Politika

CP: SPC perfidno pokušava narušiti ekonomsku stabilnost Crne Gore

Sa litije

Srpska pravoslavna crkva vrlo svjesno i perfidno pokušava narušiti ekonomska stabilnost Crne Gore i ugroziti egzistencija građana radi sopstvenih neetičkih ciljeva i golog materijalnog interesa, kazali su u Crnogorskom pokretu.

“Crna Gora se jeste uspješno izborila sa epidemijom koronavirusa, na žalost njenih neprijatelja u Crnoj Gori i van Crne Gore, ali ona mora platiti ekonomsku cijenu pandemije, kao, uostalom, cijela planeta. Upravo zato je važno da se period nakon što je postala „korona-fri“ destinacija maksimalno iskoristi i , koliko – toliko, spasi turistička sezona, kao veoma važna privredna djelatnost Crne Gore. To bi doprinjelo da se umanji potreba za zaduživanjem koje će biti neminovno da bi se obezbjedila građanima pristojna egzistencija”, navode u CP.

Kako su dodali, nije slučajno što je SPC, odnosno njene eparhije u Crnoj Gori, požurila da što prije, kršeći mjere propisane od NKT i Instituta za javno zdravlje Crne Gore, nanovo organizuje protesne skupove i šetnje, “koje se licemjerno nazivaju vjerskim imenom litije, kako bi nagovjestili burno ljeto u Crnoj Gori i odvratili svakoga ko je imao namjeru svoj odmor provesti u njoj da to i uradi”.

“Vrlo svjesno i perfidno se pokušava narušiti ekonomska stabilnost Crne Gore i ugroziti egzistencija građana Crne Gore radi sopstvenih neetičkih ciljeva i golog materijalnog interesa. Samim tim, svojim ponašanjem, pokazuje da svaka zemlja mora imati svoju domicilnu, autonomnu crkvu koja bi bila dio svoje zemlje, naroda u njoj, i ne bi radila protiv svoje zemlje, njenih građana i za tuđe ciljeve”, navode u CP.

Prema njihovim riječima, svakom je jasno da je SPC, kao što ih je nastavila nakon pauze od par mjeseci, mogla svoje protestne šetnje nastaviti nakon ljetnje sezone i time pokazati da ima odgovornost prema sudbini Crne Gore i njenih građana.

“Ništa se time ne bi promjenilo u efektima njihovog političkog protesta. No, jasno je da je svojom taktikom „što gore za Crnu Goru, to lošije za njenu vlast i bolje za nas“ pokazala da je Crna Gora za nju plijen, a ne prirodno okruženje u kojem dijeli sudbinu sa narodom i brine za njegove duhovne potrebe. Da ne doživljavaju narod kao „pučinu grdnu“ ne bi manipulisali sa njim, obmanjivali ga lažima i manipulativnim scenarijima, podmećući ga u borbi za političke, nehrišćanske ciljeve i  materijalno bogaćenje”, zaključuju u CP.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Micoli moraca
Gost
Micoli moraca

Cuj ekonomsku haha..pa mi smo ekonomski vec unisteni

Mestar
Gost
Mestar

Sve sto rade, rade protiv gradjana Crne Gore. Zgrnuli su milione na racun jadnih i naivnih gradjana i te milione iznose u tudju zemlju sve na stetu svih gradjana Crne Gore. Isto tako ce strani turisti kada dodju, da se zgroze prizora iz srednjeg vijeka kad ugledaju “litije” kako prolaze. Jos nam i opet prijeti epidemija zbog njih. Dakle nista… Više »

bonaca
Gost
bonaca

Ovo veze svezom nema,kao prvo CG i nema ekonomsku stabilnost akao drugo SPC trci u korist vlasti-sto ce pokazati izbori.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

U vecinski pravoslavnoj zemlji Crnoj Gori pomutnju i haos prave katolici i muslimani koji ne cine ni dvadeset procenata stanovnistva sve ih treba poslati tamo gde im je lepse.

KIKI
Gost
KIKI

AJDE TI MALO DO SRBIJE , BIĆE TI TAMO LEPŠE .

