Politika

Burzan: Mržnja prema Đukanoviću virus srpskih medija

Danilo Burzan

Ni u vremenu kada se čitav svijet bori protiv pandemije korona virusa, srpski tabloidi i dio medija u Crnoj Gori koji su u službi srpske politike, ne ostavljaju na miru crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.

Tako su kasno preksinoć pustili lažnu vijest da je Đukanović obolio od Covid-a 19 i da ima težu kliničku sliku. Prvi je ovu informaciju pustio portal Alo.rs sa naslovom: “Milo Đukanović zaražen korona virusom, u teškom stanju, tražio pomoć iz Rusije i Francuske!”

U roku od nekoliko minuta isti tekst vijest” prenijeli su i portali: In4s, Svetionik, Republika.rs, Slobodnabosna.ba, Alinfo, Glas javnosti, Skandalozno, HappyTV, Espreso, Vidovdan, Infomedia Balkan…

U tekstu se, između ostalog, navodi da “Milo leži bolestan od korona virusa već dva dana i u veoma je teškom stanju”, ali da je “crnogorski državni vrh odlučio da zataška ovu informaciju”.

Konstatuju i da se “Milo ne pojavljuje u medijima”, te da zvanična saopštenja u njegovo ime šalju se iz kabineta “kao da je sve u najboljem redu”.

Za publicistu i novinara Danila Burzana, nema iznenađenja u ponašanju srpskih medija prema Crnoj Gori, posebno prema predsjedniku Đukanoviću.

“Ništa novo. To je srpskim tabloidima postala navika, a veli ona narodna navika je jedna muka. Ma, neće se oni toga nikad ‘odviknuti’! Valjda su sada očekivali da se i Đukanović, poput ‘njihovoga’ presjednika Vučića, tri-četiri puta dnevno javlja na televiziji, a pošto predsjednika Crne Gore nema toliko u javnosti (jer zna što je čiji posao) onda su ‘odlučili’ da ga (ne prvi put) ‘razbole’. A to je, ipak, manje od mnogih ranijih mu izrečenih ‘presuda'”, kaže Burzan.

Aktuelna medicinska pošast je, kako ističe, beogradskim tabloidima samo “nametnula” nove teme.

“Inače se ta kvazinovinarska pošast permanentno bavi Crnom Gorom, a posebno njenim prešednikom, kao simbolom ‘antisrpstva’ i ‘odvajanja’ Crne Gore od Srbije. Prosto je to tako i nepopravljivo, jer je garašaninovska ideologija ‘vječna vatra’ velikosrpstva”, ocjenjuje Burzan.

Sagovornik DN ističe da kreatori lažnih vijesti, odnosno oni koji stoje iza te priče, računaju da će dezinformacije vremenom imati svoj učinak, zato od njih ne odustaju uprkos tome što ubrzo bivaju razotkriveni i demantovani, kao što se desilo i u slučaju informacije o Đukanoviću, koji je juče posjetio opštinu Tuzi i samim tim činom razobličio tešku laž koja je izrečena na račun njegovog zdravstvenog stanja.

“Poznata je ona izreka o prosipanju perja iz jastuka na jakome vjetru… Pa, ‘ajde, pokušaj pokupiti perje… Oni koji to plasiraju (a čine to, najčešće, iz mržnje ili konkretnoga interesa) ciljaju da to ima propagandne efekte, makar bili i ograničenoga dometa i kratkoročni, privremeni. Stalnim ponavljanjem neistina i podvala, posebno kod neznavenih, ipak ostavljaju određene tragove. Vremenom, to permanentno trovanje ljudskih umova ima efekta, makar koliki bio”, kaže Burzan.

Komentarišući pitanje o djelovanju prosrpske opozicije i SPC u vrijeme pandemije korona virusa, Burzan kaže da im je aktuelna situacija suzila prostor za djelovanje na kakvo su navikli, ali da bi bilo iznenađenje da svoje političke nakane ne pokušavaju “provući i kroz iglene uši”.

