Politika

Carević: Dati šansu dijalogu na zahtjev EU; Ivanović: Na sastanak ako je domaćin DPS

Smijenjeni predsjednik opštine Budva (za koga je odluku o razrješenju objavio Službeni list) Marko Carević rekao za Dan je da žele da nastave dijalog o rješavanju političke krize u Budvi u skladu sa preporukama iz EU, ali da je nedopustivo da se krše dogovori i da se pribjegava zakulisnim radnjama.

Carević je za Dan rekao da će protiv aktera nezakonitog objavljivanja materijala o razrješenju opštinskih čelnika u Službenom listu biti podnijete krivične prijave, te da se nada daće tužilaštvo ispitati te zloupotrebe do kraja.

“Vjerujemo da u pravosuđu ipak postoje i časni pojedinci, koji neće dozvoliti ovakvo bezakonje i gaženje propisa i koji će procesuirati odgovorne. Sada, međutim, čujemo najnovije izjave pojedinih političkih aktera u Budvi da je sve završeno i da više nema o čemu da se pregovara. To je potpuno pogrešno i zato ja i nijesam htio da pregovaram lično, jer sumnjam da tu ima iskrene želje da se postigne dogovor. Opravdano strahujem daće prekršiti obećanja. Ipak, EU je ukazala da treba da težimo dijalogu u Budvi i mi smo za njega spremni”, istakao je Carević.

On je ponovio da će DF i drugi antirežimski subjekti odbraniti volju građana Budve.

“Spremni smo da damo šansu pregovorima, a onda ćemo da se vratimo na svoja radna mjesta u Opštini, kao što smo i najavili”, kazao je Carević.

On smatra da je proteklih godina struktura na vlasti u Budvi pokazala da se gradom može vladati časno i pošteno i da se može steći povjerenje građana.

“Zato i smetamo DPS-u, jer smo pokazali da možemo da upravljamo efikasno Budvom i da nećemo dozvoliti da grad bude vraćen u ruke onih koji su decenijama sprovodili lopovluk. DF je spreman za izbore, to smo jedini i tražili, i to je jasno. To je pošteno rješenje, a ja sam nudio ostavku ako sam ja problem, da se povučem i da imamo jasnu situaciju. Svi smo vidjeli šta se desilo. Vjerujem da građani veoma dobro prepoznaju ko je principijelan i iskren i ko misli dobro Budvi”,  rekao je Carević.

Dijalog o razrješenju političke krize u Budvi trebalo bi, prema ranijim najavama, da bude nastavljen već sjutra.

Predsjednica Crnogorske Anđela Ivanović saopštila je da ta stranka više neće učestvovati u dijalogu koji će se voditi na način kako je to urađeno minulog petka.

“Mi smo novo rukovodstvo i želimo da opština normalno funkcioniše i sva odgovornost je na onima koji to ne žele da prihvate. Vršilac dužnosti predsjednika opštine Budva Vladimir Bulatović nakon izbora je organizovao dijalog sa predstavnicima parti ja u Budvi. Svi smo se odazvali i prihvatili legitimnog predsjednika, čiji je izbor potvrđen objavomu Službenom listu. Ponosna sam što je Bulatović, vršilac dužnosti predsjednika, iz moje partije. Mi ćemo svaku zakonitu odluku poštovati, kako skupštinsku, tako i sudsku. Ukoliko Upravni sud utvrdi da naši predlozi za razrješenja nijesu u redu iz suštinskih razloga, mi ćemo se povući, poštujući odluku nadležnih državnih institucija”,  navela je Ivanović.

Ističe da prvi posao novog predsjednika opštine mora da bude deblokada opštinskog računa hitnim dopisom predsjedniku

Vlade i ministru finansija, sa namjerom razrješenja pitanja koje opterećuje sve zaposlene u Opštini Budva i sve građane.

“Uvijek smo za dijalog, ali onaj koji se vodi na uzajamnom poštovanju i uvažavanju, uzimajući u obzir objektivne okolnosti da su neki smijenjeni, a neki novi izabrani. Spremni smo za dijalog samo &ko domaćin bude predsjednica SO Snežana Kuč, koja je najavila da će organizovati sastanak”, poručila je Ivanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Leart
Gost
Leart

Ahahhaaha vecina je jaca od manjine. kraj price.

Komita
Gost
Komita

Kad ce bato u spuz zna li se sta ? Ili se dogovorio da glumi opoziciju kao mandic ?

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

I ovaj treba da zamijeni mandica ? E kukavno srpstvo ugaseno

Liberal
Gost
Liberal

Izgubio je df kompas totalno,ne znaju sta pricjau vise

Stefo12
Gost
Stefo12

Ahhaahahhaha carevic se poziva na EU ? Sta je sledece,da nece i na NATO da se pozove ?

