Politika

CdM objavljuje Politički program DPS-a za naredne četiri godine

Milo Đukanović

Demokrastka partija socijalista pripremila je Politički program za naredne četiri godine koji će biti usvojen na sjutrašnjem Kongresu stranke.

<<<Sjutra osmi Kongres DPS-a<<<

“Želimo da povećamo ekonomske slobode a time i šanse da se dinamičnije razvijamo. Unapređenje stabilnog i sigurnog poslovnog okruženja olakšaće pokretanje i širenje poslovanja u Crnoj Gori. Treba nam više porodičnih preduzeća, stranih investitora, projekata, i intenzivnija privredna saradnja. Posebno želimo da mladi prihvataju poslovne norme i vrijednosti savremenog svijeta, da se i kod nas rad i uspjeh adekvatno nagrađuju, navodi se u Prijedlogu Političkog programa DPS-a u koji je CdM imao uvid.

Investiraće više nego do sada

“Naša ekonomska politika zasniva se na ravnoteži između fiskalne odgovornosti, individualnih prava i odgovornosti, i kvalitetne socijalne politike. U središtu ovako postavljene ravnoteže nalaze se investicije. Zato ćemo afirmisati logiku investiranja. Investiraćemo više nego do sada i nastaviti da podstičemo privatne investicije kako bi se uvećala osnovica u budućnosti, a time i izdvajanja za neekonomske djelove sistema”, piše u ovom dokumentu.

Protiv kriminala i korupcije, zaštititi granice

Jasna poruka u Političkom programu jeste i to da će se Demokratska partija socijalista još odlulčnije boriti protiv kriminala i korupcije.

“Obezbijedićemo da se sprovode i poboljšavaju postojeći zakoni i snažiti državne poluge, osigurati potrebne resurse za efikasne i sistematske istrage u cilju bržeg iskorjenjivanja ovih pojava. Ojačaćemo i bolje zaštiti granice Crne Gore. Živimo u vremenu velikih migracija i krupnih izazova za Evropu. Naš je cilj da građani Crne Gore budu u potpunosti sigurni od bilo kakvih opasnosti ili prijetnja od ilegalnih migracija, terorizma ili krijumčarenja ljudi, oružja ili narkotika”, piše u dokumentu.

Istrajati u zaštiti životne sredine

Prostor je, kaću u DPS-u, jedan od naših najvećih resursa.

“Želimo da odgovornije, pametnije, hrabrije i funkcionalnije upravljamo prostorom kako bi život građanima u Crnoj Gori bio zdraviji, kvalitetniji, humaniji i bogatiji. Istrajaćemo u dosljednoj zaštiti životne sredine. Primjenjivaćemo najbolje standarde za očuvanje okoline po uzoru na postojeće u Evropskoj uniji. To nam je i ustavna obaveza. Naša je dužnost da u interesu budućih generacija učinimo sve što je u našoj moći kako bismo pomogli da se ublaže posljedice ekoloških problema i klimatskih promjena. Upravo stalnim predanim radom, na osnovu ustavnog načela Crne Gore, možemo učiniti svoju zemlju čistijim, zdravijim i boljim mjestom za život”, ističe se u dokumentu.

Građani da izađu na izbore

U Političkom programu najjače crnogorske partije piše i da su slobodni i pošteni izbori temelj svake demokratije.

“Ohrabrivaćemo građane da glasaju u što većem broju”, navodi se u dokumentu.

Takođe, naglašavaju da će raditi na uspostavljanju novog institucionalnog okvira koji više odgovara potrebama Crne Gore kao jedne manje evropske i mediteranske države.

