Politika

Camaj poručio da se DPS Albanaca sjeti pred izbore

Vlast u samostalnoj Crnog Gori je razočarala Albance. Razočarala ih je jer su očekivali da će u jednoj malenoj Crnoj Gori, gdje su i oni uložili sebe glasanjem na referendumu, realizovati više prava, rekao je predstavnik Demokratskog saveza Albanaca (DSA) u Crnoj Gori Nikola Camaj.

On je za „Dan” istakao da je Demokratski savez Albanaca po mnogo čemu različit od drugih albanskih stranaka u Crnoj Gori.

“Iako preovlađuje ubjeđenje da albanske partije imaju slične pro grame, dosadašnja praksa je dokazala da se DSA po mnogo čemu razlikuje od ostalih, a prvenstveno zbog svoje doslednosti u njegovanju vrijednosti i ne odstupanju od izvornih zahtjeva zarad parčeta vlasti. DSA se razlikuje od drugih odnosom prema vlastima i prema „blagodetima” koja ona pruža. Mi smo, inače jedina opoziciona stranka, na svim nivoima, mada ovih dana, pred izbore, neke druge žele ostaviti utisak kako su antiDPS, i to baš one koje su u samoj vlasti”, kaže Camaj.

Kako navodi, čak su neke i preuzele DPS strategiju vođenja kampanje daruj, obećaj, prevari, izmišljaj, kleveći, i uradi sve što garantuje glas više.

“A to se ovih dana radi samo na štetu DSA, koja je žrtva nezapamćene klevete, kao predizborne strategije, i ucjene birača. Ipak, smatramo da će građani prepoznati ko je na čijoj strani, i ko zaslužuje njihovu podršku, tako da zaista očekujemo dobar rezultat. Štaviše, mnogo bolji nego što neki misle. Mnogo bolji nego što ga prognoziraju oni koji pokušavaju ubijediti građane da će imati apsolutnu vlast u Tuzima”, smatra Camaj.

Po njegovom sudu, Vlada Crne Gore je uvijek za manjine činila najmanje što je mogla, odnosno minimum onoga što je morala.

“A premalo je morala, jer je uvijek nalazila predstavnike manjina koji bi i to malo hvalili kao uspjeh. Zar status gradske opštine, pa i ovaj novi eksperiment opština u sklopu glavnog grada, ne govori dovoljno za sebe. Zatim, najnoviji Zakon o isticanju i korišćenju nacionalnih simbola. Pa, način korišćenja i gazdovanja našim resursima, te zapošljavanje. Sve u svemu, vlast je maćehinska, ali to joj prolazi upravo zahvaljujući poslušnim, klimoglavim vlastoljubivim predstavnicima iz naših redova, koji uživaju u blagodetima vlasti. Da smo jedinstveni u našim zahtjevima, i kada bi pojedini navodni predstavnici manje brinuli o svojim benefitima a više o onima koji su ih tu postavili, vjerovatno bi vlast bila primorana da učini mnogo više. A mi i ne očekujemo ništa više od onoga što nam pripada”,  konstatovao je Camaj.

On je rekao da DPS nije uspunio obećanja data Albancima pred referendum 2006. godine, te da je vlast u samostalnoj Crnoj Gori razočarala Albance.

“Sama činjenica da nas u procentima ima manje danas nego prije referenduma govori o odnosu ove vlasti prema Albancima. Mi nijesmo zaboravili da odmah nakon osamostaljenja stiže prva prevara u vidu gradske opštine, umjesto prave ogpptine, sustiže nas i kazna u vidu policijske akcije „Orlov let”; nastavlja se uzurpacija imovine, i dalja centralizacija vlasti. E pa sada, ako ko ima čime da se hvali, neka izvoli, ali mi nemamo, a građani to za hvaljenje ne osjećaju”,  navodi Camaj.

On tvrdi da su pritisci i ucjene mnogo veći, čak i danas, kroz uticaj na promjenu političke volje. Samtra da sem izbornih obećanja, koja lijepo zvuče, poput cetinjske fabrike čokolada, drugo nečeg nema.