Nina
Gost
Nina

gospodin Carevic je završio osnovnu školu u Radanovicima u školi Nikola Djurkovic
bio je jako los učenik

Budvanka
Gost
Budvanka

Zato ga u Budvu slabo ko zna. nije Budvanin.

Jokso
Gost
Jokso

Andjela, u septembru ides u neslavnu politicku istoriju, a ovo sto si mislila da ce te 2 mjeseca vladati na nos ce vam izaci

Mitar
Gost
Mitar

Ima li sto licjemjernije nego da Carevic kao osvjedoceni mrzizelj EU i njenih tekovina kao i neko ko se sladio Bregzitom kao krajem EU sada se poiva na EU, tliko o njihovoj konzistentnosti, samo koliko im trebas. Vojnik AV i Irineja ne moze biti evropski čovjek.

Dobrojutro
Gost
Dobrojutro

Nije jasno na kakav dijalog misli EU u situaciji kad jedna strana izgubi većnu u parlamentu. Ako taj dijalog vodi ka negiranju većine odda parlament i izbori namaju nikakve svrhe. EU je u svom parlamentu izglasala svoju predsjednicu u tu nema više dijaloga. Bilo ga je prije glasanja ali ne može nakon glasanja onaj ko izgubi da se poziva na… Više »

Budvanka
Gost
Budvanka

To je pristojna poruka EU za opoziciju – dijalog, a ne nasilje.
Da EU misli da crnogorske vlasti griješe, ne bi se ustručavali da to kažu.

Nikola
Gost
Nikola

Čuj smijenjeni predsjednik? Ko ga je smijenio, gdje to overeno, kojim pečatom? Novinari i vi svakakve gluposti pišete. Pazite se, zbog širenja propagande mogu da vas tuže!

Budvanka
Gost
Budvanka

Smijenila ga je većina odbornika, ka’ svuđe u svijet što se smjenjuje. A smjena ne zavisi od krađe pečata, to je smiješna priča, kojoj se sprda cijeli svijet.

mrkela
Gost
mrkela

Psujete , prijetite , vrijeđate , to je za vas dijalog ! To je fašizam !

Pollo
Gost
Pollo

Najbolje bi bilo da se distanciraju daljih eskalacija sukoba i nereda u organizaciji SPC i DF

Bogdan
Gost
Bogdan

Jedva cekam izbore u BD da se narod izjasni i kaze podrzava li nasilnicku koaliciju DF i Demokrate ili zeli evropski i normalan put sa DPS-om

Ilija
Gost
Ilija

Totalni paradoks da opozicija koja je do juce pozivala na okupljanja primitivizam i nasilje, sada trazi neke pregovore

Kengur
Gost
Kengur

Carevic je odsvirao svoje vise nije predsjednik opstine, pa neka se sad posveti svojoj drugoj funkciji kao predsjednika crkvene opstine

Rada
Gost
Rada

Na kakav dijalog poziva Carević? Budva ima legano i legitimno izabranu vlast i nema sto tu da se razgovara

Dom
Gost
Dom

Pogledajte jutros je uključenje Carevicu na TV Happy. Otvoreno zagovara izlazak Boke i Budve iz granica Crne Gore. Ako to nije za krivičnu prijavu ne znam sto je.

Cojones grandes
Gost
Cojones grandes

Da je srece,trebalo bi da je tako. Referendum

Baraka
Gost
Baraka

E Bato Bato….tesko ti sve ovo mozes da razumijes. Em neznaven, em moras postovati sto ti Mandic naredi, em moras sprovoditi instrukcije popa Rista, a sve te to dovede do stuba srama.

Ivana
Gost
Ivana

Ti sad radiš po uputiima Evrope koju ne priznajes. Prije će biti da vas sve Lomi ima u fasciklu i cutite i ne smijete zucnut . Vrati zemlju Careviću , pa onda se javi .

Budvanizacija
Gost
Budvanizacija

Tuzno je i zalosni sve ovo oce gospodin Bulatovic da vlada a zna da ga ni iz kuce ne glasaju.oce da ugrabe malo vlasti jer znaju da na izborima je kraj njihove stranke koju je inace Purko napravio da bi ovo cinio trgovao politicki .ne volim ja Df i njihove seljacine sto su se digle po Budvi ali Purko i… Više »

Rzrv
Gost
Rzrv

Da lo se iko sjeća da je na jedinim neposrednim izborima za gradonačelnika Rajko Kuljsčs dobio preko 70% glasova(zsista čistih).
Toliko o volji naroda.

