Politika prvi čovjek budve optužio koalicione partnere

Carević: Nema koalicije sa DPS-om, Demokrate se uplašile pa izmišljaju, vidjeli smo ih u Kotoru

Politički rat između koalicionih partnera u Budvi, Demokrata i Demokratskog fronta, se nastavlja. Demokrate optužuju prvog čovjeka grada Marka Carevića da šuruje sa DPS-om, on im poručuje da prestanu da opstruiraju i izmišljaju.

Demokrate su revoltirane nakon što je odluka koju su inicirali o utvrđivanju javnog interesa, a kojom su, kako navode, od gradnje trebalo da budu zaštićene dvije zelene površine u gradu, park u turističkom naselju Slovenska plaža i parcela ispred TQ plaze, skinute sa dnevnog reda glasovima DF, Demokratske partije socijalista i nezavisnih odbornika Stevana Džakovića i Gorana Pejovića.

<<<DPS i DF glasali da se odluka Demokrata skine sa dnevnog reda<<<

Predsjednik budvanskih Demokrata  Dragan Krapović, kazao je da treba da se napokon otvore karte i da DPS i DF formalizuju koaliciju i počnu da vrše vlast u Budvi.  Nije ovo prvi put da se iz redova Demokrata čuju optužbe da DF i DPS prave političke dilove u metropoli turizma.

No, predsjednik Opštine Budva, Marko Bato Carević, u izjavi za CdM oštro demantuje ovakve optužbe, nazivajući ih spinovima koji nemaju veze s istinom. On tvrdi da Demokrate, iz nemoći ponavljaju jednu te istu priču, koja nema ama baš nikakvo utemeljenje i koja nije tačna.

“Radimo ono što obećali građanima Budve, a sve što radimo je samo isključivo u njihovom interesu. Demokrate pokušavaju da operu svoju prošlost, svoje nečinjenje. Posljedice njihovog nerada mi ne želimo da prenesmo na građane Budve, posebno ne na mještane koji u istrpjeli dosta svih ovih decenija. Demokrate znaju naše stavove. Na odborima za pripremu ove sjednice su jasno znali naše stavove po tom pitanju. Kao odgovorni ljudi, ja sam kao predsjednik Opštine zakazao dva sastanka, nijesu se pojavili, niti su rekli da neće doći”, ističe Carević za CdM.

On kaže da Demokrate opstrukcijom  samo spinuju priču da Demokratski front sarađuje i pravi koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista.

“Svi u crnoj Gori znaju da nije tako. Demokrate prave opstrukciju od prvog dana. Nijesu preboljeli one dječije bolesti. Teško im je pada ta rotacija, još nijesu preboljeli tu odluku. To čine još mnogo prije mog postavljenja. Žalimo što imamo takvog koalicionog partnera. DF i ja ćemo se držati zakona, a nijedan privatni interes neće proći a da je na štetu grada i građana. Zakon i riječ se moraju poštovati”, naglašava Carević u razgovoru za CdM.

Kako Demokrate funkcionišu, najbolje se, kaže Carević, vidjelo kako su vodii Kotor.

“To pokušavaju i ovdje. Uplašili su se. Nijesu očekivali da će grad da funkcioniše normalno i korektno uprkos njihovim opstrukcijama. Plaše se našeg uspjeha pa zato vrše opstrukciju, jer računaju da tako na izborima mogu vidjeti neku svoju šansu”, naglašava Carević.

Sagovornik CdM-a jasno ističe da je jako bitno da se zna ko se trudi da radi u ineteresu građana, a ko radi kontra toga.

“To građani prepoznaju. Ovakav odnos ne obećava. DF i ja dajemo svoj maksimum da dovedemo mandat do kraja, da radimo u interesu grada i građana”, zaključio je Carević

Sa druge strane, Demokrate imaju drugačije viđenje.

Član Predsjedništva Demokrata i poslanik Mijomir Pejović, za CdM tvrdi da su Demokrate bile i biće na strani građana koji žele da sačuvaju jedine preostale parkovske površine na Slovenskoj Plaži i proglašenjem javnog interesa jednom i zauvjek taj prostor sačuvaju.

“Podsjetiću da su na tom lokalitetu predviđeni soliteri važećim planskim dokumentom i pošto će vrlo brzo većinski vlasnici Budvanske rivijere postati Nil Emilfarb i Miodrag Kostić, postoji realna opasnost da oni krenu u izgradnju. DF i DPS su odabrali da štite interese tajkuna i na iznenađenje svih nas, nastavili tijesnu saradnju koja traje već šest mjeseci”, jasan je Pejović.

Na pitanje da li ova dešavanja ugrožavaju funkcionisanje koalicije u Budvi, Pejović je jasan – saradnjom i zajedničkim glasanjem DF i DPS, DF je jasno odabrao stranu, i to je pitanje za njih.

Vladajuću koaliciju u ovom gradu čine Demokratski front (DF), Demokratska Crna Gora, Građanski pokret URA, Socijaldemokratska partija (SDP) i Crnogorska.