“Jaka, stabilna i odlučna demokratija podrazumijeva saradnju i efikasnost između različitih nivoa vlasti. Predsjednik, Skupština i Vlada, kao i sudska vlast, moraju biti otvoreni i usmjereni na potrebe građana. Radićemo na izgradnji političkog sistema kojim ćemo trasirati dugoročni održivi razvoj naše zemlje. Rukovodićemo se principom efikasnosti kako bi bili na usluzi građanima, kao i onima koji zajedno s nama rade, investiraju i poboljšavaju životni standard svih nas; i principom racionalnosti kako bismo stvorili sistem u kojem imamo primjerenu, kompetentnu javnu upravu, bez partijskog ključa, koja omogućava privredi da se razvija najboljom dinamikom. Ovo će biti naši imperativi u narednom periodu”, navodi se u programu DPS-a.

Crna Gora jednakih, bez diskriminacije

DPS se, kako ističu, bori za Crnu Goru bez diskriminacije, gdje status i napredovanje pojedinca neće biti uslovljeno rodom, rasom, religijom, etnicitetom, političkim uvjerenjem, invaliditetom, ili bilo kojim ličnim svojstvom. Rodna ravnopravnost je, kažu,  temeljna vrijednost za DPS.

“Mi smo partija koja ozbiljno radi na pružanju jednakih šansi i prava za žene i muškarce, posvećeni izgradnji Crne Gore u kojoj niko nije zapostavljen ili nema mogućnost”, navodi se u partijskom dokumentu u koji je CdM imao uvid.

Antifašizam

U Prijedlogu Političkog programa piše da je naša država čvrsto utemeljena u istorijskim vrijednostima slobodarstva i antifašizma.

“Ova trajna moralna i državno-politička vertikala Crne Gore tokom njenog ukupnog istorijskog trajanja, bila je i mora ostati imperativ našeg daljeg razvoja. U vremenima u kojima počinju da blijede sjećanja na važnost antifašističkih tekovina, kako zbog protoka vremena, tako i zbog rasta ekstremno desnih politika, koje pokušavaju da prekrajaju istoriju i relativizuju zasluge pobjednika nad fašizmom i odgovornost fašista, sve ovo postaje još važnije. Crnogorski opštenarodni 13-julski ustanak, kad smo se svrstali u demokratsku koaliciju slobodnog svijeta, ostaje naš svetionik za sva vremena”, piše u dokumentu.

Poštovanje za sve vjerske zajednice

“U Crnoj Gori svi imaju slobodu vjeroispovijesti. Mi ćemo štititi i poštovati prava svih vjerujućih ljudi, bez obzira kojoj religiji ili vjerskoj zajednici pripadali. Mi takođe poštujemo i uvažavamo sve vjerske zajednice koje djeluju na prostoru Crne Gore, podržavamo njihovu vjersku i duhovnu misiju, kao i kulturnu tradiciju koju njeguju. Mi smo pobornici principa razdvojenosti države i vjerskih zajednica što je naš ustavni i univerzalni evropski princip. Odlučno zagovaramo nemiješanje države u djelovanje vjerskih zajednica koje počiva na religiji. Ali isto tako protivimo se miješanju vjerskih zajednica u poslove države. Posebno političkom djelovanju koje je nespojivo s njihovom misijom”,zaključuje se u dokumentu u koji je CdM imao uvid.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jovo
Gost
Jovo

U ove bajke vjeruju jedino milogorci

CPC
Gost
CPC

S MILOM do nestanka i BANKROTA pacemo umjesto Crna Gora zvat se Gora Crna

VCernozemski
Gost
VCernozemski

Crnogorci o Crnogorci ponovo zavlace SamoCPC

Mladen
Gost
Mladen

Licemjeri i ništa više. Narod da izadje masovno i da smijeni lopovski režim na izborima. Dosta je. Smjena vlasti i onda da se uzvrši lustracija na svim nivoima pa da vidimo ko ce ostati čist pred zakonom. Mislim da ce nam trebati još zatvora da gradimo za ove bandite i kriminalce sa vlasti. Kad se prvo sprovede lustracija onda da… Više »

Haris
Gost
Haris

Ne no da se vrnemo u 1919. sjedi đe si a ni za đe si nijesi. Da se maknu i da idemo naprijed, nečemo se jopet vrćat nazad.

veki
Gost
veki

laž i ništa drugo e neću ih glasat , svoje pravo ne dam nikome i njih ne glasam

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Sad mi je majka rekla na brzinu da im daš za sok od nerandze prepao sam se od brzine da ne pogrijesim što.