Bot sendvicar
Gost
Bot sendvicar

Koliko botova majko moja,pa bankrotirace drzava placajuci silne sendvice 🤣

Ct gaetas
Gost
Ct gaetas

Mi nismo na Lovcen u mauzolej krsili mjere ,iako nas je bilo 50 u zatvorenom prostoru 21 maja , E vivaaa Cetinje,E vivaaa Italiaaa

Emanon
Gost
Emanon

Hahahaha, hocete da kazete da je SPC u stvari kriva za katastrofalno stanje ekonomije u drzavi? Na njih ce te da svalite sve ekonomske probleme i promasaje? Valjalo bi tragi-komediju snimiti po ovoj izjavi. Sramota kakvi ste Vi “strucnjaci”.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

SPC perfidno pokušava narušiti ekonomsku nestabilnost Crne Gore.

Boba
Gost
Boba

Uklanjate komentare koji nisu za Milu.
Za kritični zakon o crkvi.
Samo se šepurite, nećete dugo biti na vlasti

Mina
Gost
Mina

MCP institucija kojoj narod u Crnoj Gori ,najvise vjeruje
Placeni crnogorci l domoljubi ne mogu da se pomire sa tom istinom,pa vrijedjau i salju poruke mrznje
Ali,to je vise izraz njihove nemoci pa ih ,zbog toga,treba zaliti.

sssSektaStop
Gost
sssSektaStop

Mina probaj nedje drugo da pametujes eto ti ih cetnici sektasi fasisti 3 u 1 ,i sta da se rece nemam te rijeci da iskazem svoj prezir prema tim uvezenim sluzbenicima i cetnicima koji ih slijede.

Mongro
Gost
Mongro

Bliži vam se potop! Vatajte se splavova na Adu Ciganliju!

LSCG
Gost
LSCG

CP se zabrinuo za ekonomsku stabilnost CG 😂😂😂. Pitajte vase sefove gdje je lova

gagi
Gost
gagi

LSCG ne predstavljaj se slavnim bivsim Liberalnim savezom Cgne Gore,bolje se predstavi tvojim “maticnim”DF cetnicko dogmatskim pokretom.

Prc CG
Gost
Prc CG

Kakve su ovo izjave😂😂😂😂😂😂

Staxe
Gost
Staxe

Pa zar već nije srušena?

vaseime
Gost
vaseime

Nejasan odnos države prema Crnogorskoj Pravoslavnoj Crkvi je jedan od problema. Dok Crna Gora na stane iza svoje crkve jasno i odlučno veliki broj ljudi će biti i dalje zbunjen. Kao što je pogriješila kad je dozvolila upis crkava na Srbiju sad griješi što ne radi otvoreno na pomaganju CPC. Prvi korak treba da bude riješavane statusa onih crkava koje… Više »

TonyZ
Gost
TonyZ

Prepisana je svaka crkva, jer ni za jednu SPC nema dokaz da su je oni platili. Samo polako, strpljen spasen.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Bla,bla,bla.

jeston
Gost
jeston

Stice se utisak da spc ima zelju da sve sto je crnogorsko unisti i time utice da narod zamrzi ovu drzavu i okrece se srbiji.

Nikola M
Gost
Nikola M

Spc nece stati sa nepostovanjem sopstvene drzave, i gradjana u njoj, nego ih samo iskoriscavaju za svoje ciljeve a oni naivni…

vaseime
Gost
vaseime

Cana Gora i nije njihova država – ime im govori koj aje država njihova i za koju rade a protiv naše.

goca
Gost
goca

Nije bas lijepo da nekome ko zivi od turizma, crkva narusava reputaciju ovoj drzavi.

Tajci
Gost
Tajci

Ovi su se napunili para, Risto i kompanija pa se ne brinu mnogo oko sezone i krize koja moze nastupiti posle korone.

