Politika

CKM: Sporazum pao na prvom ispitu

Da je sporazum koji su potpisale tri koalicije koje su na proteklim parlamentarnim izborima uz pomoć Srpske pravoslavne crkve dobile većinsku podršku građana neiskren pokazalo se na prvom koraku, navode u Crnogorskoj kulturnoj mreži.

“Naime sporazumom je bilo predviđeno poštovanje državnih simbola što su prekršili poslanici Demokratskog fronta na svečanoj sjednici Skupštine jer nijesu prisustvovali intoniranju himne, što je jasan pokazatelj njihove želje da se ona izmijeni”, saopštili su u CKM-u.

Kako su dodali, nakon saopštavanja rezultata izbora na vrata Crne Gore je zakucala 1918.godina jer se izborni pobjednici zalažu za sve ono što se desilo na Podgoričkoj skupštini.

“Svaki patriotski orjentisan građanin Crne Gore ne vjeruje u iskrene namjere potpisnika sporazuma kojim su se potpisnici suprotno svojim ideologijama obavezali da nema izmjene državnih simbola, preispitivanja odluke o članstvu u NATO  i skretanja sa evropskog puta. Svima nam je jasno da je brzo potpisivanje sporazuma koji se kosi sa osnovnim načelima djelovanja njegovih potpisnika je pokušaj odgovora na patriotski skup na kojem su građani izrazili revolt prema slavlju pobjednika parlamentarnih izbora koji su sa pjesmama o Kosovu i sa trobojnim zastavama prkosili državi”, ističu u CKM-u.

Evidentno je, navode oni, da će tri pobjedničke koalicije pogaziti svoje principe i politička uvjerenja zarad dolaska na vlast i sprovođenje misije svojih nalogodavaca koja se odnosi na to da Crna Gora nakon popisa stanovništva postane sastavni dio projekta tri velike srpske države.

“Građani Crne Gore su dali podršku onim političkim subjektima koji su prethodnih 14. godina negirali njenu suverenost, njen identitet, građanski koncept i članstvo u NATO”, ukazuju u CKM-u.

Ističu da svjetska istorija skoro da ne pamti da su građani jedne države glasali protiv puta napretka i prosperiteta svoje matične države.

“Očito je da su građani na ovim izborima više vjerovali obmanama sveštenstva SPC nego li sopstvenim očima. Zbog takve njihove odluke jedini gubitnik je Crna Gora koja će u koliko nova skupštinska većina formira Vladu sa evropskog puta skrenuti na put kojim je koračala 1918.godine kad je izgubila svoju suverenost i mogućnost da sama odlučuje o svojoj budućnosti. Na kraju i ako URA ideološki ne pripada ovoj koaliciji sigurno joj pripada etiketa “sa kim si takav si”, zaključuje CKM.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veso ivanovic
Gost
veso ivanovic

sad kad smo ih pustili da se zafrkavaju sa nama tokom izbora jedino nacim da im na svaku njihovu provokaciju uzvratimo pesnicom jer jedino ce od toga ustuknuti

Cika miki
Gost
Cika miki

Ostadose jos KOMITI

Dula
Gost
Dula

Nista vam se ne vjeruje.

nebuloza
Gost
nebuloza

Država se raspada a vi pišete o tome ko sluša koju muziku

Bijela
Gost
Bijela

URA u nokdaunu. Nema himne u Tivtu, nema ekspertske vlade. Sporazum mrtvo slovo na papiru. Kakva ispala Dritana i društva.

Idea
Gost
Idea

Ovaj narod i nezaslujzuje bolje,jer da smo mi bolji ,obrazovani i kulturniji nebi svega ovoga bilo,skim si takav si.

Send this to a friend