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Ne može mene ja ne dam.

Deki
Gost
Deki

E Milo samo o crkvi,a on ateista ili komunjara

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Ne može mene njet njet i njet.

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Ne može mene ja ne dam.

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Obrade daće ti majka pet.

Cg alarm
Gost
Cg alarm

Pruzite sansu Dps-u i ovom covjeku jos jedno 30 godina da malo stabilizuje svetu Spc i poveca penzije i plate 2 %.Sto je to za vas?

Cg alarm
Gost
Cg alarm

U CG svi imaju slobodu vjeroispovijesti osim Crnogorci

Ljuma Guma
Gost
Ljuma Guma

Glasacemo dps da nećemo ljeba jes

Haris
Gost
Haris

Što smo glasali glasali, a hljeba se nećemo najes ni sa ovim drugim.

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Ima li đe bijele kraljice.

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Kad se razbolis više puta nema lijeka gubiš se kad pričaš.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Je li u program usla zastita nase jedine i priznate SPC?

Haris
Gost
Haris

Ona je van programa, u grudima je nose Milo, Marković & Co. Vidiš kako ih paze, čuvaju popa rista da ga koji sudija ne osudi, a zakone gaze da mu što ne sruše, a drugima sve oburdaše.

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Nema lijeka ako se ide više puta na liječenje.

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Evo je musterinka 😅

Gazivoda
Gost
Gazivoda

Barem jedna partija da ima politicki program i da im se sve ne zasniva na klevetama i prozivkama

Haris
Gost
Haris

Koja je to? DPS nema program za građane i državu već za sebe, evo 20 godina nas drže u blato, nikuj ne mrdamo, a oni po 5-6 stanova i još im malo.

slikar
Gost
slikar

O tome koliko je uradjeno najbolje ogvori podatak da smo na pragu ulaska u EU a kao i sami sto vidimo odbijaju sve drzave od reda

Haris
Gost
Haris

To samo govori koliko je neurađeno, da su što radili danas bi mi u Briselu odlučivali o Albaniji, S.Makedoniji i srbiji.

atleticar
Gost
atleticar

Da je idealno stanje, stvarno nije, ali u poredjenju sa onim kakva je situacija bila 2000. godine i koliko smo napredovali do danas je ogroman posao i trud koji niko ne moze da ospori.

Haris
Gost
Haris

2000. – 2019.! 20 godina niđe nijesmo mrdnuli, od toga 13 godina sami sebe vodimo, no zaludu.

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Stanu ću ja ispred tebe srecko crnogorski.

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Napali smo dubrovnik radi osvete 45

🚔U🚔D🚔B🚔Š🚔
Gost
🚔U🚔D🚔B🚔Š🚔

MILO JE LORD!!!! I NEMA PRAVDE ZA NJEGA BEZ TITOVE MILICIJE MNOGO STE JEZIK PUSTILI hijene SMRT STALJINU SLOBODA NARODU!!!! LORD JE LORD VI STE hijene JAKA MI VASA TITULA!!!!

Haris
Gost
Haris

I jeste lord, ne kaže niko da nije. A mi smo dvorske lude. Ali dosta je bilo i toga.

Njegos
Gost
Njegos

Biti samokritican je vrlina

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Ima jedna nelagoda oko jednog odraslog deteta da je moje poslao sam 5 miliona eura ako je moje same će naći put.

