Politika

Carević: Bečić da predloži novog kandidata za predsjednika opštine, u suprotnom će staviti do znanja da su za DPS

Marko Bato Carević

DF poziva Aleksu Bečića i Demokrate Crne Gore da u najkraćem mogućem roku, odnosno već danas ukoliko je moguće, predlože novog kandidata za predsjednika skupštine opštine Budva, saopštio je danas na pres konferenciji predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

Sa ovim činom, kako je naveo Carević, je što se nas tiče eliminisan “remetilački faktor” i stvoreni su uslovi da se u kratkom roku do 21. marta spriječi uvođenje prinudne uprave u Opštinu Budva.

“Građani su na izborima 30. avgusta 2020 izabrali vlast na period od četiri godine i jasnom podrškom od 42 odsto izabrali predsjednika opštine . Iz tih razloga je nama neprihvatljivo da političkim ucjenama mijenjamo izbornu volju jer smo preuzeli odgovornost da vodimo grad najbolje što umijemo.  Nikakve lične sujete, animoziteti, razne političke inferiornosti ne smiju biti razlog da se grad I građani drže kao taoci političkih prepucavanja i ucjena. Demokratski front je više puta saopštio da neće pristati na ucjene i promjenu izborne volje građana. Zato nećemo da iznevjerimo izbornu volju građana koja je definisala ko će u period od četiri godine predsjednik opštine “, kazao je Carević.

Sa druge strane, poručuje on, predsjednik skupštine može biti bilo ko od 33 odbornika jer je predsjednik skupštine prvi među jednakima.

“Nezamislivo je da predsjednik zakonodavnog doma blokira skupštinu i da dovodi uvođenje prinudne uprave koja znači raspuštanje skupštine i uvođenje povjerenika koji stupaju na mjesto odbornika . Građani nisu birali na izborima tri ili pet povjerenika već 33 odbornika da ih predstavljaju u lokalnom parlamentu i zastupaju svoje interese. Samo po sebi, raspuštanje parlamenta i uvođenje prinudne uprave znači promjena izborne volje građana. Mi u Demokratskom frontu smatramo da još uvijek imamo prostora za dogovor ukoliko postoji političke odgovornosti prema građanima i izbornom rezultatu”, istakao je Carević.

U skladu sa tim, napominje predsjednik budvanske opštine, DF poziva Aleksu Bečića i Demokrate Crne Gore da u najkraćem mogućem roku, odnosno već danas ukoliko je moguće, predlože novog kandidata za predsjednika skupštine opštine Budva.

“Mi se unaprijed obavezujemo da za razliku od demokrata nećemo vršiti nikakve ucjene i da ćemo prihvatiti bilo kog kandidata iz reda demokrata koga predlože za funkciju predsjednika Skupštine Opštine i ne samo to, već kako Demokrate nemaju dovoljan broj mandata da kandiduju nekog za predsjednika skupštine u skladu sa statutom i poslovnikom Demokratski front se unaprijed obavezuje da ćemo ga mi predložiti i da oni samo trebaju da saopšte ime i da taj kandidat potpiše kandidaturu”, dodao je Carević.

Takođe obavezuje se da će novoizabranog predsjednika predložiti, izabrati i podržavati u naredne dvije godine odnosno do kraja mandata

“Isto tako spremni smo da u skladu sa tim potpišemo koalicioni sporazum o jasno preciziranim uslovima funcionisanja vlasti bez opstrukcija, političkih napada, izmišljanja afera i svega lošeg što se dešavalo u predhodnom periodu.  Kako je predsjednik skupštine podnio ostavku, ovim putem želim da obavijestim javnost da je naš odbornički klub u skladu sa zakonom i poslovnikom sazvao sjednicu skupštine opštine Budva za petak 18.mart.2022 godine sa početkom u 12 časova”, naglasio je Carević.

Održavanjem sjednice stvaraju se uslovi za deblokadu parlamenta.

“Održavanjem sjednice stvaraju se uslovi za deblokadu parlamenta i mi očekujemo od Demokrata i Alekse Bečića da se pokažu na djelu da li su stvarno za očuvanje izborne volje kao što se zalažu na državnom nivou i da to pokažu na nivou Budve. Ukoliko se to ne desi onda punu odgovornost za dalja dešavanja preuzimaju oni i ova situacija je identična kada smo 2020 imali lokalni državni udar i nasilnu promjenu vlasti . Podsjetiću da su tada demokrate preko Crnogorske takođe inicirale moju smjenu i izazvale krizu preko DPS i tada se tražila ostavka i Krsto Radović je podnio svoju ostavku i tada smo znali da su oni inisijatori onih dešavanja i prešli smo preko toga zarad veće borbe na državnom nivou”, naglasio je on.

Ako Demokrate i Aleksa Bečić ne prihvate ovu ponudu onda je, kako kaže,  “jasno da su trajno raskinuli saradnju između Demokratskog fronta i Demokrata i sebe trajno isključili iz vlasti”.