“I ponovo, i na ove izbore idu s istim obećanjima, kao da je neko drugi bio vlast do sada pa ih je spriječio da to ostvare. Gdje su sportska dvorana, zelena pijaca, vrtić, zaobilaznica, kružni tok, novi most, bulevar do Podgorice… Gdje su zapošljavanja, ulaganja u razvoj sporta, kulture, poljoprivrede? Ovakav odnos vrijeđa intelegenciju prosječnog građanina Malesije”, zaključio je Camaj.

Ucjene ugrožavaju Vladu

Kako smatra Camaj, Vlada koja da bi opstajala odustaje i od odluia o veoma značajnim pitanjima za državu ali ne i za partiju, izgleda zbog ucjena ioja dolaze od dijela partija ioja čine tu vlast, ne ostavlja utisai jaie i stabilne vlade.

“Zamislite, Crnogorci se odriču Njegoševog rođendana zarad političiih udovoljavanja. Minorne stranie poirivaju najznačajnije resore, i sve se to trpi, samo da ne bi se otvorila vrata dijaloga sa mogućim ioniurentima. Mislim da je to za državnu politiiu pogrešno, i da su ucjene i zahtjevi ioje dolaze od opozicije manje štetne po državu, nego ove ioja ova vlast trpi od pojedinih ioalicionih partnera”, kaže Camaj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lipovo
Gost
Lipovo

Ne kukumavchi! Da nije TV i dnevne sstampe,bih tei vjerovao, ovako, zahvalite DPS-u ssto vas je ,,iznjedrio,

Andrija
Gost
Andrija

Gospodin Nikola Camaj je u pravu.DPS se ophodi sa svima isto samo pred izbore mole traze obecavaju da ne pominjem ucjene itd.Sad vidite kako je g.Abazovicu Dritanu(buducem premijeru) jedinom predsjedniku partije u CG.koji moze poci u bilo koji grad ili selo u CG.i to bez pratnje i svaka ce mu vrata biti otvorena,e bas njega ova vlast konstantno napada i… Više »

Sljokica
Gost
Sljokica

Kad vam nestane ono is to ste imali znacete cijeniti, no bice vam kasno!

Karlito
Gost
Karlito

Eee to se zove kada neko dobije hjeba preko pogace pa bestidno krene u napad…sramota

tragikomedija
Gost
tragikomedija

razocarali ste se jer niste dobili dio kolaca od pljacke potrosaca-gradjana.

Dinoša
Gost
Dinoša

Camaj vrati se 20 godina unazad i sjeti se svoje prošlosti.

Dinoša
Gost
Dinoša

Svi znamo u Malesiju ko je Nikola Camaj i svi znamo njegovu prošlost ti trebas da se ne baviš politikom jer ti je ružna prošlost..

Dinoša
Gost
Dinoša

Pokri se sa ušima znamo svi dobro tvoju prošlost Camaj.samo cu te posjetiti da je to bilo 20 god..svi se dobro znamo u Malesiju ko smo i što smo..pozdrav od Malisora

Jovana
Gost
Jovana

Mislim da jako ruzno je ovo sta pricaju jer cisto sumnjam da bi mogli da zive i miru da im je opozicija na vlasti! A zna se stav njihov po pitanju manjina!

Goran
Gost
Goran

Mislim da prica nije na mjestu uopste, jer Albanci i druge manjine u CG imaju ista prava kao i Crnogorci cak su za neke stvari Albanci dobili i vise!

Lejla
Gost
Lejla

Nemojte vi pominjati Njegosa.. a, da vam nije DPS-a bilo ko zna sta bi bilo ! Tamo da ova vam je prica bas nesonovana i drska !

serdar Janko
Gost
serdar Janko

Bas me interesuje sto bi to bilo?

Maldita
Gost
Maldita

Ako je vama lose od vlasti i DPS-a onda stvarno ne znam.kome je dobro ! Kako vas nije sramota da ovakve stvari izjavite?

Ljuta
Gost
Ljuta

evo ovaj otkio ameriku ..kukuuuu

Enigma
Gost
Enigma

Sve Vam treba ukinuti da bi viđeli sta ste imali …

Dado
Gost
Dado

Oni se i drugih gradjana sjete samo pred izbore.

Nikola I
Gost
Nikola I

VAS se bar i sjete a nas svoje članove od samog osnivynja NI TAD…

Ljuta
Gost
Ljuta

mazohistima odgovara da pate i mentalno kao ti

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Dobro jutro Kolumbo!

Send this to a friend