Stefo12
Gost
Stefo12

Borba protiv fasizma je najznacajnija stvar u ovoj zemlji punoj klerofašista

Monteauspuh
Gost
Monteauspuh

Kako je saopšteno iz Uprave policije, na prvom spisku nalaze se imena 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga po osnovu neplaćenog poreza na dodatu vrijednost, poreza na dobit, poreza na promet nepokretnosti i koncesija. Njihov ukupni dug iznosi više od 68,15 miliona eura, a na vrhu liste nalazi se Vektra Jakić, čiji je dug veći od 7,84 miliona… Više »

Haris
Gost
Haris

Lopovi, počev od vrha vlasti pa do toga potonjeg sa liste.

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Mislim da je u dubrovnik r.

Tusam uvijek
Gost
Tusam uvijek

Pruzite coveky jos jednu sansu,daj da vidimo samo 30 god je na vlasti ,eh jeste i vi sa tim kometarima 😆

Sead Cirih
Gost
Sead Cirih

Zašto je izostavljeno ono što smo svi očekivali…obnova CPC?

Haris
Gost
Haris

E blago ti u pamet. To je samo priča za dnevne potrebe.

E viva
Gost
E viva

U NOVE POBJEDE, DA JE VJEČNA !

Bnjj
Gost
Bnjj

Neće biti kako je vi Dpsovci budete vodili posle 30god vaše vlasti mi smo na dnu Evrope u skoro svim segmentima

E viva
Gost
E viva

70% tih koji pričaju kao ti ste NAŠI.

Haris
Gost
Haris

Misliš u nove poraze, stanković, medenica, 39 parazita, građevinski inspektori,…

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Prije toga pola sata bio sam ja sa drugom devojkom lijepom. A za novu godinu sam otišao sa milenom nisam htio umoran sam bio.

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

Nisam ja ni htio a nisam ni mogao od željka za novu godinu. Ne mogu se setiti dalje.

Dejo vujica
Gost
Dejo vujica

On se ustolicio još četiri godine 😅

369
Gost
369

Ovo objavljujete dzabe ili sponzorisano haha?

Petar
Gost
Petar

Ako ovo nisu rijesili proteklih 30 godina, samo budala može da vjeruje da će ih sada rijesiti. Njihov program je jasan zavadi, pokradi i uzivaj.

Marv
Gost
Marv

Braca Grim ….

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Njihov program je taj da imaju svakog clana porodice na spijunskom spisku i njihovu ekonomsku situaciju.to su njihovi najveci dometi.kako ce nekoga da ucijene i podmite.

Toti
Gost
Toti

Dps radi za drzavu ali ovi ostali to sve treba po kratkom postupku gresku su napravili PARTIZANI integrisu bandu

Haris
Gost
Haris

Za koju državu radi DPS??

Diego
Gost
Diego

Za tvoju ne sigurno

Slavko
Gost
Slavko

Mladi bjeze u inostranstvo, penzioneri umiru bez centa u dzepu a radili 50 godina, dok ostatak ima 200 eura olate, drogu i ubistva po ulicama. Plan DPSA ukratko.

Diego
Gost
Diego

Nije najbolje ali ne uvelicavaj podji na zapad pa radi pavidji kako je

Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

.Objavljujem zbirku komentara..Zvaće se …’Od Djempera do Sendviča trides’ ljeta prodje’

Skorpion
Gost
Skorpion

Popovi na aparatima,poludjese nije im dobro jutros frka.

Skorpion
Gost
Skorpion

Po glasovima se vidi da su popovi na aparatima ne skidaju se sa komentara

Neki
Gost
Neki

Gde je autokefalnosti CPC u program?

Toni
Gost
Toni

Toliko o borbi dps-a za prava vas, vjernika cpc. Što, da nećeš prestati da glasaš za njih?

Neki
Gost
Neki

Ne brini se. Zakon o slobodu vjeroispovijesti je naredni iskorak.

