Politika

CKM: Nova vlada će raditi na satanizaciji crnogorskog indentiteta

Nova Vlada koju sačinjavaju tri koalocije koje su uz podršku Srpske pravoslavne crkve ostvarile većinu na proteklim parlamentarnim izborima će sasvim je sigurno zbog ideologije njenih konsekvenata raditi na satanizaciji crnogorskog identiteta. To je inače i misija SPS u Crnoj Gori koja decenijama služeći se lažima, propagandom i falsifikovanjem istorijiskih činjenica pokušava osporiti postojanost Crnogoraca i njihovog identiteta, saopšteno je danas iz Crnogorske kulturne mreže.

“Satanizacija Crnogoraca i njihovog identiteta će biti jedan od osnovnih zahtjeva koje će ova vjerska zajednica kao kontra uslugu za datu podršku ispostaviti novoj Vladi. Građani će u ove naše tvrdnje imati priliku da se uvjere na popisu stanovništva za koji smo sigurni da neće biti organizovan po demokratskim standardima, već po pravilima ucjena i falsifikovanja u čemu će nova Vlada imati podšku onih subjekata koji guraju projekat velikosrpskog nacionalizma čije će član nažalost postati i naša država”, dodaju u saopštenju.

Kako navode, biće bolno za Crnogorce da gledaju kako im srpski političari u Vladi Crne Gore koji državu vide kao učesnici Podgoričke skupštine satanizuju identite.

“Došlo je vrijeme zbog loše nacionalne strategije koja nije dobro postavljena 2006. godine da danas građani koji se izjašnjavaju kao Crnogorci moraju voditi borbu za očuvanje svog identieta u sopstvenoj državi. U minulih 14. godina ništa nije urađeno na jačanju crnogorskog jezika i kulturnog nasleđa za šta krivica ide na račun ministarstava kulture i prosvjete. Kompromisi koji su pravljeni oko crnogorskog jezika su isključivo išli na štetu Crnogoraca, dok je kultura išla u anticrnogorskom smjeru”, navode u CKM-u.

Rezultati neadekvatne strategije, ističu, biće vidljivi tokom mandata prosrpske Vlade čiju će vladavinu Crnogorci dobro upamtiti. Crnogorci su nakon 30. avgusta došli u nezavidnu poziciju da sopstveni identitet brane od “profesionalnih srba” srpskih političara koji će dosadašnju podršku svojim finasijerima morati da opravdaju na način što će sa pozicija izvršne vlasti uraditi sve da se na popisu stanovništva satanizuje crnogorski identitet, i da Crna Gora bude srpska Sparta.

“Ostaje nam da vjerujemo da će Crnogorci bez obzira na sve pritiske i ucjene kojima će biti izloženi neće dozvoliti da im “vječiti dušmani” satanizuju identitet”, zaključuju u CKM-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Banja
Gost
Banja

Da sačekamo i vidimo kako će da funkcioniše nova vlast pa onda da dajemo ocjene i zaključke.

Mirko
Gost
Mirko

inace ckm je sitio crnogorski identitet dodjeljujuci Ceci oskar popularnosti i pravljenjem koncerata uzasnih pjevaca. 30 godina evo i vise unistavate identitet, svi nam ekavski pricaju, pocev od bivseg premijera pa do novinara. I onda pokrali kriminizovai crnu Goru pozicije dobijali uglavnom prikriveni srbi i sad je neko kriv.

Veki
Gost
Veki

Izdajnici roda svoga ljudi bez casti i dostojanstva!!!

Velimir
Gost
Velimir

Sprdnja od mandatara!
Glumi mandatara u drzavi koju NE priznaje!
Postavljen da je unisti!

Nera
Gost
Nera

Poslije samo jednog mandata na vlasti,u Budvi su srpske stranke dobile dvotrećinsku većinu.
To nas očekuje i na državnom nivou ukoliko se sve crnogorsko ne ujedini i krene u najozbiljniju kampanju do sada.
Pogotovo u kampanju protiv URA-e.

peneze
Gost
peneze

izgubite se vi sto CECI dajete OSKARE ….. uprpali ste se da vam finansije ne ukinu.

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Đe su Crnogorci koji glasaše URU,đe su ovi sa Cetinja,članovi URE,progovorite koju,nijeste
u sekti đe samo vođa priča.Najviše će te vi biti odgovorni za sve ovo u najavi.

marius
Gost
marius

Mogu oni sto godj oce da pokusaju, al im CRNOGORCI porucuju, “NO PSARAN” !

Ab_Ovo
Gost
Ab_Ovo

Nece toga filma vidjet…

Send this to a friend