“Umjesto nas izabrali su DPS sa kojim vidimo da duže od osam mjeseci sprovode bojkot parlamenta a vidimo i da su zajednički održali takozvanu svečanu sjednicu Skupštine Opštine Budva. Izbori 2020 godine su pokazali da su sve manipulacije demokrata pale u vodu jer su građani njima umjesto sedam mandata povjerili šest mandata a našoj listi umjesto sedam povjerili su 14 mandata ili 42 odsto podrške”, ocijenio je Carević.

U ovom trenutku naša lista, napominje Carević, prema istraživanjima koje smo uradili prošlog mjeseca ima podršku građana Budve od 51,4 odsto i mi smo u svakom trenutku spremni za održavanje izbora.

“Međutim ono što želim da naglasim jeste da Krsto Radović i Demokrate guraju Budvu u izbore po pravilima DPS i to u trenutku kada se DPS pokušava vratiti na vlast na državnom nivou. Još uvijek nije promijenjen sastav Opštinske izborne komisije i zahvaljujući Demokratama predsjednik ovog tijela je i dalje kadar DPS iako smo mi na drugoj sjednici skupštine nakon izbora dostavili našeg kandidata za predsjednika kojim nam pripada kao najjačoj izbornoj listi”, poručio je Carević.

Na kraju poručuje da je ponuda Demokratskog fronta “veoma jasna”.

“Mi smo zakazali sjednicu, obavezali se da unaprijed prihvatamo kandidata demokrata za predsjednika skupštine. Da ćemo ga izabrati i da ćemo vršiti zajedno vlast do kraja mandata na način kako su nam građani to povjerili na izborima. Očekujemo da će Demokrate i njen lider Aleksa Bečić prihvatiti našu ponudu ako im je do očuvanja izborne volje a ukoliko nije onda je to definitivno kraj naše saradnje jer su Demokrate to izabrale i odlučile se da saradnju umjesto sa nama nastave sa DPS-om”, zaključio je  Carević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miki
Gost
Miki

Totalni fijasko demokrata, raspadaju se.

MajskaCrna Gora
Gost
MajskaCrna Gora

Ksko se svi sprdaju sa Demokratama.

Vele
Gost
Vele

Ovaj još misli da može kako.oće.E neće da može druže.Tika taka

MNE
Gost
MNE

Ajde bato opucaj po malo put krimovice,i uzmi bagere trebace ti

Pero
Gost
Pero

“Nezamislivo je da predsjednik zakonodavnog doma blokira skupštinu” reče umni čovjek.
Na koga se ovo odnosi? Je li Bulajića? Nešto nijesam dobro shvatio.

Ovo su u Hristu
Gost
Ovo su u Hristu

Kad je bilo stani pani svi grbljani, Partizani.
Vuca se govedo kamiondzisko.
Ovo je sprdnja sa narodom CG, dok narod gladuje oni naređuju jedan drugom.
Oni se prepiru, ko da su im fotelje ostale od đedova a bjezi lopove.

SRK
Gost
SRK

Mare care, vrći pare!

Niksic
Gost
Niksic

Brzo ces ti u Spuz na odmor!

Parilo
Gost
Parilo

Kakav intelektualac.

Role je king
Gost
Role je king

I dalje ne mogu da vjerujem ko vlada Budvom i ko sjedi u poslanicke klupe.

Mico zabrdje🇲🇪
Gost
Mico zabrdje🇲🇪

Jos malo razlaz !!! 🤮🤮🤮🤮🤮

Milos BD
Gost
Milos BD

Ovi ljudi i kad spavaju sanjaju DPS. Zamislite ovo ludilo kolika opsednutost jedne partije

Kum
Gost
Kum

Batoni,
Kupi prnje!!!

Mongro
Gost
Mongro

Došla voda do poda….i tu neće stati. Da imaš škrge možda bi i preživio ali previše mulja i smeća je u vodi u kojoj se batrgaš evo par godina. Tik -tak, tik -tak….

Bot
Gost
Bot

Ua demokrate, što carević ne bi sam vodio grad i skupštinu, on je dovoljno sposoban i elokventan za tako nešto.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Bečku treba da ponudiš fotelju pošto je trenutno nezbrinut.

VukO
Gost
VukO

Niste vi ni za opoziciju

Korupcija
Gost
Korupcija

Posle Svetozareva Budva je dobila novo ime CARIGRAD . Novo Tužilaštvo će biti bez presedsna odlučno . Bolje traži dobrov advokata

Gotov je
Gost
Gotov je

Padaš, druže. Nema više grabljenje po Budvi.

Sasa
Gost
Sasa

A i ono oteto zemljište će brzo da se vrati državi….Polako.

Sembegar
Gost
Sembegar

Izborna volja naaaaaaaaaaroda

kkkk
Gost
kkkk

budva na pjenu od masjka batka carevica

Zizica
Gost
Zizica

e ako Demokrate prihvate sa vama saradnju kraj saradnje je moje porodice i njih Zauvijek!

Send this to a friend