Politika

Cikotić: URA ekstremnoj desnici omogućila da postane vlast i da dominantno diktira političke procese u Crnoj Gori

Primitivna nacionalističko-prostačka hajka na studentkinju Fakulteta političkih nauka Milijanu Krivokapić najbolja je slika društvenog ambijenta stvorenog nakon političkih promjena koje nam je podarila pomiriteljska URA, poručila je predsjednica Foruma mladih SDP-a Amina Cikotić.

“Ovaj slučaj samo je jedan u nizu kleronacionalističkih ispada koji nam se u kontinuitetu dešavaju nakon što je građanska URA ekstremnoj desnici omogućila da postane vlast i da dominantno diktira političke procese u Crnoj Gori. Milijana Krivokapić je, dakle, jedna od žrtava novog političkog mejnstrima koji se nevješto pokušava prodati kroz koncept navodnih promjena, a u stvari je ništa drugo do duboka socijalna i politička regresija koja vuče cijelo društvo nazad u vrtlog nacionalizma i opšte primitivizacije javnog diskursa”, poručila je Cikotić.

Cikotić ističe  činjenicu, da niko iz vlasti nije osudio ove napade zbog kojih se jedna mlada osoba zbog svojih političkih stavova opravdano osjeća ugroženom, niti policija pod novom vlašću ima namjeru da išta uradi po ovom pitanju.

“Dok društvo tone u sve veće podjele, netoleranciju i jezik mržnje, dok nam se druga država brutalno i otvoreno miješa u naše izbore, tzv. građanski dio ove vlasti nam govori kako će oni da izvrše pomirenje i da ništa ne brinemo tj. da budemo relaksiran”,  navodi u saopštenju.

Osvrnula se na  političku situaciju u zemlji komentarišući  odsustvo reagovanja aktuelne vlasti po pitanju slučaja Krivokapić.

“Opijeni vlašću, kako bi narod rekao ne gaze zemlju, pa možda i ne vide šta se dešava i kakav ambijent stvaraju oni i njihovi saveznici iz, kako ih sami nazivaju, ekstremne desnice. Za njih je i slučaj naše mlade koleginice Krivokapić moguće ujdurma bivše tajne službe ili nečeg sličnog, kako su nedavno i objašnjavali atake njihovih pristalica na političke neistomišljenike i pripadnike manjinskih naroda”, ističe Cikotić.

Ukoliko se talas nacionalizma  na vrijeme ne suzbije, navodi Cikotić,  proizvodiće svakim danom sve više slučajeva kao što je ovaj koleginice Krivokapić.

“Građansko društvo , posebno na Balkanu, nije vrijednost koja se podrazumijeva i koja je data jednom zauvijek, već je ideal za koji se moramo stalno boriti. O tome najbolje govori ovaj slučaj i politički trendovi kojima svjedočimo svih ovih posljednjih mjeseci”, zaključuje u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
general
Gost
general

SDP se pokazuje kao ključna opozicija ovoj vlasti koja je potpuno krenula da uništava državu.

Emma
Gost
Emma

Nije tajna kako zlo dolazi na vlast.

Nagual
Gost
Nagual

Sad cu i ja samom sebi da posaljem prijeteće poruke.. anonimne.. hahahaha

Send this to a friend