Miraš Dušević

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Delboj
Gost
Delboj

Imam neki osjecaj da ce Carevic da bude sledeci ambasador u Kini.

(18)➕
Gost
(18)➕

Imali su priliku, pojazali i dokazali da ne umiju. Opet će im drugi biti krivi nakon proglašenja rezultata izbora.

Čarli
Gost
Čarli

Eto, samoukinu se i partija “Demokrate”.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Da da nema veze a frontovac u Kotoru
Vlado Potpara ostao na funkcijama u Novoj vlasti u Kotoru
Vlast je sada Dps I ostali
Za pametnog dosta….

Poslovica
Gost
Poslovica

Umiljato jagnje dvije majke sisa!

Fileopg
Gost
Fileopg

Demokrate sprovode isti scenario kao i u Kotoru đe je Jokić htio da vlada a da nikog ništa ne pita. Aljeksa i Demokrate nemaju ni ljudskog kapaciteta niti podršku u narodu za taj svoj naum.

Edi89
Gost
Edi89

Opozicija svoje komplelse tesko da ce ikada zalijeciti , a nikada izlijeciti

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Opoziciono djelovanje se temelji na nesposobnostima i neargumentovanom upiranju u vlast

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Opoziciji ne treba dusmana pored njih samih

Zigman
Gost
Zigman

Opozicija je sama sebi najbolji neprijatelj

Marko BD
Gost
Marko BD

ima li ijedna partija gora od DPS-a i DF-a? Navedite mi samo jednu…

važi
Gost
važi

Crvenokravataška sekta, kojoj je bitnij politički rejting nego pad Đukanovićeve mafije.

Maekoo
Gost
Maekoo

Ima, Demokrate!

Bu2
Gost
Bu2

Nema više slobodnih placeva u samom gradu. Vlasnici kuća su ih zacjenili. Tako da par zelenih površina nema neku svijetlu sudbinu. Jedino pitanje je ko će omrsiti brk, koji politčki parazit.
Jedino čemu mi možemo da se nadamo je da će te zgrade na nešto da liče, da skoči cijena nekretnina i komšiluku.

Mitar
Gost
Mitar

Carevicu i tvoja partija u DEMOKRATE dokazali ste narodu da ste totalno isti kao DPS !!!
Ti,Krapovic,AMFILOHIJE (RISTO – SPC) MIRAS (CPC) i 60% politicara iz svih partija MILIONERE !!! A kakva slucajnost,svi vi ste posteno to stekli !!! Narode,jadni narode ,kad ce nama sto bolje da bude ,nikad a mozda ni tada sa mozgom kao u KOKOSKU!!!

Stop
Gost
Stop

Demokrate dje god dodju naprave stetu koju je tesko nadomjestit, Kotoru su nanijeli ogromne gubitke neradom, al su zato zaposlili sve prijatelje, kumove i rodbinu- protivno zakonu!!!

važi
Gost
važi

CRVENOKRAVATAŠKA SEKTA je kopija DPS-a i Vučićeve Napredne stranke. Samo laju, ne rade ništa i zapošljavaju svoje nesposobne članove.

Samo polako
Gost
Samo polako

Koji će sad svi kući, saglasno zakonu.

Mojeimr
Gost
Mojeimr

DF skace rejting……

idgaf
Gost
idgaf

To mi je baš čudna priča, kad slušaš njihove glasače rekao bi da su svi prešli kod demokrata ili da su digli ruke od glasanja.

VelikiPozdrav
Gost
VelikiPozdrav

Carevicu, svi vide da cuvas izvore svog novca pa sve potpisujes sta ti iz Pg kazu jer ce ti u suprotnom sve ugasiti. A to znaju i tvoji iz Df al im sad kasno da te miču

Nikola
Gost
Nikola

A ne no nisi znamo svi ko si i sto si

Mojeimr
Gost
Mojeimr

DPS= DF

Jakov
Gost
Jakov

Blokiraće rad još jedne opštine koja živi od turizma u sred turističke sezone, kao što su vec i uradili u Kotoru.

StevanPG
Gost
StevanPG

Sve vam je jasno kad je posle 2 godine vladavine Demokrata po koalicionom sporazumu trebao da dodje predsjednik iz redova DF pa su se svadjali i na jedvite jade je dosao Carevic. Nema tu koalicije tu samo gledaju svoje interese.

Heroina
Gost
Heroina

Sad su se nasle Demokrate da se brinu o zelenim povrsina u Budvi i tìh povrsina su se sad sjetili kad vide da kao partija nestaju u Budvi!

SutomoreCity
Gost
SutomoreCity

Demokrate su izgubile povjerenje gradjana, trebace dosta truda i rada da ga ponovo zadobiju.

Gordan
Gost
Gordan

Demokrate su unistele Kotor i isto tako bi sjutra i Budvu unistili to je evidentno, jer to je partija koja se raspada!

Rafaello
Gost
Rafaello

Dje ima dima ima i vatre, nesumljivo je da postoji saradnja izmedju Df-a i Dps-a.

Petra
Gost
Petra

Zamislite vi to “jedinstvo” opozicije kad oni su zajednonu koaliciji i ne mogu jedni druge da podnesu!

