Politika

Carević i Radović potpisali ostavke, Crnogorska nije došla na koalicioni sastanak

Foto: RTV Budva

Sastanak sa potpisnicima koalicionog Aneks sporazuma, koji je za danas zakazao predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović nije održan, jer se na njemu nisu pojavili predstavnici Crnogorske. Predsjednikci Opštine i SO Budva Marko Carević i Krsto Radović potpisali su ostavke, istakavši da su ispunili dato obećanje.

Sastanku su prisustvovali ostali potpisnici Aneks sporazuma o Koaliciji iz jula 2018. godine – Demokratska Crna Gora, Demokratski front, Građanski pokret URA, DEMOS i predstavnici SNP-a.

Radović: Gospodin Carević i ja smo dokazali da smo bili spremni da uradimo sve da ova vlast opastane

Foto: RTV Budva

Predsjednik SO Budva, Krsto Radović izrazio je veliko nezadovoljstvo i razočarenje neodazivanjem Crnogorske na upućeni poziv da prisustvuju današnjem sastanku.

“Kao što ste imali priliku da vidite, gospoda iz Crnogorske nijesu se odazvala uredno poslatom pozivu za ovaj sastanak. Meni kao inicijatoru je žao i duboko sam razočaran što nijesmo imali priliku da razgovaramo i postignemo dogovor, ali sam, ujedno, veoma srećan što smo predsjednik Carević i ja, potpisivanjem ostavke, dokazali da nam fotelje nijesu bitne. Mi sad znamo da smo uradili sve što je bilo do nas ali da očigledno naše ostavke za koje se s obrzirom na inicjative, smatralo da su problem, zaprvao to nijesu, već da je po strani nešto sasvim drugo. Pod tim mislim na Crnogorsku, a da li je to nešto drugo što su dogovorili sa DPS-om vidjećemo u naredim danima”, kazao je Radović nakon neodržavanja današnjeg kolegijuma.

Carević: DPS se poslužio svojim poznatim tradicionalnim manirima da pridobije nakolonost Crnogorske

Predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević istakao je da za razliku od Radovića, nije ni iznenađen ni razočaran neodržavanjem današnjeg sastanka, te je pozvao kolege iz Demokratske Crne Gore da podrže inicijativu kako bi se, kako je kazao, izbjegao kotorski scenario.

“Ja sam davno to i javno rekao, da jednom ko izda izdaće uvijek i to se samo potrvdilo. Jasno je da smo najmanji problem gospodin Radović i ja, ovdje je problem druge vrste i to je stara priča kojom se služi DPS”, potvrdio je Carević za CdM.

Prema njegovim riječima DPS je uspio da svojim poznatim manirima dobije naklonost Crnogroske.

“Ja im obećavam da ćemo se boriti svim snagama da ne dođe do onoga što se desilo u Nikšiću i Kotoru, jer to nije izborna volja građana. Znajući sa kim imamo posla, nudim kolegama iz Demokratske Crne Gore da podrže inicjativu koju smo mi uputili”, naglasio je on.

Carević poručuje da je sada konačno jasno da će jedino zajedno na izborima, bez obzira na nesuglasice, probleme i različitosti, pobijediti DPS.

“Sve od danas ide u pravcu da nam se može desiti ono što u Budvi ne želimo, kotorski scenario”, naglasio je Carević za CdM.

Rađenović: Napravićemo sve što je u našoj moći da organizovana kriminalna grupa više nikada ne dođe na vlast u Budvi

Predsjednik OO SNP-a Budva, Krsto Rađenović je kazao da su imali povjerenje u Carevića i Radovića, da će, ukoliko oni budu problem, podnijeti ostavke.

“Nažalost, problem je organiozovana kriminalna grupa koja u Budvi radi i priprema se za izbore. SNP će napraviti sve, u demokratskom kapacitetu, da ta grupa više nikad ne dođe na vlast u Budvi”, poručio je Rađenović.

Pejović: Branićemo izbornu volju građana Budve, svim raspoloživim sredstvima

Predsjednik Kluba odbornika Demokrata Budve, Mijomir Pejović, istakao je da razlozi zbog kojih Crnogorska danas nije došla očigledno nijesu oni koje su naveli u inicijativama za razrješenje, već su oni mnogo dublji, složeniji i sadržajniji.

“Čini mi se da su izborom novog rukovodstva u Crnogorrskoj odlučili da idu utabanim stazama koje je utrasirao njihov osnivač Miodrag Vlahović. Što se tiče izborne volje građana, u ime Demokratske Crne Gore poručujem da ćemo snažno insistirati na odbrani člana 2 Ustava Crne Gore i da ćemo izbornu volju građana Budve braniti svim raspoloživim sredstvima. Kada je inicijativa o skraćivanju mandata u pitanju, potsjetiću vas da za nju nijesu potrebni niakvi potpisi već je dovoljno da se inicjativa iz kabineta predsjednika Skupštine, pošalje u kabinet predsjednika Opštine. Kada dođe na dnevni red skupštine, naravno da ćemo je podržati” kazao Pejović.

Nikola Jovanović: Džaković da slijedi primjer, Valentine Tadić u skladu sa političkom tvrdnjom koju zastupa godinama unazad

Nikola Jovanović je, u ime Odborničkog kluba Demokratskog fronta, istakao da bi vraćanje mandata od strane Stevana Džakovića bilo za očekivati s obzirom na to za šta se godinama zalaže.

