Politika

Cetinjska URA: SDP širi dezinformacije, FCJK nastavlja da radi

Iz cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA su odgovorili na reagovanje SDP-a u kom navode da je udar na Fakultet za crnogorski jezik, uz podršku URE, dio planirane akcije potiranja crnogorskog identiteta.

“Nakon jasnog stava Vlade Crne Gore da Fakultet za crnogorski jezik i književnost nastavlja da radi i da se to ne dovodi u pitanje, potpuno je besmisleno i krajnje neozbiljno saopštenje SDP-a, starog-novog privjeska DPS-a, kojem je URA trn u oku i kojoj pripisuju sve svoje grehove”, piše u saopštenju.

Iz cetinjske URE ističu da je SDP-u kao jedina slamka spasa ostalo širenje dezinformacija i pokušaj da najjeftinijim manipulisanjem i igrom sa nacionalnim osjećanjima građana pribave cenzus za sebe.

“Imali su priliku da doprinesu Crnoj Gori kroz stečeno punoljetstvo u vlasti i vidimo gdje su je doveli. Držali su kesu dok se pljačkala Crna Gora i sa koalicionim partnerima ostavili pustoš iza sebe. Zbog toga danas finansije u Crnoj Gori izgledaju kao pustinja Gobi i zato se kasni sa isplatama kulturnim stvaraocima”, navode.

Iz cetinjskog odbora URE napominju da FCJK nastavlja da radi i da se bavi svojim poslom.

,,Očigledno na veliku žalost SDP-a, imajući u vidu pizmu i sujetu koja ih svakodnevno izjeda i šteti ličnom i političkom ugledu”, zaključuju u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ORLOV KRŠ
Gost
ORLOV KRŠ

IZDAJNICI! Kako vas nije stid da se slikate ispred opštine?

Emma
Gost
Emma

Vi iz URe zatvorite usta .Dosta je lazi privezci SPC i DFa.

Send this to a friend