Politika Počela kampanja Crna Gora u NATO-u

Članstvo u Alijansi Crnoj Gori donijelo bezbjednost

Komunikacioni tim Interresorne komisije Savjeta za NATO danas pokrenuo je danas medijsku kampanju čiji je cilj unapređenje informisanja javnosti o svim aspektima članstva Crne Gore u Sjevernoatlantskoj alijansi.

“Višemjesečna kampanja koncipirana je u skladu sa Komunikacionon strategijom – Crna Gora članica NATO-a za period do 2020. godine, koju je Vlada Crne Gore usvojila 28. juna prošle godine i u partnerstvu sa NATO-m i sa stručnjacima Vlade Ujedinjenog Kraljevstva sa kojom je Vlada Crne Gore partnerski izradila prvu Komunikacionu strategiju”, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Komunikacioni tim će u partnerstvu sa zainteresovanim medijima i nevladinim organizacijama tokom trajanja kampanje otvarati teme u vezi sa članstvom naše zemlje u NATO-u koje su od interesa za javnost.

Istraživanje javnog mnijenja koje je sprovedeno uoči izrade Komunikacione strategije Crna Gora članica NATO-a za period do 2020. godine kao i istraživanja sprovedena u okviru pripreme kampanje u istom terminu sprovele dvije specijalizovane agencije pokazala su da se većina građana Crne Gore osjeća bezbjedno kako u svom okruženju, tako i generalno u Crnoj Gori.

Takođe, više građana Crne Gore danas se osjeća bezbjednije nego što se osjećalo prije nego što je naša zemlja postala članica NATO-a.

Iako su građani podijeljeni u pitanju osjećaja bezbjednosti nešto veći udio građana Crne Gore vjeruje da je Crna Gora danas bezbjednija nego što je to bila prije 10 godina.

“Oni građani Crne Gore koji su protiv NATO-a kažu da je naša zemlja “trebalo da bude neutralna”. Međutim, gotovo polovina onih koji to smatraju (45 odsto) ne zna da navede ni jednu neutralnu državu u Evropi. Navode kao neutralne neke zemlje koje su osnivači NATO-a (Norveška) ili koje su članice (Slovenija)”, navode iz Vlade.

I zagovornici i protivnici članstva Crne Gore u NATO-u dijele stav da je ključni aspekat članstva bezbjednost naše zemlje.

Više građana smatra, pokazala su istraživanja, da je članstvo naše zemlje u NATO-u doprinijelo regionalnoj bezbjednosti nego da nije. Opao je broj građana Crne Gore koji smatraju da članstvo Crne Gore u NATO-u ne doprinosi regionalnoj bezbjednosti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
evica
Gost
evica

jeli ovo danko

ajdede
Gost
ajdede

nato vojska <3 kako kaze amerika <3

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Bit u nato nije naravno najsrecnije resenje ali je za Crnu Goru najmanje lose i prakticno jedino resenje, sva su ostala gora i za nezavisnost drzave neodrziva !!!

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

A,pitate li se vi,bolesni mozgovi,koji nemate u svijetu prijatelja osim tobože Rusije,zašto je Jugoslavija bila bombardovana,zašto je vaš Slobo umro u Hagu,vaša Mira u Moskvi,zašto ste izgubili Kosovo,zašto nikad nećete i ne možete ući u NATO i EU,zašto ste ubili Đinđića,zašto nemate u okruženju nikoga da vas voli,zašto,zašto,zašto???

Car
Gost
Car

A pitaš li se ti zašto CG nema u okruženju nikoga da je voli,zašto vam kosovo uzima pola cg,zašto nemate u svetu prijatelja?

ND
Gost
ND

Pa da CG nema u “svetu” prijatelja,ne bi bila u NATOu. A zapitaj se đe bi Kosovo danas bilo da je Srbija 1990. izabrala SAD i EU umjesto Rusije!

Micko
Gost
Micko

Zapitaj se mozgu kad su prijatelji bombardovali prijatelje jer su nas tako ,,prijateljski,, izbombardovali svake 50 godina da cemo dovijeka osjecat posljedice.

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

NATO,SIGURNOST,BUDUCNOST,OPSTOJNOST
ZALOG BUDUCIM NARASTAJIMA CRNOGORACA DA CE RASTI U SAMOSTALNOJ DRZAVI

Blic
Gost
Blic

Hahahaha

J.j.j
Gost
J.j.j

Clanstvom smo dobili da nato strani vojnik moze da te iz…e na sred ulice i da ne odgovara. Bas kao neki dan kad su lom napravili kroz hrvatsku i nikom nista. Spremajmo kozne gadje braco.

E viva
Gost
E viva

Pitaj Cehe, Poljake, kako im je bilo pod Rusijom…

kacavendic
Gost
kacavendic

@ J.j.j Srbija je “neutralna” nije clan NATO alijanse ali ono sto su potpisali je da “nato strani vojnik moze da ih iz…e na sred ulice i da ne odgovara”. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je zakon o potvrđivanju sporazuma Srbije sa Severoatlantskim savezom ( NATO ) u oblasti logističke podrške koji predviđa slobodu kretanja i diplomatski imunitet svim pripadnicima… Više »

J.j.j
Gost
J.j.j

Nazalos tako je. Zato svi kozne gace i drz te se. Spasa nam nema.

Pedja
Gost
Pedja

A ti to iz iskustva ?

hawara
Gost
hawara

kako li se one jadne kosti, djece iz Murina sad osjecaju?

E viva
Gost
E viva

Pitas li se kako se osjecaju jadne kosti djece iz Srebrenice, djece na Kosovu, djece u Vukovaru…. ! Dok je JNA sa srbijanskom vojskom radila genocid , dok su tvoji svetosavski popovi blagosiljali tenkove , sto o tome mislis hawara ?

Markisa1
Gost
Markisa1

Da te pitam nešto. Sad da ti neko ponudi da živiš i radiš u Njemačkoj bili otišao. A vidiš neko ti je od predaka poginuo za vrijeme rata od strane njemačke. Kako bi se osećali preci ti. Ne ymanjujem Murino niti žrtve ali ne možemo Zauvijek da živimo u prošlosti. Dje bi nam bio kraj kad bi samo tako razmišljali.… Više »

Emanuel
Gost
Emanuel

Markiša, NATO je samo za još koju godinu, EU takođe. Kraj krstaša je blizu. Spremi se za nova vremena.

LudiMilojko
Gost
LudiMilojko

Sto li ti daju minuse kad nista ne slaga

Kuda
Gost
Kuda

Jadno. Andjeli!!!!!

Send this to a friend