“Ni tu, nažalost, nema ništa novo. Pa ni značajno! Jer je to, kazao bih, samo koprcanje u mrezi sopstvenih grijeha. Ipak, izgleda mi da kod mnogih stvara utisak iznenađenja to što je Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, nakon svega, uglavnom, prihvatila uzuse koje diktira država. Ja bih, međutim, i ovom prilikom podsjetio da mitropolit Amfilohije ni u nekim ranijim (takođe veoma značajnim) prilikama nije dozvolio da se “pređe crta”! No, siguran sam da to ne znači da neće i on nastaviti “kao nekad”, smatra Burzan.

Burzan je prokomentarisao i saopštenje DF kojeg su prenijeli srpski tabloidi, koje je puno vulgarnosti i teških uvreda na račun predsjednika Crne Gore, kojeg zbog zahvalnosti Turskoj na donaciji, optužuju za “izdaju” i nazivaju pogrdnim imenima.

“Sve je to već viđeno. Bilo bi iznenađenje da frontovci ne pokušaju iskoristiti svaku priliku da ocrne predsjednika Crne Gore, jer je on njihova noćna mora, opsesija koja im je, takoreći, pamet pomutila. .. Mržnja koju većina njih iskazuju prema Đukanoviću je, takoreći, kosmičkih razmjera! Jer, za njih je on uzročnik svih i svevremenih političkih poraza i glavni rušitelj temelja velikosrpskoga projekta na ovim prostorima”, poručuje Burzan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cetinje
Gost
Cetinje

Df je stvarno dno dna,ne vole ih ni oni iz kuce,ali samo nesoj i ulizica moze voljet Mila

Zadar2
Gost
Zadar2

Citam u Srpskim novinama , Srbija trazi izlaz na Srpsko more ????? Zna li mi ko reci gdje je to more ?

Kismet
Gost
Kismet

Ima li šta novo kod Srba, zar nije LAŽ srpska Biblija, oni od laži žive i za laž umiru!

Misko
Gost
Misko

Djukanovic je definitivno DF-ovcima nocna mora. Prolazi im zivot mrzeci ga. Sta reci -jadni. A sto se tice srpskih novina- pljuju Slovence, Hrvate, Bosnjake, Albance, Rumune, Bugare, Makedonce, Siptare , Americance, Svabe, Papu – nemos’ nabrojat.

Joksim
Gost
Joksim

Neka sto ga je tesko slusat, no sto mu sliku objavljujete kad ne morate !

Morpheus
Gost
Morpheus

Dje nalazite ove za koje nikad niko cuo nije??

Окле
Gost
Окле

Питам се, има ли ко млађи од 50 година да подржава овај режим. Ови што бесједе хвалоспјеве о режиму су сви бивши комунисти. Најбоље се виђело на скуповима у Никшићу и Котору. Мад кад се боље размисли то само значи да њихова владавина пролази, ако не “демократски” онда природно.

Vanzemaljac
Gost
Vanzemaljac

Frontovci mogu samo da se pokriju usima.

MalaSirena
Gost
MalaSirena

Poslanici DF-a svaki dan pricaju avetluke. Dje su im rezultati?

Detlic
Gost
Detlic

Frontovci su uvijek tu da pricaju svakojake gluposti. Sta oni pametno imaju da kazu drugo

Suncica
Gost
Suncica

Srpski mediji nek se pozabave svojim problemima pametnije bi im bilo.

Savo
Gost
Savo

Neshvatljivo mi je da neko laže kako neko ima neku tešku bolest. Ni za koga takvu laž nebih izrekao ma koliko ga ne volio. Naprosto neko to od gore sve vidi i nekako dodje na naplatu. Nemaju respekt i poštovanje prema bilo čemu ljudskom osim prema novcu!

Steka
Gost
Steka

Milo je isuvise jak da bi bolovao od bilo kakvog virusa kao sto opozicija boluje vec trideset godina od ove vlasti.

