Politika

Carević sprema smjene načelnika zbog opstrukcije

Marko Carević

Predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević zbog opstrukcija u radu spreman je da smijeni neke načelnike i rukovodioce opštinskih službi, saznaju Dnevne novine iz više izvora iz budvanske opštine.

O problemima sa kojima se Carević srijeće kada je saradnja sa opštinskim rukovodiocima u pitanju on će govoriti na sastanku budvanske vladajuće koalicije koji će biti održan u petak, jer na najviše opstrukcija nailazi od saradnika koji dolaze iz redova Demokrata i Crnogorske.

O opstrukcijama njegovog rada Carević je govorio u nekoliko navrata, a u nedavnom razgovoru za Dnevne novine je to posebno istakao.

“Opstrukcije postoje od mog dolaska na mjesto predsjednika Opštine. Nijesam bio ni došao na ovu funkciju, a bio sam ucijenjen, da radim kako koalicija kaže ili neću biti predsjednik Opštine. Ja ću, ipak, da radim onako kako ja mislim da je najbolje. Na kraju šta će im predsjednik Opštine ako ništa ne odlučuje”, kazao je tada Carević.

Prema saznanjima Dnevnih novina, Carević, do sada, nije smijenio nijednog opštinskog rukovodioca, zbog mira u koaliciji, iako ima, i po koalicionom dogovoru, pravo na to.

“Careviću je prioritet očuvanje budvanske vladajuće koalicije i on ne želi da se sa ovim gradom dogodi ono što se desilo sa Kotorom. Ipak, ako bude morao on će smijeniti one najneposlušnije, odnosno one koji svakodnevno opstruiraju ne samo njegov, već rad čitave opštine”, kaže izvor Dnevnih novina koji je želio da ostane anoniman.

Na drugoj strani, ni Carevićevi koalicioni partneri mu ne ostaju dužni. Smatraju da se mora povinovati nekim zatjevima koalicije, a naročito kada su strani investitori u pitanju, čije je vlasništvo u kompanijama nejasno ili potpuno nepoznato.

Podsjetimo, Carević i Demokratski front su se mimoišli oko turske kompanije Mia investment, koja planira da izgradi hotel sa pet zvjezdica na parceli na budvanskom Sajmu.

Predsjednik Srbije da dođe u Boku

Srpski nacionalni savjet Crne Gore, Srpsko pjevačko društvo “Svetosavnik” i MZ Krtoli u Domu kulture u Radovićima priredili su “Srpsko veče” koje je bilo veoma posjećeno. Na tom skupu je kako piše Dan, govorio predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević, naglašavajući da se na ovim prostorima i u čitavoj Crnoj Gori srpstvo ugrožava.

“Pogledajte koliko se samo diglo priče i bune oko jedne krstionice na Miholjskoj prevlaci. Koliko je to jako bitno ljudima koji vode ovu državu, a kada bi pogledali preko puta tog svetilišta i krstionice, postoje sve njihove kuće, objekti i vile u moru sazidane, ali im smeta sve što je srpsko”, rekao je Carević i dodao da je potrebno da se što više komunicira, druži, razmjenjuju mišljenja i informacije.

“I ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću otvoreno sam rekao „Nemojte nam odmagati”. Nikad nijedan predsjednik Srbije nije došao u Boku. Erdoganu nije teško da dođe u Novi Pazar ili Sarajevo, a ne bi bilo ružno da predsjednik Srbije dođe u Krtole i Grbalj i Boku, jer oni dobro znaju gdje je srpstvo”, istakao je Carević.

On je pozvao građane da dođu na Trojičindanskik sabor 15. juna u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

“Ako dozvolimo da nam uzmu naše svetinje, znate šta je čovjek bez crkve”, poručio je Carević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mne
Gost
Mne

Samo zbog ove price o crkvi podrzavam sve od gospodina Carevica!

Top HiL
Gost
Top HiL

Bolje da se spremis za smjenu pa u kamenolom.

Vladimir
Gost
Vladimir

Taman se ponadah normalan coek bavi se pravim temama za bd, a on o srpstvu svetosavlju ..micite se tamo vise idete gore pa se nalazite sa svojima i boka i bd i grbalj su crna gora

Grbljanin
Gost
Grbljanin

Od tunela do tunela 26 srpskih sela

18+
Gost
18+

Hhaaj, mora nekako da zabavi i odobrovolji biracko tijelo. Ipak je provaljen da suruje sa DPSom, ipak je uhvacen u lopovluku.
4 mj na vlasti, pri tome milioner i opet ne moze da odoli da se okoristi.

marve
Gost
marve

Nije zaludu dobio poso kod Micunovica, sada se to mora vracati nema sege sa Branom

migo
Gost
migo

Skola DPS , ko se smije suprostaviti gospodaru ,demokratija je ono sto ja kazem……zalosno Carevicu kojim putem krenu

InesBD
Gost
InesBD

Svadja u najavi. Bice sukoba

Cipsy
Gost
Cipsy

Kako sad su se svi sjetili crkve, pa sad oce da brane nesto sto niko ne dira i da prave crkvene proteste! To nema nidje u svijet nego to samo moze kod nas, kad su im propali ulicni protesti onda su krenuli sa crkvenim! Daleko bilo!

