsjedništvo BS je analiziralo funkcionisanje koalicije na državnom nivou. Zaključeno je da vladajuća koalicija funkcioniše dobro, što potvrđuju ostvareni rezultati na svim poljima u prethodnom period. Ocijenjeno je i da su kadrovi Bošnjačke stranke u Vladi Crne Gore, državnim institucijama i preduzećima dali veliki doprinos u uspješnom radu i funkcionisanju”, ističu oni.

Na izborima u Tuzima. Albanski forum, koji čine Albanska Alternativa (AA), Demokratski savez Albanaca (DS) i Demokratska unija Albanaca (DUA) osvojili su 16 mandata, Demokratska partija socijalista deset, Bošnjačka stranka četiri, a Socijaldemokrate i Demokratska Crna Gora po jedan. Konstitutivna sjednica na kojoj će biti verifikovani odbornički mandati i izabran predsjednik Skupštine Tuzi biće održana sjutra.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BaranIN
Gost
BaranIN

Kao i sto su kroz istoriju pokazali,prodali su jednom vjeru za večeru i opet će prodati sve samo da koprcaju u vlasti…..ovo je samo dokaz koliko njima znaci CG,samo goli interes inače bi je prodali za šaku dolara.

Toni
Gost
Toni

Ko njih šta pita? Albanci su dobili podršku od Demokrata i to im je dovoljno. Bošnjaci izgleda daju signal kako će se ponašati u budućnosti ako dođe do kakvih problema u lokalnoj vlasti. Samo nam daju dokaz koliko u stvari vole vlast.

veruj
Gost
veruj

pocistice te dps i sd osmane

Dejo mornar
Gost
Dejo mornar

Imam 821 filijalu banke izračunao sam da bošnjaci svake godine uzmu jedan procenat teritorije od 2006 do 2019 su uzeli ili zaradili 13 posto teritorije.

Ilinois
Gost
Ilinois

“BS dala doprinos u državnim preduzećima”-uništiše sve čega su se dotakli,kao npr Monteput,bruka . . .

Dejo mornar
Gost
Dejo mornar

Kolike su one tuzi vidio sam. Pola podgorice. A sad očekujem da me pohvalite pošto imam 821 filijalu. 😂

Nenad
Gost
Nenad

bs najgora stranka u cg..

Fijasko
Gost
Fijasko

Naravno, i ovim gestom su pokazali da su iz BS-a jedino vodjeni licnim interesima i partijskom uhljebljenju.Ovo je uvlakusa albanskom forumu kako ih ne bi pedalirali iz buduce vlasti u opstini Tuzi

Dzoi Plameni
Gost
Dzoi Plameni

Velika je ljubav Bosnjaka prema Crnoj Gori,velika,rekao bih i veca nego albanska. Nece mnogo vode moracom proteci prije nego nam pokazu tu ljubav…

Jovanka
Gost
Jovanka

Sreca pa nikoga vise ne zanima sto ce biti sa Crnom Gorom, od slabo je koje drzave narod diga ruke ka od ove. Ko kaze da nije je licimur.

Send this to a friend