Politika NAJAVA PREISPITIVANJA KOALICIONOG SPORAZUMA

Carević uveo Crnogorsku u vlast, ona hoće da ga izbaci

Marko Bato Carević

Opštinski odbor Crnogorske upozorio je predsjednika opštine Budva Marka Bata Carevića da u najkraćem mogućem roku vršenje izvršne vlasti u toj opštini prilagodi Zakonu o lokalnoj samoupravi, Statutu opštine Budva, koalicionom sporazumu i programskim ciljevima svih konstituenata lokalne vlasti u Budvi.

Kako su saopštili, ukoliko Carević, koji vlast obavlja saglasno koalicionom sporazumu sačinjenom između Crnogorske, Demokratske Crne Gore, Demokratskog fronta i ostalih političkih subjekata, ne uzme u obzir upozorenje, ta partija će preispitati koalicioni sporazum, što za posljedicu može imati uskraćivanje povjerenja i podrške Careviću.

“Opštinski odbor Crnogorske u Budvi je jednoglasan u odluci da ni po koju cijenu ne omogući da lokalnu vlast u Budvi ponovo vrše oni koje smo pobijedili 2016. godine. Crnogorska nikada nije bila i nikada neće biti stranka korumpiranih ljudi”, naveli su iz te partije.

Opštinski odbor Crnogorske ovlastio je Predsjedništvo budvanskog odbora da dalje postupa i odlučuje povodom ovog pitanja kako procijeni da treba.

Povodom rada Marka Bata Carevića nedavno je zasijedalo i Predsjedništvo Crnogorske koje je saopštilo da se Budvom danas upravlja tako da se pokazuje elementarno nepoznavanje sadržine zakona o lokalnoj samoupravi, da je Demokratski front ušao u kampanju za izbore koju finansira opštinskim parama i da je partijsko zapošljavanje simpatizera Demokratskog fronta u Budvi prevazišlo rekorde koje je nekad u budvanskoj opštini ostvarila Demokratska partija socijalista.

Predsjedništvo Crnogorske je konstatovalo da je Marko Bato Carević u prvih pola godine upravljanja opštinom u kontinuitetu pokazivao odsustvo svakog smisla za poštovanje svojih partnera u vladajućoj koaliciji i da je umislio da sa šest odbornika od 33, koliko ih ukupno ima u SO Budva, može da vrši 100 odsto vlasti.

Na drugoj strani treba podsjetiti da je Crnogorska ušla u budvansku vlast upravo zahvaljujući Marku Batu Careviću i Demokratskom frontu. Kada je budvanska vlast ušla u tešku političku krizu i kada je postojala mogućnost uvođenja prinudne uprave, Crnogorska je prije tačno godinu dana, iz opozicije prešla u vlast. Prekinuti su pregovori sa Demokratskom partijom socijalista upravo zahvaljujući Careviću i DF-u koji je “uveo Crnogorsku u vlast i dodijelio im mjesta koja po koalicionom sporazumu pripadaju DF-u”

“Insistirao sam da Crnogorska uđe u vlast iako su Demokrate bili skeptični, pa su za taj potez svu odgovornost prebacili na mene, sada zajedno kritikuju moj rad”, kazao je nedavno u razgovoru za Dnevne novine predsjednik opštine Budva li lider DF-a u ovom gradu, Marko Bato Carević.

Očigledno da ovo nije bio dovoljan kredit za Carevića, pa treba očekivati u narednom periodu da inicijativa za njegovu smjenu stigne upravo iz Crnogorske.

Saglasje potpuno različitih

“Iako su Demokrate bile energično protiv uvođenja Crnogorske u vlast i saopštili da DF i Carević preuzimaju apsolutnu odgovornost za njih, danas vidimo da postoji saglasje između dva politička subjekta koja su govorila da nikada neće jedni sa drugima. Bojimo se samo da se istima ne priviđa DPS-a u tuđem dvorištu a da se zapravo nalazi u njihovom”, piše u saopštenju koje je nedavno objavio Demokratski front, komentarišući političke odnose u vladajućoj koaliciji u Budvi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bez prenemaganj
Gost
Bez prenemaganj

,,Crnogorska” je priljepak, bolje rečeno podrepak, Demokrata. Oni su ih i stvorili, ne bi li čapili koji crnogorski glas. Sličnu prevaru izvela je i Medojevićeva družina prije 15 godina.

Ivana
Gost
Ivana

Gospodin Carević dade dotelje Demokratama, Crnogorskoj, Dps-u a najamanje svojim Srbima iz partije koji napunise po 30 g bez centa školovani momci i cure sjede. I zato mi nije žao neka mu ih Demokrate i ovi iz Crnogorske, svima je učinio a oni mu fino vraću. Demokrate neka se zapitaju kakvog su čovjeka u Kotor imali ono ništa od Jokića,… Više »

Ivana
Gost
Ivana

*fotelje

Fileopg
Gost
Fileopg

kad neko pomene crnogorsku stranku ne znam zašto ali me vazda uvati smijeh i dođe mi da začepim nos…

Japanski
Gost
Japanski

dođe čovjek na čelu Budve koji ima za cilj da nešto promijeni na bolje, napadne ga opozicija i njihovi prijatelji iz pozicije, e sad budi pametan majčin sine pa provali u čemu je štos…hijene crnogorske

Gost
Gost
Gost

Pravopis… 🙁

Kole
Gost
Kole

Kukavicije jaje, a ne Crnogorska.

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Najjace kad Crnogorska kaze da “nikad nije” bilo sto…a postoji 3 godine. Ne znam na koju se tradiciju pozivaju

marius
Gost
marius

Narod je davno reka; drzi sirotu ,za svoju sramotu !

Drago
Gost
Drago

po naslovu vidite da carevic radi za DPS cim ga cdm brani a onda i citav DF

Znamo svi
Gost
Znamo svi

Svi ste vi muljatori….Sve je Vas davno trebalo poslati u prijevremenu penziju DA pocinemo .
Dodijaste vise

Briđe
Gost
Briđe

crnogorska, promijenite ime u gedzovanska.

Draško
Gost
Draško

Zašto,jer to samo dps ima ekskluzivno pravo na crnogorstvo?!

Briđe
Gost
Briđe

niko ne pominje dps ovdje, niti ima ekskluzivno pravo, cak u dps 80% su srbende ove iste sto su i osnovale crnogorsku…Crnogorska moze da nosi ime stranka- crnogoraca svih vjera, za nasu kucu, ova nikako ne!

Send this to a friend