Politika prvi čovjek budve optužio koalicione partnere

Carević: Nema koalicije sa DPS-om, Demokrate se uplašile pa izmišljaju, vidjeli smo ih u Kotoru

Politički rat između koalicionih partnera u Budvi, Demokrata i Demokratskog fronta, se nastavlja. Demokrate optužuju prvog čovjeka grada Marka Carevića da šuruje sa DPS-om, on im poručuje da prestanu da opstruiraju i izmišljaju.

Demokrate su revoltirane nakon što je odluka koju su inicirali o utvrđivanju javnog interesa, a kojom su, kako navode, od gradnje trebalo da budu zaštićene dvije zelene površine u gradu, park u turističkom naselju Slovenska plaža i parcela ispred TQ plaze, skinute sa dnevnog reda glasovima DF, Demokratske partije socijalista i nezavisnih odbornika Stevana Džakovića i Gorana Pejovića.

<<<DPS i DF glasali da se odluka Demokrata skine sa dnevnog reda<<<

Predsjednik budvanskih Demokrata Dragan Krapović, kazao je da treba da se napokon otvore karte i da DPS i DF formalizuju koaliciju i počnu da vrše vlast u Budvi.  Nije ovo prvi put da se iz redova Demokrata čuju optužbe da DF i DPS prave političke dilove u metropoli turizma.

No, predsjednik Opštine Budva, Marko Bato Carević, u izjavi za CdM oštro demantuje ovakve optužbe, nazivajući ih spinovima koji nemaju veze s istinom. On tvrdi da Demokrate, iz nemoći ponavljaju jednu te istu priču, koja nema ama baš nikakvo utemeljenje i koja nije tačna.

“Radimo ono što obećali građanima Budve, a sve što radimo je samo isključivo u njihovom interesu. Demokrate pokušavaju da operu svoju prošlost, svoje nečinjenje. Posljedice njihovog nerada mi ne želimo da prenesmo na građane Budve, posebno ne na mještane koji u istrpjeli dosta svih ovih decenija. Demokrate znaju naše stavove. Na odborima za pripremu ove sjednice su jasno znali naše stavove po tom pitanju. Kao odgovorni ljudi, ja sam kao predsjednik Opštine zakazao dva sastanka, nijesu se pojavili, niti su rekli da neće doći”, ističe Carević za CdM.

On kaže da Demokrate opstrukcijom  samo spinuju priču da Demokratski front sarađuje i pravi koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista.

“Svi u crnoj Gori znaju da nije tako. Demokrate prave opstrukciju od prvog dana. Nijesu preboljeli one dječije bolesti. Teško im je pada ta rotacija, još nijesu preboljeli tu odluku. To čine još mnogo prije mog postavljenja. Žalimo što imamo takvog koalicionog partnera. DF i ja ćemo se držati zakona, a nijedan privatni interes neće proći a da je na štetu grada i građana. Zakon i riječ se moraju poštovati”, naglašava Carević u razgovoru za CdM.

Kako Demokrate funkcionišu, najbolje se, kaže Carević, vidjelo kako su vodii Kotor.

“To pokušavaju i ovdje. Uplašili su se. Nijesu očekivali da će grad da funkcioniše normalno i korektno uprkos njihovim opstrukcijama. Plaše se našeg uspjeha pa zato vrše opstrukciju, jer računaju da tako na izborima mogu vidjeti neku svoju šansu”, naglašava Carević.

Sagovornik CdM-a jasno ističe da je jako bitno da se zna ko se trudi da radi u ineteresu građana, a ko radi kontra toga.

“To građani prepoznaju. Ovakav odnos ne obećava. DF i ja dajemo svoj maksimum da dovedemo mandat do kraja, da radimo u interesu grada i građana”, zaključio je Carević

Sa druge strane, Demokrate imaju drugačije viđenje.

Član Predsjedništva Demokrata i poslanik Mijomir Pejović, za CdM tvrdi da su Demokrate bile i biće na strani građana koji žele da sačuvaju jedine preostale parkovske površine na Slovenskoj Plaži i proglašenjem javnog interesa jednom i zauvjek taj prostor sačuvaju.