Sava
Gost
Sava

Milo nas je spasio kad je stvorio nezavisnu Crnu Goru i Df umjesto da mu je zahvalan oni pljuju po njemu, i pisu ovakve gluposti da je bolestan od korone, sram ih bilo

Caki
Gost
Caki

Svim ovim medijima u Srbiji upravlja Rusija zato tako i pisu. Milo je pokazao da se moze zivjet i bez Srbije i bez uticaja Rusije.

Miro
Gost
Miro

Ja se divim ovom covjeku kako izdrzava sve ove laži godinama i nastupa kao da se nista ne desava jer je svjestan da mu nisu ni do clanka

21.maj
Gost
21.maj

U njegovom drzanju i podnosenju svega ogleda se primjer covjeka i drzavnka…. Nas prdsjednik nece da ide po kokosarnika i da vidi je li se koja prasica oprasila i je li bik skocio na krvu…

Micka
Gost
Micka

Pisu tako jer ne mogu da shvate da postoji takav lider koji je uveo Crnu Goru u Nato i koji je na korak da uvede drzavu u EU.

Milos
Gost
Milos

Cjelokupna opozicija je svjesna cinjenice da se svi sastave svi zajedno opet nemaju sansu protiv Mila! Oni bi svi zeljeli da budu Milo Djukanovic, oni sanjaju o tome, ali im je dzabe i to sto suruju sa Rusijom za koji rubalj, ni to im ne moze pomoci nista! Milo je Milo i vazda ce ga ovaj narod postovati i voljeti… Više »

Ognjen
Gost
Ognjen

A za DF je svima poznato da im je nocna mora Milo Djukanovic evo vec 30 godina i za sve u zivotu on im je kriv! To je vise bolesno postalo sta oni pricaju za Mila, samo da bi sebe malo kukavci izdigli.

Bojan
Gost
Bojan

Rusija kad nije mogla protiv Djukanovica 2016. godine onda se sad odlicila sa pusku zamijeni olovkom pa vodi hibridni rat preko srpskih medija, jer svi ovi pobrojani mediji gore njima ruska sapa rukovodi.

Radenko
Gost
Radenko

Pisu tako jer njima u Srbiji i ljudima iz Rusije bode oci sve sto Milo godinama radi dobro za CG, Milo je okrenuo kurs CG i sad je clanica NATO-a, nadomak EU i logicno da to centrima za Istoka smeta i zato naredjuju da se pisu lazi.

Marjan
Gost
Marjan

Svima je jasno da je ovo jedna organizovana hajka protiv Mila i sad njegove porodice, ovi ljudi nemaju obraza sta sve pisu! Ja se divim ovom covjeku kako on sve to izdrzava godinama, jer srpski mediji od samog starta pisu samo lazi.

Nenad
Gost
Nenad

Taj virus srpski mediji boliju cijeli zivot, a ne bi bolovali oni samo da im nije njihovih finansijera koji ih placaju da “boluju” taj virus.

Oaza
Gost
Oaza

Predsjednik Crne Gore je covjek koji kvalitetno i odgovorno vodi svoju drzavu.Zivljela Crna Gora.

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Haahhahaha ajde sto oni pisu glupost ali sto se nadju budale da vjeruju u to ka onai iz BP ,to mi je neshvatljivo

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Sramota me je sto sam srbin kad vidim srpske medije i vucica

Andrej
Gost
Andrej

Srpski mediji kad god se pojavi neki konkretan problem u drzavi i kad ne mogu da narod smire onda pribjegavaju skretanjem paznje sa aktuelnih tema na pisanje o Milu, Crnoj Gori, i sve ovo sto rade rade takticki.

Masnica
Gost
Masnica

Srpski tabloidi samo iznose neistine i lazi.

Leart
Gost
Leart

Haahhaha e kako mi je smijesno sto ovi strucnjaci iz srbije stvarno povjeriju u ovo,kakvo im je to stanovnistvo brate mili

Tarik
Gost
Tarik

Svim ovim medijima upravlja Rusija, jer ih ona direktno finansira i zato kad jedan medij objavi laznu vijest po naredjenju to odmah svih drugi preuzimaju i sire dalje dezinformacije.

