Politika PREDSJEDNIK OPŠTINE BUDVA

Carević: Mimo volje građana smo uveli Crnogorsku u vlast

Marko Bato Carević

Predsjednik Opštine Budva i lider lokalnog Demokratskog fronta Marko Bato Carević kaže da se, zahvaljujući napadima na rukovodstvo DF-a, uopšte čulo za Crnogorsku, partiju koja ima lokalni karakter i skoro nikakav značaj.

Carević u razgovoru za Dnevne novine podsjeća da je on Crnogorsku uveo u vlast i to, kako ističe, bez ikakve potrebe i mimo izborne volje građana Budve.

“Još nismo sigurni da li je Crnogorska dio vlasti u Budvi ili nije. Za sada ih nema, ali se to i ne primjećuje, jer lokalna samouprava funkcioniše sasvim dobro i bez njih. Uveli smo Crnogorsku u vlast iako to nije bila izborna volja građana, a i bez njih je funkcionisala lokalna vlast. Ja sam ih doveo i dali smo ima sve pozicije koje su tražili i mnogo više nego što zaslužuju. Građani Budve i Crne Gore će znati da procijene kakva je “zahvalnost” Crnogorske i kako su se odnijeli prema Demokratskom frontu”, rekao je Carević.

On ističe da je saradnja, njegova lično, ali i lokalnog DF-a sa rukovodstvom ovog političkog saveza na državnom nivou odlična.

“Što se tiče saradnje sa centralom Demokratskog fronta u Podgorici funkcionišemo izvanredno. Ako i dođe do nekih nedoumica brzo ih rješavamo. To što se nekada desi da dođe do nesporazuma unutar Demokratskog fronta, ne znači da Crnogorska treba, blaćenjem onoga koji im je dao mogućnost da sa nama upravljaju gradom, i ko ih je postavio na političku mapu Crne Gore, tražiti neke druge benefite. To je apsolutno nekorektno”, ističe Carević.

Predsjednik budvanske opštine naglašava da je nepoznanica i da li je Crnogorska sada dio lokalne vlasti ili nije.

“To se sada ne zna. Kada gledam odliv za plate sa Budžeta grada, oni su svakako vlast. Ako kažu da nisu vlast, mislim da je to dobro za Budvu, kada su već takvi, i to neće nanijeti nikakvu štetu gradu. Ipak, potrebno je da znamo da li su zamrznuti, odmrznuti ili nešto treće, jer je sigurno da su na teretu Budžeta, a ne rade. I sami su kazali da ne učestvuju u vlasti koju su dobili na poklon”, naglasio je Carević.

Lider budvanskog DF-a je rekao i da je Crnogorska partija koje nema nigdje u vlasti, osim u Budvi i to zahvaljujući činjenici da je to tražio Demokratski front.

“Ja sam taj koji je insistirao da Crnogorska uđe u vladajuću koaliciju. Mi smo procijenili da do promjena u Crnoj Gori možemo doći ako u vlasti učestvuju svi koji će raditi na tome da se kroz demokratsku komunikaciju dođe do kvalitetnijeg funkcionisanja lokalne vlasti. To je bila namjera Fronta. Međutim, desilo se nešto drugo. Ipak, ovo što radi Crnogorska nama i odgovara jer znamo sa kim imamo posla. Oni su se jasno pozicionirali, ali nam još nisu pismeno, kako su obećali, dostavili informaciju da li su vlast ili ne. Njihov doprinos lokalnoj vlasti je toliki da je potpuno svejedno da li su u vlasti ili ne”, zaključuje Carević.

Čučka: Dva puta smo spašavali Budvu od DPS-a

Potpredsjednik Crnogorske i koordinator partije za primorske opštine Miodrag Čučka reagovao je na navode šefa Odborničkog kluba DPS u SO Budva Marka Vukovića, saopštivši da svako ko radi protiv DPS-a zna šta radi.

“Mislim da oni koji pokušavaju rehabilitovati DPS u Budvi ne znaju što čine ili to rade iz golog političkog ili neCučka |kog drugog interesa”, rekao je Čučka.

Čučka je istakao da je najveći uspjeh Crnogorske to što je opozicionu vlast u Budvi sačuvala dva puta, prošlog ljeta od lidera DPS-a, a ovog ljeta od nasrtaja Andrije Mandića drugih lidera DF-a.

“Ponosan sam na Crnogorsku što smo ključno doprinijeli tome da DPS nikada više neće da se pita oko bilo čega u Budvi, te da smo tu, nekada veliku partiju u Budvi, sveli na pojedince, tzv. analitičarekandidate za odbornike, odnosno advokate po službenoj dužnosti koji svojim djelovanjem zasmijavaju građane Budve”, zaključio je Cučka.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Momo
Gost
Momo

Bato, svi znaju da Nova i Andrija ne smiju Ti ništa i da Tvoje pare kupuju mir i Novoj! Svi znaju da ćeš napraviti lokalnu listu za sljedeće izbore! Svi znaju o Tvojim putovanjima i prijateljstvu s Purkom! Svi znaju a ćute… Svi znaju o Slavenu i ono deset minuta! O izborima u Podgorici i obećanju da će podnijeti ostavku… Više »

Eto tako
Gost
Eto tako

Njihov doprinos lokalnoj vlasti je toliki da je potpuno svejedno da li su u vlasti ili ne”

buzz
Gost
buzz

“Ja sam ih doveo, mimo izborne volje građana. Dao sam im sve pozicije koje su tražili, i više od toga…Njihov doprinos je isti kao da ih nema u vlasti, a plaćam ih parama iz opštinskog budžeta.” Objasnio ukratko čovjek suštinu grada, države, politike, vlasti, opozicije, naroda. Blago onom koji nije u ovoj mašini za mljevenje mesa i kostiju.

Banja
Gost
Banja

Ako je tako za to se odgovara, ne biracima nego nadleznim drzavnim organima, ako ih ima.

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Budva od Filozofa do Cara.

Haris
Gost
Haris

Čekaj malo, znači mimo volje građana! A ko traži tkz. “tehničku vladu” mimo volje građana???

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Rijetko posten cojek u DF-u

🇲🇽 EL_Gordo
Gost
🇲🇽 EL_Gordo

Pricam o Batu Carevicu, ne o Milu

Dalibor
Gost
Dalibor

Mandic je kriv za raspad DF u Budvi

J.J.J.
Gost
J.J.J.

Cilj crnogorske je likalnog karaktera i osnovana je sa ciljem da se njenom lidero valorizuje zemljiste na Brajicima kroz projekat zicare Becici Brajici. E posto mu je to stopirano od toga nema nista i njihov lider ce posle kraha na sledecim izborima preci u sedamnestu stranku u svom zivotu nebili se ogrebao za bilo sta.

Fantom
Gost
Fantom

Evo nam ovaj drzi slovo a otkad postoji plaza Ploce koju drzi nikad racun otkucao nije, e propalo se hahaha qq

Brdjanin
Gost
Brdjanin

Ovaj covjek je odlicje karaktera i postenja odmabiga trebalo umjesto Mila

Emilijano Zapat
Gost
Emilijano Zapat

Ma i tebe garant osim ako te Sveto nije progurao.

Send this to a friend