Tuga
Gost
Tuga

Kako se ova umislila… Kaze da je Bulatovic iz “moje” partije…

Laz ili istinLa
Gost
Laz ili istinLa

A koja EU kad se raspada

Gluposti
Gost
Gluposti

O čemu dijalog? Kad je srpski blok imao 17, on je imao vlast. Sada, kada crnogorski blok ima 17, on ima vlast. Kraj priče!

Anonimus
Gost
Anonimus

Kakav srpski blok? To je blok poštenih i iskrenih crnogoraca koji svoj posao rade iz ljubavi prema cg i narodu koji predstavljaju a ne iz ljubavi prema partiji i novcu! Pseudonim te u potpunosti opisuje, takvi žive od razdora među građanima cg. Lagano svemu dođe kraj

Dom
Gost
Dom

Pogledaj Carevicevo uključenje jutros na Happy TV. Čovjek je rekao sa je Crna Gora okupirala Budvu I Boku. I da su to Srpske teritorije pod okupacijom i da ih treba osloboditi osloboditi. I to da podrzavaju Crnogorske stranke. Ovo je za momentalno hapšenje jer poziva na rušenje Ustavnog poretka države Crne Gore. Ovo je neću ena sramota. Sa pripadnicima takvih… Više »

Budvanka
Gost
Budvanka

Da je Carević Austrougar i li Mlečanin, pa da razumijemo. Ali Boka i Budva NIKAD nisu bile srpske niti imale ni s od srpskog.

Budvanka
Gost
Budvanka

DF su deklarisani Srbi i nacionalisticka stranka, a vrijeme je pokazalo da su i Demokrate i ostale partijice iz budvanske koalicije na toj istoj poziciji. Posteni i iskreni Crnogorci ne slave godisnjicu okupacije Crne Gore i ne pretvaraju Budvu u srpski bastion. Nova vlast u Bd je jasne procrnogorske, gradjanske orijentacije, tako da cemo u Budvi ovih izbora imati borbu… Više »

Budvanka
Gost
Budvanka

Pošteni i iskreni Crnogorci ne slave stogodišnjicu okupacije Crne Gore. Gledali smo njihovu “ljubav” prema CG i narodu 3 i po godine i siti smo te ljubavi.
Za dva mjeseca je u Budvi borba: Crnogorski blok (DPS, SD, Crnogorska) vs. Srpski blok (DF, Demokrate, URA, SDP, DEMOS).

Anonimus
Gost
Anonimus

Ja budvu gledam samo ljeti i više sam budvanin od tebe budvanko, ko zna đe si dok kucaš ove nebuloze, nijedan budvanin ovo ne bi napisao što ti pišeš ali nije to problem nego reci mi jedno ” zar stvarno misliš da smo toliko jadni i glupi pa da se primimo na tvoju ne ulozi”. Tim riječima se i ludi… Više »

Fahro
Gost
Fahro

Bas tako. Nekima treba crtati da bi shvatili neke stvari. Ono kao imas 17 jabuka a Perica 16. A das Perici 1 ko ima vise jabuka. Kad im je Crnogorska dala podrsku sve je bilo ok i niko nikoga nije izlajavao za kradju a sad kad je obratno da bog sacuva. Eto toliko o njivoj demokratiji i gradjanstvu.

Gile
Gost
Gile

Poslije obavee u sluzbenom listu sve je jasno. Nema pregovora sa uzurpatorima.Opstina je nasa i u ponedjeljak se treba ponasati u skladu sa tim.

BarBar
Gost
BarBar

Znači predsjednica Crnogorske uslovljava dijalog u korist DPS-a. Ima li ko iz DPS-a da zastupa partiju?

Baranin
Gost
Baranin

Hahahahahaha koji preletacevici, napeli repove jer imaju vlast 2 mjeseca

Budvanka
Gost
Budvanka

Preletacevici su bili kad su napravili najvecu gadost u istoriji crnogorskog parlamentarizma i najbezocniju izdaju biracke volje gradjana, kada je velikosrpski sovinista Carevic postao gradonacelnik Budve crnogorskim glasovima.
Sad su vratili tu pokradenu volju gradjana. Ako politicki i propadnu, makar ce propasti casno.

Budvanka
Gost
Budvanka

Oni su bili preletačevići kad su napravili najveću gadost i izdaju u istoriji crnogorskog parlamentarizma, kad je velikosrpski šovinista Carević postao gradonačelnik crnogorskim glasovima. Sad su vratili partiju na pravi put. Ako i propadnu, makar će časno propasti.

Send this to a friend