Politika

Carević nije došao na svečanu sjednicu povodom dana opštijne Budva

Svečana sjednica povodom 22. novembra, Dana oslobođenja Budve, održana je danas u velikoj sali SO Budva, na kojoj nije prisustvovao predsjednik opštine Marko Carević i njegovi saradnici. Odbornici opozicije takođe su se odazvali pozivu da danas prisustvuju svečanoj sjednici. Kolegama odbornicima, brojnim zvanicama, građanima i medijima obratio se i predsjednik SO Budva Krsto Radović.

“Danas je, za sve nas koji iskreno gajimo antifašistički duh i nasljeđe predaka, za nas koji iskreno i svim srcem volimo i čuvamo našu lijepu Budvu, zaista poseban dan, jer baš u ovo vrijeme prije 77 godina, sada već daleke 1944. godine naši su preci donijeli slobodu i udahnuli novi život u ovaj drevni jadranski grad. Biti danas ovdje, na ovom mjestu, pokloniti se sjenima i žrtvama onih koji nikada nisu imali dilemu na kojoj se strani nalazi istina i pravda, znak je civilizacijskih, vanvremenskih, progresivnih vrijednosti kojima težimo i našeg nedvosmislenog odnosa prema antifaštističkoj prošlosti i putu Budve i Crne Gore”, kazao je Radović.

Istakao je da ne smijemo zaboraviti naše sugrađane koji su pali u toj borbi, one koji položiše svoju mladost, a nerijetko i živote, na oltar otadžbine, vjerujući čvrsto da borba za slobodu, jednakost, toleranciju i pravdu nikada ne može biti uzaludna.

“Na nama danas, potomcima tih junaka, jeste da nastavimo da gajimo sjećanje na tu borbu i na cilj koji su oni zacrtali prije sedam decenija, a to je slobodna, složna i uspješna Budva i Crna Gora u kojoj su sve različitosti njene glavne prednosti. Odajući počast palima u ratu, poštujući njihov put i ideju, mi ćemo utabati sigurnu stazu za nove, buduće naraštaje. Naša Budva u svojim njedrima ljubomorno čuva nebrojane vjekove istorije, čime se ne može svako pohvaliti; od Kadma i Harmonije, vladara antičke Tebe, koji po legendi spas pronađoše upravo u ovome gradu, pa do današnjih dana“ , kazao je Radović.

U viševjekovnoj njenoj istoriji veliki je broj važnih događaja i značajnih datuma, na koje možemo i moramo biti ponosni, no 22. novembar 1944. izdigao se bez sumnje na pijedestal prošlosti, kako Budve, tako i čitave Crne Gore, kao datum kada su istinske, evropske i civilizacijske vrijednosti preovladale i kada su naši preci, za sva vremena, zbacili sa sebe okove fašizma i nacizma, istakao je Radović.

“Ako je čemu istorija naučila Budvu to je onda da ona posle svakog izazova i teškog perioda izlazi sve jača ali nažalost, moram da primjetim da naše generacije tu lekciju očigledno nisu dobro usvojile. Period za nama obilježen je samovoljom, neopštovanjem i nedostatkom dijaloga koji jedini najefikasnije obezbjeđuje napredak i garantuje budućnost. Stoga je, nikad važnije, da se prisjetimo vrijednosti koje su nas danas okupile, kako bi zajednički, doprinijeli prosperitetu i razvoju Budve i svih njenih građana. To je dug prema našim slavnim precima i obaveza prema našim potomcima. I zato, dozvolite mi da svim našim dragim sugrađanima od srca čestitam Dan oslobođenja Budve, Dan naše opštine, uz čvrsto uvjerenje da ćemo čuvajući svoju tradiciju, istoriju i nasljeđe predaka, istovremeno poštujući i njegujući multietnički duh Budve, nastaviti zajedno da gradimo ljepšu i bolju budućnost na ovim prostorima, u svijetlu mira, tolerancije i međusobne saradnje, koji nemaju alternativu. Mi danas, sa ovog mjesta odlučno poručujemo da prošlost dobro pamtimo i iz nje učimo, da se naših heroja Drugog svjetskog rata sa ponosom sjećamo, te da smo istrajni u namjeri da budućnost gradimo u zajedničkoj slozi, zajedništvu i suživotu. Na ponos naših predaka i potomaka, na ponos Budve i Crne Gore”, zaključio je Radović u svom svečanom govoru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Džumhur
Gost
Džumhur

Ostao da pričuva ono živo na farmi 😄

Patriota1
Gost
Patriota1

Vidi se ko je izdajnik , bravo Radovicu !

Bato, Cetinje p
Gost
Bato, Cetinje p

Iz dobro obavijestenih izvira saznali smo da je Bato bio krenuo bagerom na Cetinje ali nakon saznanja da nema suzavaca mirno se vratio u Grbalj gdje ce provesti ostatak svog skromnog zivota u molitvi i postu

Burek
Gost
Burek

😂😂😂😂😂 đe je Bato?

Nikola mazic🇲🇪
Gost
Nikola mazic🇲🇪

Bitno je da je tu kuvar 😂😂😂😂😂😂

Boro M.
Gost
Boro M.

I Demokrate i Df mogu dici ruke od Budve. Vise je nikad nece voditi!

neko
Gost
neko

mi koji zivimo u Budvi se iskreno nadamo da ce biti tako

Neko sa strane
Gost
Neko sa strane

Danas je Dan žalosti za njega !

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

A kako četnici da slave 22.Novembar…
To je za njih dan poraza…

Teodora
Gost
Teodora

Grad se bukvalno raspada ,jedna institucija ne funkcioniše normalno,nema upravnih odbora,blokada sistema,radnici razočarani,prijete smanjenjima plate ,opština ne funkcioniše… Nikad gore.

Alienware
Gost
Alienware

Uoravni odbori za firme od 10-20 zaposlenih… cemu sluze direktori??

Zvezda
Gost
Zvezda

Gradonačelnik nije došao povodom dana opštine Budva 😂😂😂 imao je važnih obaveza na Krimovicu 😂

Zivko
Gost
Zivko

Radović i Carević ,šta reći ,dva čovjeka koja služe protiv svih interesa Budve i CG samo za rad svoje fotelje …

MarkoS
Gost
MarkoS

Ovaj Carević treba da ode… Bruka stanovništvo i Crnu Goru.

Zoran
Gost
Zoran

Da ode u Spuz.

Zeneva
Gost
Zeneva

Zamislite koliko čovjek ima odgovornosti prema gradu i narodu gdje je prvi čovjek. Šou 😂

Send this to a friend