Politika

Čelanović: Gorivo još skuplje, takozvana Vlada neka da još tri litra ulja da riješi problem

Miloš Čelanović

Čeka nas, kako se može vidjeti, 14. poskupljenje goriva ove godine! Od početka rada aktuelne Vlade bezolovni i dizel poskupjeli su 34-35 centi po litru. Bezolovni 98 poskupio za 30,4 odsto  (sa 1,15 na 1,5 eura), bezolovni 95 za 31,5 odsto (sa 1,11 na 1,46 eura), a dizel za čak 34 odsto (sa 0,99 na 1,33 eura po litru). Ako se nastavi ovako, građani neće imati za elementarne potrebe, smatra funkcioner Socijaldemokrata Crne Gore Miloš Čelanović.

Zbog ovih i daljih povećanja cijena goriva i posljedično osnovnih životnih namirnica, navodi Čelanović, prinuđeni smo da slušamo bajke minista finansija o povećanjima plata za koje, sve i da se realizuju, ostaju dvije činjenice: povećanja će se anulirati rastom cijena, i još važnije: plaćaće ih opet građani preraspodjelom iz državnog budžeta koji je “osvježen” zaduženjem, što može dovesti do sloma javnih finansija.

Čelanović poziva Vladu da se ne brani argumentom da povećanje cijena goriva ne zavisi od nje, jer od nje zavisi akcizna politika, a ona, svi su izgledi, ide u pogrešnom smjeru i samo pogoršava situaciju.

“Ako tzv. Vlada nastavi ovako, čeka nas ekonomska kataklizma. E ako daju još po tri litra ulja, možda se i izmaknemo sa ivice provalije…”, zaključuje Čelanović.

Send this to a friend