“Pozivam nezavisnog odbornika Stevana Džakovića, da slijedi primjer nezavisne odbornice Valentine Tadić i vrati mandat izbornoj listi DF-a od koga je i dobio priliku da participira u lokalnom parlamnetu. Imajući u vidu da se Džaković već duži niz godina bori za poštovanje izborne slobode, otvorenih lista, demokratizaciju društva, vladavinu prava, stabilan političlki sistem, mislim da bi vraćanje mandata bilo dokaz političke tvrdnje koju predstavlja godinama unazad i da bi to bio jedan častan potez. Pozivam ga da podrži našu inicjativu za skraćenje mandata kako bi dali priliku građanima da na izborima iskažu svoju volju i da Budvom nastave da vladjau oni kojma građani ukažu to povjerenje”, kazao je Jovanović.

Podsjećamo, na sastanak, koji je bio zakazan za danas u 15 časova, Radović je pozvao sve potpisnike Aneks sporazuma o Koaliciji iz jula 2018. godine – Demokratska Crna Gora, Demokratski front, Građanski pokret URA Crnogorska i nekadašnji predstavnici SNP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Ne valja vam CG a milione sgrnuli.Ako bog da iz nezadovoljstva i mrznje prema drzavi da preselite u komsiluk I nastavite srecan zivot.

Nevjerovatno
Gost
Nevjerovatno

Marko Carević, gradonačelnik koji je blokirao svoj sopstveni grad. Grad koji živi od turizma i posjetilaca.

Antifa
Gost
Antifa

Vratiti Budvu Crnoj Gori.

Rozaj
Gost
Rozaj

Direktno u spuz

Blaki
Gost
Blaki

Sa ovakvom opozicijom ,ne bi me čudilo da je DPS na vlastijoš 100 godina.Opozicija kojoj je bliža Srbija od Crne Gore,koja se diže na pomen Bože Pravde ane na Oj svijetla majska zoro.Toj opoziciji su bliži Amfilohije i Draža Mihajlović nego Antifašizam.

Miii
Gost
Miii

Obije strane su do skoro svašta pričali za Crnogorsku…toliko o tome sta je politika

Majkl
Gost
Majkl

Razrijesiti odbornike i saradnike iz Crnogorske i onda biti razocaran sto ih nema na sastankubje vrh cinizma i idiotizma.Putuj manipulatoru nijesi trebao ni dolaziti

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Crnogorska vas je i do sad držala na vlasti i bili su vam dobri.

Rade007
Gost
Rade007

Bilo j3 i vrijeme

Mire
Gost
Mire

A da bi vise da se sastavi neka normalna vlast u Budvi, da nema vise kradje ni od jednih ni drugih…

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Da vas sve ispratimo polako iz budve,kao i iz kotora i nikšića uz pogaču sa 4s da vi bude lakše

grešni Milojko
Gost
grešni Milojko

Što prije to bolje za sve građane koji vole ovu državu.Nije njima mjesto nikada bilo u Budvi, Kotoru, općenito u primorju.Što su donijeli na opancima to neka i ponesu.

Darko Komita
Gost
Darko Komita

Potrošile su se pare koje su opljačkali okg dps Budva pa sad preko svojih satelita oce opet da se vrate na opstinske jasle,A Dzakovic je kao i Drago Djurovic,Svak je rodjen da po jednom zivi cast i bruka zive dovijeka

Prosto je
Gost
Prosto je

Kako su ih onda ,,pridobili” Demokrate, tako su ih sad ,,pridobili” DPS.

Emanon
Gost
Emanon

Opozicija je potpuno nesposobna, to posmatramo vec 20 godina.

Mirko
Gost
Mirko

Sad ce Carevic opet do DPS dobit neku parcelu ili subvenciju , e ovako mrzitelji svega i svacega

Krsto
Gost
Krsto

Vas samo treba pustiti da vladate dvije godine po nekim opstinama i nakon tog vremena garantujem DPSu sigurnu pobjedu. Dje god se Milo malo oklizne, pusti vas godinu dvije i zavrsio je posao.

Istina
Gost
Istina

A ooo a sad ce Vucic bit pozvan u grbalj u Zagoru na farmu

Mitar
Gost
Mitar

Greote, nije vidio crnogorsku obalu ko zna od kad kao ni jadransku, štete velike.

Haris
Gost
Haris

Potpisali ostavke, ali nema datuma aaaaaaaahahahahahaha kakvi srpski lažovi i prevaranti.

Jokso
Gost
Jokso

Datum i broj se upisuju pri zavodjenju, pameti

Kobi
Gost
Kobi

Sada je jasno da ste manjina . Nema tu puno filozofije. U Skupštinsku salu i ručice gore da se prebroje .Očigledno da je stvorena nova većina , čijoj volji se treba povinovati ,iako vam je teško da to prihvatite. Ako vas ovo podsjeća na kotorski scenario zaključajte se u zgradu Opštine.

Marko
Gost
Marko

Cujes pricu, pa zar niste vi prvo trgovali sa Crnogorskom?? Zar nije vama crnogorska sacuvala vlast. Sram vas bilo

Send this to a friend