Politika

Ćorović: Đeljošajevo šizofrenično ponašanje još jednom potvrđuje njegovu nesposobnost

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj svjestan je da gradonačelniku Ivanu Vukoviću ne može da parira po znanju, sposobnostima i kvalitetu upravljanja gradom, pa pokušava na podmukao način da mu prikači da je nacionalista, kazala je Lilanda Ćorović, odbornica DPS-a u Skupštini Glavnog grada.

Njeno saopštenje prenosimo u cjelosti

Podsjećamo javnost da je uprava Glavnog grada, na čelu sa gradonačelnikom Vukovićem uradila do sada više za Malesiju, nego što će Đeljošaj uraditi do kraja mandata.

Đeljošaj to zna, ali naglasiću zbog naših sugrađana da su Vlada Crne Gore i Glavni grad, u prethodne četiri godine realizovali sljedeće projekte u Tuzima:

– Izgradnja vodovodne mreže (investicija za koju je do sada izdvojeno više miliona eura).

– Izgradnja vrtića, projekat vrijedan 1.700.000 eura.

– Završetak prve faze bulevara Podgorica-Tuzi, projekat vrijedan 2.200.2000 eura.

– Početak radova na putnom pravcu Dinoša – Cijevna Zatrijebačka – Gusinje, u duzini od 17,3 km, a vrijednosti oko 10.000.000 eura. Završetkom ovog putnog pravca, udaljenost od Podgorice do Gusinja biće oko 60 kilometara.

– Asfaltirano je preko 68 km i rekonstruisano 28 km putne mreže, a za navedene aktivnosti izdvojeno je oko 3.800.000 eura.

– U ovom periodu su uložena značajna sredstva za izgradnju javne rasvjete na teritoriji cijele Opštine Tuzi čime je značajno unaprijeđen kvalitet života naših gradana.

Umjesto što samo izigrava žrtvu i ne radi ništa za građane Tuzi, Đeljošaj treba da objasni sugrađanima zašto nije realizovan kružni tok u Tuzima, iako je bilo obezbijeđeno 300.000 eura od strane Glavnog grada. Svojim neradom, lokalnoj vlasti u Tuzima prolazi mandat, a da nemaju ni jedan veliki projekat realizovan, iako su i od Vlade Crne Gore dobili direktnu pomoć budžetu od 1.500.000 eura. Zbog velikog nerada i manjka ideja, javlja se potreba da se drugi optužuju za sopstveni neuspjeh.

Da lokalna vlast u Tuzima djeluje nepromišljeno i neodgovorno, potvrdio je i nedavni poziv građanima da obustave plaćanje odvoza smeća podgoričkoj Čistoći, a da prethodno nijesu obezbijedili potrebne uslove da to obavljaju samostalno.

Da je gospodin Vuković naš iskreni prijatelj, potvrdio je time da je Glavni grad, i nakon proglašenja Opštine Tuzi, nastavio da organizuje uredan odvoz otpada bez dodatnih troškova za ovu opštinu, plaća zapošljene u nekoliko njenih institucija, servisira vodovodnu mrežu, izmiruje fakture za javnu rasvjetu i pomaže kad god je to potrebno. Iako se Glavni grad izostavlja sa spiska donatora Opštini Tuzi, naši sugrađani znaju koliko je bila velikodušna pomoć Vukovića, kada su Tuzi prolazile kroz najteži period u modernoj istoriji.

Upravu Glavnog grada krasi raznolikost u vjerskom, nacionalnom i rodnom pogledu, dok je Đeljošajeva uprava jednolika i više nalik novopredloženoj Vladi.

Žao nam je, gospodine Đeljošaj, što i pored ovolike blamaže i iznošenja toliko neistina, nijeste zavrijedili mjesto u novoj Vladi. Vaši birači će suditi koliku su izdaju doživjeli zbog Vašeg ličnog političkog interesa.

Na kraju, imajući u vidu Vaše kompetencije, zahvalni smo Vladi Crne Gore što je 400.000 eura za rekonstrukciju puta Zatrijebač – Korita uplatila Glavnom gradu, jer će sigurno biti realizovano u predviđenom roku. Da je vama uplaćeno, možda bi doživjelo istu sudbinu kao novac opredijeljen za kružni tok.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
petar
Gost
petar

Kakonse gadjete sa ciframa😅😅😅
2 miliona vrtic hahahahahahahahahshahahaha…. Eto dje pare idu i kako se pune dzepovi pojedinaca. Gala se zivi na racun gradjana.

Dr. Pg
Gost
Dr. Pg

Svaka čast…sve jasno i dobro rečeno…

Send this to a friend