Haris
Gost
Haris

Nešto ti koraci dugački brate, 20 godina i duži.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

multietnicki sklad i ostale prevare …..djeco nastavite da se iseljavate dok ste na vrijeme i trudite se da tamo ostanete…nesposobni sverceri i demagozi ce nastaviti da kradu i rasprodaju sto je ostalo…crna crna goro

Окле
Gost
Окле

“Želimo da povećamo ekonomske slobode a time i šanse da se dinamičnije razvijamo.” Речиница у којој се ништа не говори, само наклапање рјечи, да изгледа паметно. Такав је и остатак текста. Постали су професионалци у томе. 

Bnjj
Gost
Bnjj

Tačno

Simba
Gost
Simba

Od terorista iz DF i ostalih politickih lesinara iz opozicije ovakav program se nikad ne bi mogao ocekivati.

Aladin
Gost
Aladin

Oni u Budvi slave Dan opstine a ne pustise do kraja himnu nego da im se Mandic ne naljuti kad je ulazio prekunuse je, a ne da se nesto izbore za nas narod.

Haris
Gost
Haris

Ko je glavni krivac za to?? DPS, on to sve dozvoljava, nema snage da stane iza zakona, jednom riječu nesposoban. Lako im je bilo udarit na samohranu majku i kaznit je 600€!!

Toni
Gost
Toni

Aladine, zato dps ima čarobnu lampu.

Boka
Gost
Boka

Znate li kad bi bilo u CG multietnickog sklada i da smo svi jednaki a da nije DPS-a!? Nikad! Opste je poznato da opozicija samo favorizuje Srbe a za manjine ih nije ni briga.

Haris
Gost
Haris

Dobar ti je multi sklad, samohranu majku kazni 600€, a spc popove pušti. To je poznati DPS sklad, udri na slabijeg, a jačem pomozi u krađi.

Marocco
Gost
Marocco

Niko ne moze da se uporedi sa DPS u Crnoj Gori i sire, to je partija bez alternative!

Haris
Gost
Haris

To su lopovi bez alternative, ne svi ali dostina.

Bnjj
Gost
Bnjj

Pa Harise nemoj na sledeće izbore da ih glasaš

Haris
Gost
Haris

Naravno da neću. Imali su šansi i previše.

Petra
Gost
Petra

Jasna razlika izmedju DPS i opozicije, dok opozicija prica praznu pricu DPS sprovodi u djela sve sto je rekao!

Lolita
Gost
Lolita

Boootiiiinooooooo

Bnjj
Gost
Bnjj

Vidimo kako sprovodi, najveća smo sirotinja u Evropi, pola stanovnika nam pobježe

Haris
Gost
Haris

Tačno, dok opozicija priča praznu priču, DPS sprovodi praznu priču.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Kako može opozicija da sprovodi ista kad nemaju vlast? Dps vodi državu 30 god i napravili kriminalnu tvorevinu sa najvećim stopom kriminala u evropi

Gordan
Gost
Gordan

Relno gledano jedina partija koja vodi racuna o ovim gradjanima, kad vidim da opozicija prima plate a ne radi nista, tu je sve jasno.

StevanPG
Gost
StevanPG

Sve sto su do sad rekli ispunili su, tako da ne sumnjam da ce i ovaj program biti primijenjen!

Haris
Gost
Haris

Jesu sebi su ispunili i prepunili, ma građanima ispraznili.

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

U potpunosti okrenuti gradjanima sto je za pohlavu!

Haris
Gost
Haris

Tačno, dajte građani još para, treba mi za peti stan.

Cipsy
Gost
Cipsy

Najbolji program do sad!

Haris
Gost
Haris

Boljeg i nemaju.

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

U programu su objdinili sve sto treba Crnoj Gori u narednom periodu, prava stvar!

Haris
Gost
Haris

Crna Gora je ovo trebala davno da završi, tako da im je ovo program za prošlost, očigledno da ne znaju što će više lagat.

Bnjj
Gost
Bnjj

Bravo Harise

Komunista
Gost
Komunista

Taman mi je ponestalo bajki da čitam đetetu pred spavanje.