Petar
Gost
Petar

Pored ove vijesti pisali su i za brata Predsjednika da je u teskoj zivotnoj opasnosti, sto je cista laz. Ocito je neko naredio srpskim tabloidima posto ne mogu da se obracunaju politicki za Milom da krenu da pisu lazi i napadaju bez premca njega i njegovu porodicu.

Anja
Gost
Anja

Rijeci nemam za lazi koje svakodnevno sire a ticu se naseg Predsjednika! Ovo je sramno i prevazilazi svaku mogucu mjeru, ovo je klasicni hibridni rat koji Srbija vodi protiv Crne Gore a glava meta im je Milo Djukanovic.

Liberal
Gost
Liberal

Vjrv im niko ne bi citao novine da pisu o njihovom predsjedniku 😉

Stefo12
Gost
Stefo12

Sto ne napisu istinu ? Da se CG bori sa pandemijom bolje od srbije ?

JaciNegoIkad
Gost
JaciNegoIkad

Spletke,omalovazavanje,i slicne radnje se uvijek rade kada je neko iznad…Vidjeli ste da i u ovoj nepredvidljivoj situaciji sa kojim se svijet suocava, ne mozete nista CG,da ima dobru spoljnu politiku,pomoc mnogih svjetskih sila,a vas boli sto se CG ne bavi vama iz Srbije,i ne moli vas za pomoc! Mozda ste na kratko mogli da zamutite narodu oci litijama,ali ova situacija… Više »

Revuelle
Gost
Revuelle

Zbog cega se oni bave CG,zar nemaju svojih problema?Ja ne znam sta je to Vucic pokazao osim sirenja panike i glume?Istina je da se nas predsjednik se ne pojavljuje nekoliko puta dnevno na raznim tv emisijama,ali on se bavi bitnim drzavnim pitanjima,nema vremena kao vucic…

sunce
Gost
sunce

Dok se Vucic presmijavao na situaciju sa virusom,vlada CG i predsjednik su uveliko pripremali teren! Sad se vidi ko je sta i koliko radio,ovaj virus je samo pokazao da institucije u Srbiji ne funkcionisu kako treba,pa su srpski portali dali sebi za pravo da komentarisu predsjednika i nasu drzavu,u kojoj sve funkcionise suprotno od stanja koje je u Srbiji! SPC,Front,i… Više »

okomoje
Gost
okomoje

Frontovcima je samo preostalo da se bave komentasiranjem svakog poteza predsjednika CG,jer im je trn u oku i ljubomorni su na njegove postignute rezultate!Milo je bolna tacka svima na Balkanu!Mozete samo da ga komentarisate,ali on nema kad da se bavi vasim spletkama i niskim udarcima,jer pomaze svima u Crnoj Gori.A narod mu to jako cijeni,tako da dezinformacije sa srpskih portala… Više »

manolo
Gost
manolo

I u ovim momentima kada virus hara svijetom,oni se bave Crnom Gorom,a ovdje Srbiju niko ne pominje,to ih i boli

broj1
Gost
broj1

Milo ima pametnijeg posla od javljanja svako malo na tv,on radi za svoj narod,nema gostovanja svako malo ka Vucic

Marta
Gost
Marta

Ne znam ko još vjeruje tim srpskim tabloidima, nemaju apsolutno nikakav kredibilitet, a njihova riječ ni bilo kakvu težinu

Bjelopoljac
Gost
Bjelopoljac

Sve to dolazi iz srpskih nacionalističkih krugova na čelu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

Bogdan
Gost
Bogdan

Od decembra mjeseca traje neviđena hajka na haranga na našu državu, to su isti oni ljudi kojima je jedina želja Velika Srbija i koji Crnu Goru smatraju za srpsku državu

Apokalipsa
Gost
Apokalipsa

Fora je u tome da se srpske vlasti nijesu pomirile sa činjenicom da smo nezavisna i suverena država pa nas svaki dan napadaju putem medija

Antoan
Gost
Antoan

Ti novinari su pod kontrolom Vučića i samo sprovode njegovu politiku prema našoj državi

Pollo
Gost
Pollo

Jednlg dana nema a da ne iznose gnusne laži i manipulacije. Ne vidim razlog zašto to rade

Rada
Gost
Rada

Ovo što rade srpski novinari nije bilo ni u vrijeme referenduma. Nezapamćeno!

