Politika

CKM: Vučić se Crnoj Gori obraća dostojanstveno i ljudski

Crnogorska kulturna mreža apeluje na političare iz Srbije koji se oglašavaju govorom šovinizma upućenog Crnoj Gori da ne šire mržnju i podjele između dva bliska naroda, već da slijede primjer predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako navode, on se na dostojanstven i ljudski način obraća prema Crnoj Gori zalažući se za interese Srba koji žive u našoj državi.

“Neprimjerene su izjave koje našeg predsjednika Mila Đukanovića nazivaju kriminalcem i koje vrijeđaju crnogorski identitet i suverenost. Gospoda koja se oglašavaju govorom mržnje i šovinizma bi trebalo da znaju da su odnosi građana Crne Gore i Srbije iznad svih političkih i drugih intersa. Predlažemo gopspodi koji su retorički dušebriznici za interse Srba u Crnoj Gori da javno kažu šta su konkretno uradili za njih.”, kažu iz CKM-a.

Prema njihovim riječima, svi Srbi koji žive u Crnoj Gori znaju da su ravnopravni građani i da im nijesu uskraćena bilo koja prava.

“Dolaskom Vučića na vlast diplomatski odnosi Crne Gore i Republike Srbije su krenuli uzlaznom putanjom što je dobro kako za ove dvije države tako i za njihove građane. Veoma je važno da dobre odnose Mila Đukanovića i Aleksandra Vućića iskoriste Srbi u Crnoj Gori i Crnogorci u Republici Srbiji kako bi poboljšali svoj položaj i očuvali kulturno nasleđe. U prošlosti nijesmo nikada imali situaciju dobrih odnosa dva visoka državnika pomenutih država kao što je sada”, navode u CKM-u.

Dodaju da poruke mržnje i šovinizma sa koje god strane dolazile nijesu dobre, i nijednoj državi nijesu donijele korist, što dobro znaju oni koji ih upućuju.

“Građani Crne Gore i Srbije dobro znaju da smo mi narod slične kulture, tradicije i djelimično običaja, i da mi jedni od drugih bliže nemamo. Kao što smo jedinstveni kada igra Novak Đoković tako treba i da budemo jedinstveni u svih situacijama šta god da je u pitanju”, poručuju iz CKM-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ma,neka
Gost
Ma,neka

Je li sve ok sa CKM?

Svejedno
Gost
Svejedno

Potpuno nam ne svejedno koji ton koriste. Isto nam misle. A mi ćemo po svome.

Mitrofan
Gost
Mitrofan

Mora da je kulturna mreza konlurisal za neku paricu nedje…. pa ovo pricaju… BLJAK

Vakat je
Gost
Vakat je

“sta god da je u pitanju”….???
Blago nama s nama!

tandaramandara
Gost
tandaramandara

na sjevera kosova prazni rafovi a ovih dan ostvarila se i ideja o bgd na vodi

Radosav72
Gost
Radosav72

Bljak, mada lijep pokusaj pomirenja…

Ibro
Gost
Ibro

Sto ne zamijenis prvo slovo imena jedanaestim slovom azbuke..?

One_Gorke_Suze
Gost
One_Gorke_Suze

Ibro,
Slabo je to … moj Ibroni …

Send this to a friend