Iskra95
Gost
Iskra95

A sto rade Demokrate, oni nijesu sposobni opstinu da vode, vidjeli smo do cega su doveli Kotor.

goran1978
Gost
goran1978

Odje cemo jos gledati svadja izmedju Demokrata i DF-a ovo je tek pocetak.

General Diaz
Gost
General Diaz

Ka kavčani i škaljarci

Pobro343
Gost
Pobro343

Što se desi sa političarom kad popije vijagru?
Poraste! 😳

Leart
Gost
Leart

A neka bato casti ti,vi ste mi ka bolji,ako se na sledece ne kandidujes sa sopstvenom stranjom glasa vidjet neces ,distanciraj se od spiastera medojevica i onih terorista

Komita
Gost
Komita

Aooo kakvi su ovi frintasi postenjacine,glavno da je njima becic spiner a mandic koji na sred skupstine pita ko je zabranio drzavne pocasti na sahrani momira bulatovica nije spiner ? Kao prvo nit ko moze tako nesto da zabrani nit se ocekivala pocast za cojeka koji je predsjedavao drzavom koja se raspala

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Rejting demokrata pada sa razlogom

Liberal
Gost
Liberal

A demokrate ka demokrate ,pazite da katanac ne dobijete na tu opstinu ka na kotor sto ga stavise

Stefo12
Gost
Stefo12

Dje ga je krapo da prokopa ovo malo grada sto je ostalo ?

Draško
Gost
Draško

Priča se da je “pošteni” Carević kao protivuslugu za opstrukciju Bd skupštine i zaštitu interesa tajkuna a ne Budvana,dobio da asfaltira dionicu autoputa.S obzirom da se obogatio u dilovima sa Marovićem i ostalima iz okg i da je već 2 puta spriječio čak i da se održi rasprava o tako bitnim stvarima za grad,to zvuči sasvim realno.

idgaf
Gost
idgaf

Ove demokrate su amaterčine, očekuju od tipa koji koji sa braćom drži građevinsku firmu da zabrani gradnju. Đe je pamet?!

Amadeus
Gost
Amadeus

“Beton, beton samo beton nama trebaaaa…” Vala taj park narušava jedinstvenu arhitektonsko-betonsku cjelinu i brate vizuelno odudara od onih kašeta. Što će “zeleno” u Budvu kad oni više vole “bijelo”?

Samo tiho
Gost
Samo tiho

Politicari svi isti
“””SAGRADICE MOST TAMO GDJE RIJEKA NE PROTICE “”””

Komentar...zabi
Gost
Komentar...zabi

Vraca se politicar kuci I kaze zeni:
“”Gotovo je..sve je zavrseno, izabran sam “”””
Zana :::: stvarno..ne lazes me ‘!
Politicar: Ne vise nemam potrebe da lazem!!!!

Komentar...zabi
Gost
Komentar...zabi

Kako se kunu politicari?
NE MAKA SE S OVOGA MJESTA

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Carevicu, DF je u koaliciji sa DPS vec 20 godina jer ni jednih ni drugih nebi bilo da to nije tako. Oni su jedni drugima razlog za postojanje ali i razlog za bogacenje, kradju, unistavanje… svaku destrukciju jedni pravdaju postojanjem onog drugog i tako u krug… godinama. U CG ne postoji opozicija, svi su vlast jer se svi nekontrolisano bogare… Više »

Pravi komentar
Gost
Pravi komentar

Potrefio si ih u živac.

Budvani
Gost
Budvani

Posle svega sto se desava i kako se ponasaju Demokrate od najvece simpatije prema njima koje sam imao dosao sam do toga da su mi cak i smjesni, kao nezrela djeca,razmazena , ili cemo ovako ili necemo nikako,a ispod tepiha se stavljaju njihove igre,zaposljavanje,revansizam,i uzimanje otpremnina 55000e, hvala na velikom postenju,a sto se tice Carevica jedan castan covejk koji je… Više »

Nenad
Gost
Nenad

Pusti ti to majstore, nego jesi li ti za solitere ili za parkove?

budvani
Gost
budvani

Uvjek za prkove, al pojavise pa kazes a ne napustas sjednice dje si mogao da kazes svoj stav,zar ne!? I necu da pustim jer na zalost nit opozicije nit nicega dok se ja i ti raspravljamo oni zavrsavaju svoje,samo sam rekao da sam razocaran i prevaren jos jednom u nizu jer su mi ulivali povjerenje! A kad ste vec upuceni… Više »

Dijaspora USA
Gost
Dijaspora USA

Grbljanin ko i Sveto. Valjda ti je sve jasno.

Bu2
Gost
Bu2

Da živiš u BD znao bi da su baš opterećeni dokazivanjem, čitava porodica.
Komični su u nastojanju da pokažu kako su tkz. elita.
Ti iz sela možeš, ali selo iz tebe …

Nova koalicija
Gost
Nova koalicija

Formiran je Demokratski Front Socijalista ili DFS! Neka je sa srećom! Vazda ste bili ista …

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Car izroštiljao Krapa.

Send this to a friend