Politika

Burne rasprave, otkazi, čestitke, penzije…

Sedmicu za nama obilježile su burne rasprave poslanika u parlamentu i na Twitteru, premijerova rođendanska čestitka britanskoj kraljici Elizabeti, zakonske novine o odlasku u penziju… Nije prošlo nezapaženo ni imenovanje novog izvršnog direktora Aerodroma, kao ni to da se sin poslanika Pokreta za promjene Branka Radulovića “uhljebio” u tom državnom preduzeću. Ukoliko ste propustili da pročitate najvažnije informacije možete to danas učiniti. Budite informisani čitajte CdM.

Deset najčitanijih tekstova u protekloj nedjelji:

1.Vuksanović Stanković: Bravo Uraši i Demokrate, bravo Felonci, ovo je zastiđe

Nakon što je Administrativni odbor Skupštine Crne Gore predložio da predsjednik žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade bude Bećir Vuković oglasila se poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković koja je kazala da je “ovo zastiđe”.

<<<Vuksanović Stanković: Bravo Uraši i Demokrate, bravo Felonci, ovo je zastiđe<<<

2.Makedonac direktor Aerodroma Crne Gore, sin Branka Radulovića kandidat za zamjenika

Makedonac Goran Jandreoski tokom nedjelje izabran je na funkciju novog izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore.

<<<Makedonac direktor Aerodroma Crne Gore, sin Branka Radulovića kandidat za zamjenika<<<

3.Kako je Krivokapić pozdravio okupljene na prijemu povodom rođendana kraljice Elizabete

Premijer Zdravko Krivokapić je prisutne na proslavi rođendana kraljice Elizabete II, koju je u Baru upriličila Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva, pozdravio na nesvakidašnji način. Tačnije, on je okupljenima kazao “na mnogaja ljeta”, navodeći da je to tradicionalan pozdrav.

<<<Kako je Krivokapić pozdravio okupljene na prijemu povodom rođendana kraljice Elizabete<<<

4.Bratić otpustila i tjelohranitelja Aca Milića

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić nastavlja sa čistkom u okviru svog resora. Nakon što je dala otkaz direktoru Direktorata za tercijalno obrazovanje Danilu Alagiću, Bratićeva je otpustila i tjelohranitelja Aca Milića.

<<<Bratić otpustila i tjelohranitelja Aca Milića<<<

5.Katnić: Nijesu ispunjeni uslovi za moj odlazak u penziju, mene niko nije pobijedio; Knežević: Kosmička simbolika što Katnić ide u penziju na Dan državnosti Rusije

U nastavku sjednice Skupštine Crne Gore raspravljalo se i o Godišnjem Izvještaju o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva za 2019. i 2020. godinu. Izvještaje predstavljaju v.d. vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

<<<Katnić: Nijesu ispunjeni uslovi za moj odlazak u penziju, mene niko nije pobijedio; Knežević: Kosmička simbolika što Katnić ide u penziju na Dan državnosti Rusije<<<

6.Vuksanović Stanković Milačiću: Vi ste bivša pudlica Javnog servisa, ja se Vas ne bojim; Milačić: Nijesam SDP nazvao fašističkim, ali vi to jeste

Tokom skupštinske raspave oko imovanja članova žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade, došlo je do burne rasprave između poslanice SDP-a Draginje Vuksanović Stanković i poslanika Prave Marka Miličića, nakon što je Milčić SDP nazvao fašističkom strankom. Vuksanović Stanković kazala je Milačiću da je on bivša pudlica Javnog servisa, da ga se ne boji, kao i da nikada neće ustuputi u borbi za Crnu Goru.

<<<Vuksanović Stanković Milačiću: Vi ste bivša pudlica Javnog servisa, ja se Vas ne bojim; Milačić: Nijesam SDP nazvao fašističkim, ali vi to jeste<<<

7.Medojević podnio ostavku na poslaničko mjesto

Predsjednik Pokreta za promjene PzP i jedan od lidera Demokratskog fronta DF Nebojša Medojević podnio je ostavku na poslaničko mjesto. On je na konferenciji za novinare potpisao da podnosi ostavku na poslaničku funkciju.

<<<Medojević podnio ostavku na poslaničko mjesto<<<

8.Radulović kritikuje Vladu i zapošljava svoju djecu: Ćerka direktorica Kliničkog, sin pomoćnik direktora Aerodroma

Izgleda da je visoki funkcioner Pokreta za promjene dobro profitirao od Vlade koju navodno svakodnevno kritikuje. I dok vikom u parlamentu kamuflira navodna upozorenja da Vlada ne radi kako treba, Branko Radulović ne časi časa, pa će nakon što je za ćerku Ljiljanu izborio mjesto direktorice Kliničkog centra, sina Petra zaposliti na mjesto pomoćnika direktora Aerodroma Crne Gore.

<<<Radulović kritikuje Vladu i zapošljava svoju djecu: Ćerka direktorica Kliničkog, sin pomoćnik direktora Aerodroma<<<

9.Konjević Konataru: Da može, đed bi ti izvukao uši, nekad te vukli Medo, Darko, Žarko, sada te šamara DF

Odluka Administrativnog odbora da Skupštini Crne Gore predloži Bećira Vukovića za predsjednika žirija za Tinaestojulsku nagradu izazvala je “rat” na Twitteru između poslanika SDP-a Raška Konjevića i Građanskog pokreta URA Miloša Konatara.

<<<Konjević Konataru: Da može, đed bi ti izvukao uši, nekad te vukli Medo, Darko, Žarko, sada te šamara DF<<<

10.Bratić ima zdravstvenih problema, premijer preuzima dio Ministarstva

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić ima zdravstvenih problema i moraće na operaciju, kazao je u emisiji Načisto premijer Zdravko Krivokapić, ne otkrivajući previše detalja.

<<<Bratić ima zdravstvenih problema, premijer preuzima dio Ministarstva<<<

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kika
Gost
Kika

A DPS spava i bojkotuju parlamenat. Birani su da leze kući umjesto da zastupaju gradjana. Sramota.

sreten
Gost
sreten

DPS je u pravu…. sramotno je sa nekima biti u istoj sali….neka biraci uzivaju u svom izboru sami sa svojima

Send this to a friend