Kengur
Gost
Kengur

Iskreno, ne pamtim kad je bila veća medijska hajka protiv naše države i protiv naših vlasti

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Svaki dan smo sjedoci najbrutalnijih neistina i uvreda srpskih tabloida na račun Crne Gore

Miki
Gost
Miki

Nece nam se Srbija i srpske zastave vise vijoriti Crnom Gorom, svako neka ide dje mu odgovara.. Iskazujte mrznju u svojoj zemlji i ne crnite nasu..

Ivica
Gost
Ivica

Nemate precih poslova od komentarisanja dje je i kakav je predsjednik Crne Gore? Vi o tome ne treba da brinete nego se pobrinite za onog vaseg napumpanog..

Vuk
Gost
Vuk

Opsesija datira jos od 2006.. Kako smo se tad okanuli od vas tako cemo i sad od svakakvih prica i neistina.. Jadnici

Mia
Gost
Mia

Neka se pobrinu oni oko njihovog Vucica od kojeg ne mozemo pobjeci, vuce se po portalima i kanalima, ne zna ni on sam sto radii.. Da ne bi bacali televizore zbog njega korigujte ga malo, pa pisite o njemu, a ostavite Gospodina naseg !

Nika
Gost
Nika

A kako da im ne bude opsesija kad ne mogu da ga maknu sa vlasti! Treba imati mozak da bi se i primakao toj tituli, ko nama iz opozicije to ima? Hahaha

Ana
Gost
Ana

Milo im je rak rana. Poremetio im je njihove veliko-srpske snove. Zivio Milo i Crnogorci! Idemo Crnogirci,ovsj covjek je dai sve za nas sad smo mi na redu da uzvratimo, socilalizujemo se i postujemo mjere.

Borko
Gost
Borko

Mrznja,lazi i ljubimora je njima uvijek bila jaca strana. Milo je gospodin za sve njih,svoga posla covjek. Za svoju drzavu,svoj narod i fokus na dobrobit svih nas.

Gogo
Gost
Gogo

Zarazen je Aleksandar Vucic COVID-om 19, a samim tim su i zarazeni nasi opozicionari, sad se klupko odmotava zato i ne izlaze nidje niti se oglasavaju mora da su u neki karantin izolovani od svijeta.

Lidija
Gost
Lidija

Bolje bi im bilo da se ugledaju na naseg predsjednika. Neka svako cisti ispred svog dvorista nego oni jos nemogu preboljet nase more….

Zuzu
Gost
Zuzu

Voljeli bi oni da nema ni Mila, a ni Crne Gore, ali ta zelja im se nece ispuniti. Neka Vucko odradi test jer vec svi znaju da je pozitivan na korona virus kao i citava njegova porodica 🙂

Todor
Gost
Todor

hahahahahhahahahah ovo pokusavaju da prekriju vijest o tome da je zarazen Vucicev sin, a i Vucic je zarazen sigurno

Sandra
Gost
Sandra

Zivio Milo i Crna Gora! Nema Vucic i srbijanski tabloidi sta da rade nego im je nas predsjednik non stop usta. Ljubomora je cudo a posebno meznja.

Poleksic
Gost
Poleksic

Oni su mislili da ce Crna Gora da propadne bez njih, ali su se grdno prevarili. Crna Gora je svima pokazala da je spremna sama da se nosi sa svim problemima!

Manja
Gost
Manja

Nas predsjednik je gospodin! Nema vremena za sminkanje,smijanje ispred kamera i bavljenjem drugih drzava. Okupiran je iskljucivo na Crnu Goru i njene gradjane.