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Njemu podmecu nogu ovi iz koalicije i niko drugi, to je jasan dokaz o tome kako vlada “sloga” izmedju njih.

ines23
Gost
ines23

Sta radi Carevic majko mila srbuje po Budvi pa me samo zanima ima li obraza da posle prica kako ce da se bori da CG i Budvi bude bolje?! Apsurd!

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Nesposobne Demokrate zele da se pitaju, a svaku opstinu uniste.

Marelica
Gost
Marelica

Kako su krenule Demokrate unazadice i Budvu, kao i Kotor.

Vitinka
Gost
Vitinka

Sad samo cekam da se oglasi Krapovic da nesto kaze za ovo sto sad Carevic radi!

oliver14
Gost
oliver14

Odje ce opet doci do svadje izmedju Demokrata i Carevica!

Kosta
Gost
Kosta

Nece Carevic da mu Budva lici na Jokicev Kotor sto je bio.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Odavno je on potrcko Dps-a, nije ni cudo sto su se Demokrate pomamile.

goran1978
Gost
goran1978

Oce Carevic sad da bude posto potom bolji nego sto je Krapovic bio za Budvu pa sad krece sa smjenama ko ne radi.

kn
Gost
kn

U Krtole ,Grbalj…nij srpstvo nego srbijanstvo, vas ne interesuje srpstvo nego Srbija.Crna Gora vas ne zanima,da vam je kukavcima dozivjet da se ovo zove Srbija.Kad je tako ajte polako put pod noge

Smagina
Gost
Smagina

Preoteo je Carević biračko tijelo Demokratama u Boki, zato su oni krenuli na njega. To su sitni igrači, neradnici, polusvijet.

Denin
Gost
Denin

Bravo Careviću, puna podrška iz Maina!

Draško
Gost
Draško

Ko je gledao proslavu povodom stupanja na čelo opštine ovog čovjeka,sve mu je jasno.Repertoar pjesama “Srpkinja je mene majka rodila” , “Srpska se truba s Kosova čuje”…klasični dps igrač!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Budvom plovi jedna mala barka

Čapur
Gost
Čapur

Autogol gradonacelnice,do sad je bilo veoma respektivno ,od sad ,sto god da uradi, neću ga gledati istim očima,ipak mi ih je otvorio…

🇺🇦5 ⚽️ 0🇷🇸
Gost
🇺🇦5 ⚽️ 0🇷🇸

Kad posaljete dva komentara dobijate li jos po jedan tablet od cetnicko-ruske koalicije ili samo po taj jedan imate?

Čapur
Gost
Čapur

Nijesi shvatio dobro,ovo je kritika bila, iz istoga korita izgkeda jedemo i ja i ti…samo sto si slab Crnogorac kad se sladis tudjoj nesreci

Čapur
Gost
Čapur

E ovo mu je prvi žuti,do sad mi je bio vrlo respektivan,iako sam drugih ubijeđenja,al od sad sto god da uradi neću gledat istim očima,autogol…

Marko
Gost
Marko

Kao i sva opzicija i Carevic je covijek DPS-a, samo sto on to otvoreno radi

Milos
Gost
Milos

Demokrate su jedna najveca prevara!!!

🇺🇦5 ⚽️ 0🇷🇸
Gost
🇺🇦5 ⚽️ 0🇷🇸

A hoce neko da vam uzme crkve? Cudo jedno, vama uvijek svi uzimaju crkve. Uzimali Hrvati, uzimali Bosanci, uzimali Albanci, sad i Crnogorci? Da nije to ipak dio nekog vaseg sireg plana? Neko novo Garasaninovo nacertanije???

Rankovic
Gost
Rankovic

Evo krece da smjenjuje, samo da se dogovori sa Milutinom Simovicem koga ce prvo !!!

Stefan
Gost
Stefan

Demokrate su otrov drustva, dok je krapovic bio na vlasti legalizovao je zgradu od 15 spratova bez i jednog papira preko puta sparte, dao je drugu dozvolu za hotel isti kao sto turci traze, dao je albancu dozvolu i to sve za pare to cijela budva zna!

Ah ...
Gost
Ah ...

Što će mrčni nacionalista nego da kuka za ugroženim srpstvom. Kuka za jednom bez dozvole krstionicom koja nije (još) porušena a ne spominje stotine, takođe bez dozvole, po srpski iskičerisanih crkava i manastira koji su istovremeno i spomenici kulture.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Evo pitanje za milion dolara, ko je rekao slijedece famozne rijeci: “Crni Dane crna sudbino, o kukavno srpstvo ugaseno”

Milan
Gost
Milan

Naravno. Bastrica treba da ih zamijeni. DF= DPS

Milos
Gost
Milos

Jesu li ove crkve bile svetinje prije 1918, ili je sveto samo što je u vlasništvu Beograda?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Jel istina da Sveti Vasilije Ostroski je rodjen u Trebinju?

Send this to a friend