Haris
Gost
Haris

Crna Gora je jednakih aaaaaaaahahahahahaha osim popova spc, oni su iznad zakona.

Bnjj
Gost
Bnjj

A funkcioneri, ministri i elitni članovi Dps, hodže, privatnici povezani sa vlašću to ti nije problem samo Crkva.

Haris
Gost
Haris

Nije problem Crkva, već spc i njeni popovi.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Nema druge crkve osim te

Vaše ime*
Gost
Vaše ime*

Aj izbacite jedan negativni clanak o Milu. Ajde brate samo jedan da razbijete maler. A nemoguce da je toliko savrsen…

Djoma
Gost
Djoma

Predsjednik za ponos!

Haris
Gost
Haris

Lošijeg nemamo, a boljeg je teško naći.

Gojak
Gost
Gojak

DPS jedini ima kapaciteta da vodi drzavu, to se pokazalo bezbroj puta. Milo mora podmladiti kadar i zahvaliti se zasluznim vojnicima kako bi cijela Crna Gora imala koristi od toga!

GrubanMalic
Gost
GrubanMalic

Nijesu sve noge i face za prvi red !

Ana
Gost
Ana

Mogli su i Zoricu Kovačević pored ove dvije u prvi red.

Mirko
Gost
Mirko

Ana, ti si prezgodna kaze ti baba! 😂

Rolex
Gost
Rolex

Hahahaha……pise umjetnik da su protiv diskriminacije,a Crnogorci kao najbrojniji narod u CG je diskriminisan po pitanju vjerskih sloboda i o tome ni rijeci ne napisa,drugim rijecima DPS ce i dalje raditi na asimilaciji i posrbljavanju crnogoraca,zalosno i tuzno.Vidimo se na izborima pa cete vidjeti sta misle Crnogorci o DPS- u budite sigurni!

Ana
Gost
Ana

U pravu si, Crnogorci su najbrojnija manjina u Crnoj Gori, ima ih preko 40%.

Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

Bravo

Haris
Gost
Haris

Brzo će izbori i mogu ti reći da se DPS-u ne piše dobro. Ne zbog konkurencije, već zbog nerada DPS-a.

Afrika
Gost
Afrika

Novih 9 Milovih zapovjesti.

Ljuma
Gost
Ljuma

Malo morgen u ovoj državi smo svi ugroženi osim političara i njihovih porodica.

doktor profesor
Gost
doktor profesor

Nije za djecu ispod 15 godina!

Raso
Gost
Raso

Je li mor’o CDM ovo jutros da objavi,ili ste iz ljubavi?
Crnog CDMa, svi vise napamet znamo program DRPSa, 30 god. je proslo….

Mirko
Gost
Mirko

Raso, ne bunis se za placene plagistrove textove na onom portalu????

Vaše ime*
Gost
Vaše ime*

Pazi Mirko sendvic. Hvala Milo spaso si mi zovot.

Bnjj
Gost
Bnjj

Problem je što se taj program neće poštovati. Sve što piše u programu je u suprotnosti sa moralnim normama ljudi iz vrha Dps, oni rade sve suprotno programu

Aljbin Kurti
Gost
Aljbin Kurti

Hahaha 😂😂😂😂😂,e velika vi hvala sto me ovako nasmijaste jutros

Brandy
Gost
Brandy

Game Over!

Mirko
Gost
Mirko

Ha ha ha… aljeksa, idi kopaj krtolu!

Mudoviste
Gost
Mudoviste

On se tek sad uhodo,Treba ga pustiti jos jedno 20-30 godina da vidimo oce li ovo bit ovako??Ako kojim slucajem slaze!!!Odma ga mijenjat…😎😎😎😎

Kurjak
Gost
Kurjak

Ubacite i Jonicu i Rafeta u program partije

Roro
Gost
Roro

I onda je iz šume izašao vuk

Joxim
Gost
Joxim

Andersonove bajke trideset ljeta+još četiri!

Send this to a friend