Jaksa
Gost
Jaksa

Moraju da skrenu pricu s Kosova pa im je najlakse da udaraju po Crnoj Gori…

Kapak
Gost
Kapak

Izgubila je Srbija sve sto je moglo da se izgubi, ali mrznja im je i dalje jaca strana :))

Mopek
Gost
Mopek

To je mrznja prema uspjehu koji je Milo ostvario, a koji oni mogu da sanjaju. Dok njihov predsjednik svoje sugradjanke salje u shoping u Italiju, dok brani svojim drzavljanima da se vrate u Srbiju, Milo svojim gradjanima pomaze, obezbjedjuje pomoc, a Vlada profesionalno odgovara izazovu u kojem se nalazimo! 🙂

Jajaja
Gost
Jajaja

“SNILA BABA STA JOJ MILO BILO”TO CE I DALJE SAMO SANJATI I DEFOVCI I SRBIJA.
DA JE VJECNA CRNA GORA♥️🇲🇪♥️🇲🇪♥️🇲🇪♥️🇲🇪♥️

free samples
Gost
free samples

a da ga kuci vodis Danileee kad je toliko dobar

Toni
Gost
Toni

Mržnja kao virus, ama i obožavanje istog sa vaše strane, kao psihoza.

Obican Covjek
Gost
Obican Covjek

Ja odgovorno kao covjek sa dubokim crnogorskim korijenima , vojnik profesionalac i bivsi sluzbenik sluzbe bezbjednosti (trece , PRIJATELJSKE drzave) tvrdim da su veliko srpski nacionalizam i Srbija najveca opasnost za Crnu Goru. Rusija je macji kasalj prema tim turbo trofaznim svetosavskim talibancicima u sprezi sa SPC! Neke me ANB demantuje ako ovo nije tacno! Ova banda nece stati dok… Više »

Jovan
Gost
Jovan

Crna Gora mora ici evropskim putem ,ako misli da napreduje.I mora brinuti o svojoj samostalnosti i stabilnosti.
Sa, ili bez Djukanovica !
Ili to, ili da bude vjecni satelit i zarobljenik Srbije.
Dakle, putem pune emancipacije ,pa kome je milo ,nek mu je milije ,a kome je mrzno ,nek mu je mrznije !

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Sve je to ok. Ali iźede li ti sendvič jutros?

BarBar
Gost
BarBar

Možemo li sačekati da prođe epidemija i da vidimo šta ćemo jesti, pa onda da se posvetimo analizi mržnje srpskih medija prema Đukanoviću?

Toni
Gost
Toni

Ne, ne, nećete ga mnogo misliti šta ćete jesti, možete živjeti od ljubavi prema predsjedniku, ovako kao ovaj i njemu slični.

21.maj
Gost
21.maj

MrznjA jede one koji mrze.

Dobrojutro
Gost
Dobrojutro

Samostalna Crna Gora razbija srpski nedosanjani osvajački projekat. Zato mrze svakoga ko im kvari snove.

patriota
Gost
patriota

Nema gorega naroda

Avro
Gost
Avro

Malo li je kad nekog voliš 30 godina. Shvatili smo poruku:Đukanovića treba voljeti kao što majka voli svoje dijete,što znači do kraja života.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

pokvarena bia da opravda sto njihov gazda izlazi uz frizidera ….srbija je kao drustvo datakla dno dna posledica visegodisnje naconalizma i mrznje prama svima .,,,bosnu i kosovo drze zarobljenima rovare u crnoj gori i makedoniji koja se oslobodila ulaskom u nato zakruzivsi svoj identitet koji je ne sporan ..crkva je bila zadnji problem koji su imali sa srbima i to… Više »

Tako je kako je
Gost
Tako je kako je

A ne vidim nesto da smo i mi ista bolji.. 30 godina razaranja i pljacke, jos nas ubjedjuju da zivimo ekstra, kao da oni zive nase zivote a ne mi.. Dosta je bilo ja mislim, sinu da das 30 sansu, do sad bi mu rekao, dosta je bilo..

Send this to a friend