Politika

Čelnici AA i Opštine Tuzi dočekali novog ambasadora Albanije u Crnoj Gori

Čelnici Albanske Alternative danas u Tuzi sastali se sa novim, Ambasadorom Republike Albanije u Crnoj Gori, Ridijem Kurtezijem i njegovom zamjenicom Ermirom Braho.

Foto: malesia.me

Kurtezija je primio predsjednik AA, Nik Đelošaj, potpredsjednik Artan Čobi i politički direktor Maraš Dukaj. To je bio informativni i veoma bratski sastanak, gdje su razgovarali o mnogim pitanjima vezanim za albansku zajednicu u Crnoj Gori, piše portal malesia.me.

Nakon sastanka sa AA, novi Ambasadorom Republike Albanije u Crnoj Gori i njegova zamjenica, sastali se sa predstavnicima lokalne vlasti Opštine Tuzi.

Na sastanku koji je danas održan u prostorijama Opštine Tuzi, prisustvovali su predsjednik Opštine Tuzi Abedin Adžović, zamjenik Simon Ivezaj, predsjednik Skupštine Fadil Kajošaj, kao i sekretar Nermin Alibašić, koji su ujedno ambasadoru poželjeli uspjeh na novoj funkciji.

Ambasador je građanima čestitato novu Opštinu i uvjeren je, da je ona i proizvod dobrih odnosa između dvije države, Crne Gore i Albanije. Takođe, izrazio je spremnost i dobru volju za dalju zajedničku saradnju.

Razgovarali su o novom status Opštine Tuzi, za formiranje sekretarijata koji su već počeli sa radom i koji su u punoj usluzi svim građanima.

Između ostalog, razgovarali su i po pitanju  Cijevne, koja je poslednijh dana postala i centralna medijska tema. Amabasador je uvjereno kazao da dobrim odnosima i saradnjom između dvije države, Crne Gore i Albanije, koji već rade u tom pravcu, doći ce veoma brzo do najboljeg rješenja za obje strane.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Loky
Gost
Loky

Albanija svoj nacional sovinizam nece jos dugo moci da ispoljava jer je zemlja duboko podijeljena. Tosk i Gheg Albanci koji se ne razumiju nece prihvatit nikad da zive u istoj drzavi tzv Vel. Albaniji [a sto je tu veliko ja ne znam]. Ustavom Kosova iz 2008-me i planom Ahtisarija Kosovo i Albanija zvanicno ne mogu da se ujedine osim i… Više »

zoran
Gost
zoran

NAŽALOST VRLO SLABA I NEROFESIONALNA FOTOGRAFIJA…
…KAO DA NIJE IZ ZVANIČNE CRNE GORE!
A I ČINJENICA DA NAŠ BARJAK FALI, JOŠ VIŠE UTEMELJUJE TU ČINJENICU!!!
NO AJDE, SIGURNO NIJE ZLONAMJERNO, NADAM SE…

Viis
Gost
Viis

Samo kada bih mogao da saznam nijansu boje ovih zidova

Send this to a friend