“Podsjetiću da su na tom lokalitetu predviđeni soliteri važećim planskim dokumentom i pošto će vrlo brzo većinski vlasnici Budvanske rivijere postati Nil Emilfarb i Miodrag Kostić, postoji realna opasnost da oni krenu u izgradnju. DF i DPS su odabrali da štite interese tajkuna i na iznenađenje svih nas, nastavili tijesnu saradnju koja traje već šest mjeseci”, jasan je Pejović.

Na pitanje da li ova dešavanja ugrožavaju funkcionisanje koalicije u Budvi, Pejović je jasan – saradnjom i zajedničkim glasanjem DF i DPS, DF je jasno odabrao stranu, i to je pitanje za njih.

Vladajuću koaliciju u ovom gradu čine Demokratski front (DF), Demokratska Crna Gora, Građanski pokret URA, Socijaldemokratska partija (SDP) i Crnogorska.

Miraš Dušević

 

54

avatar
1000
42
12
0
 
51
MaekooDelbojBu2(18)➕Čarli
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Delboj
Gost
Delboj

Imam neki osjecaj da ce Carevic da bude sledeci ambasador u Kini.

(18)➕
Gost
(18)➕

Imali su priliku, pojazali i dokazali da ne umiju. Opet će im drugi biti krivi nakon proglašenja rezultata izbora.

Čarli
Gost
Čarli

Eto, samoukinu se i partija “Demokrate”.

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Da da nema veze a frontovac u Kotoru
Vlado Potpara ostao na funkcijama u Novoj vlasti u Kotoru
Vlast je sada Dps I ostali
Za pametnog dosta….

Poslovica
Gost
Poslovica

Umiljato jagnje dvije majke sisa!

Fileopg
Gost
Fileopg

Demokrate sprovode isti scenario kao i u Kotoru đe je Jokić htio da vlada a da nikog ništa ne pita. Aljeksa i Demokrate nemaju ni ljudskog kapaciteta niti podršku u narodu za taj svoj naum.

Edi89
Gost
Edi89

Opozicija svoje komplelse tesko da ce ikada zalijeciti , a nikada izlijeciti

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Opoziciono djelovanje se temelji na nesposobnostima i neargumentovanom upiranju u vlast

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Opoziciji ne treba dusmana pored njih samih

Zigman
Gost
Zigman

Opozicija je sama sebi najbolji neprijatelj

Marko BD
Gost
Marko BD

ima li ijedna partija gora od DPS-a i DF-a? Navedite mi samo jednu…

važi
Gost
važi

Crvenokravataška sekta, kojoj je bitnij politički rejting nego pad Đukanovićeve mafije.

Maekoo
Gost
Maekoo

Ima, Demokrate!

Bu2
Gost
Bu2

Nema više slobodnih placeva u samom gradu. Vlasnici kuća su ih zacjenili. Tako da par zelenih površina nema neku svijetlu sudbinu. Jedino pitanje je ko će omrsiti brk, koji politčki parazit.
Jedino čemu mi možemo da se nadamo je da će te zgrade na nešto da liče, da skoči cijena nekretnina i komšiluku.

Mitar
Gost
Mitar

Carevicu i tvoja partija u DEMOKRATE dokazali ste narodu da ste totalno isti kao DPS !!!
Ti,Krapovic,AMFILOHIJE (RISTO – SPC) MIRAS (CPC) i 60% politicara iz svih partija MILIONERE !!! A kakva slucajnost,svi vi ste posteno to stekli !!! Narode,jadni narode ,kad ce nama sto bolje da bude ,nikad a mozda ni tada sa mozgom kao u KOKOSKU!!!

Stop
Gost
Stop

Demokrate dje god dodju naprave stetu koju je tesko nadomjestit, Kotoru su nanijeli ogromne gubitke neradom, al su zato zaposlili sve prijatelje, kumove i rodbinu- protivno zakonu!!!

važi
Gost
važi

CRVENOKRAVATAŠKA SEKTA je kopija DPS-a i Vučićeve Napredne stranke. Samo laju, ne rade ništa i zapošljavaju svoje nesposobne članove.

Samo polako
Gost
Samo polako

Koji će sad svi kući, saglasno zakonu.

Mojeimr
Gost
Mojeimr

DF skace rejting……

idgaf
Gost
idgaf

To mi je baš čudna priča, kad slušaš njihove glasače rekao bi da su svi prešli kod demokrata ili da su digli ruke od glasanja.

Send this to a friend