Malika
Gost
Malika

Ovi turisti em sto su zgrozeni od korone, em sto ce biti od ovih “masovnih” litija. Samo naprijed da nam sezona totalno propadne!

hemuli
Gost
hemuli

Nikad vidio nisam da se crkva ovako ponasa, bahato i kontra drzavi.

svire
Gost
svire

Litije i jesu nesto sto je lose za turisticku sezonu.

jašar
Gost
jašar

Da nije bilo ove vlasti i da smo slusali opoziciju i spc, velike srbende, onda bi druga prica bila.

brkoo
Gost
brkoo

O kojoj ekonomskoj stabilnosti se ovdje govori? Što se tiče ekonomije mi već godinama padamo i to slobodnim padom.

Liberal
Gost
Liberal

Pored ovoliko litijanja svi su zaboravili na turizam i na to da treba evropljani da prvo vide popove pa more kad dodju

Stefo12
Gost
Stefo12

Dobro se neko i sjetio da prica o turizmu !

Minja
Gost
Minja

Spc vodi politiku sukoba kojom zeli da dodje do cilja . Svjesni su da nemaju ni jednog dokaza da je ta imovina njihova pa zele putem prijetnji i pritisaka na narod da ostvare ono sto su zamislili

Novinarka
Gost
Novinarka

Spc je izgleda jedini zadatak da obamnanjuje srpsko biracko tijelo da bi Df dobijao poslaničke plate a crkva da zgrabi milone

Rada
Gost
Rada

Zao mi je da se danas vkse nego ikad ranije peopagira negacija nase drzave i drzavnosti

Antoan
Gost
Antoan

Bojim se da ove litije vise nemaju nikakve veze sa crkvom i vjerom nego polako prerastaju u politicke mitinge i opozicione skupove

Novinarka
Gost
Novinarka

Spc je jedina crkva koja se kroz vjekove bavila isključivo politikom prikriveni iza krsta i mantija

Bosko
Gost
Bosko

Nema Amfilohije jacinu neku vise i svjestan je toga on, jer vidi da ga gradjani vise ne fermaju ni 2%, zato pokusava manupulacija da zadrzi imovinu koja nije u njegovom vlasnistvu!

Pollo
Gost
Pollo

Svjesno se utice kako bi sto vise degradirali nasu zemlju i dovode ave do banalnosti i apsurda

Kasija
Gost
Kasija

Ovo sto radi SPC je sramota,kvari ugled ove drzave i pravoslavne crkve. Umjesto da se bavi duhovnom ljepotom provociraju da se narod medjusobno zakrvi

Kosta
Gost
Kosta

Kakve su to litije molim vas, kad se organizuju dva puta sedmicno, a prije su bile jednom godisnje?? Litije – citaj politicki protesti!

Andrej
Gost
Andrej

SPC je jedini primjer gdje crkva radi svojim manipulatorskim ponasanjem protiv svojih gradjana!

DragoNK
Gost
DragoNK

Amfilohije je političko lice sa dvije krune ,manipulise narodom samo tako

Nena
Gost
Nena

Oni dozivljavaju narod kao „pucinu grdnu“ da bi manipulisali sa njima, obmanjivali ih lazima da bi ih izmanipulisali za borbi za političke, nehriscanske ciljeve i materijalno bogacenje SPC.

Kolasinacc
Gost
Kolasinacc

Jasno je da su litije političke i antidrzavne ,sve sa namjerom rade ne bi li ekonomski oslabili drzavu kako bi se Korona rasirila

Jana
Gost
Jana

Zele ugoziti ekonomsku stabilnost CG ali zato svoju ekonomsku stabilnost odrzavaju itekako dobro, svako pricescenje zakuce posteno para od gradjana.

Ilija
Gost
Ilija

Pa Amfilohiju je i cilj da ekonomski ugozi Crnu Goru kako bi opoziciji udario temelj za njihovu predizbornu kampanju.

Šako
Gost
Šako

DRŽAVO ako te ima, radi mira u kući!!! Zabranite SPC iznošenje EURIĆA iz Crne Gore!!! Pritisnite tu političko-dilersku organizaciju porezima kao sve ostale obrtnike!!! Svetosavci nisu na Hristovom putu, jer da su nebi krali tuđe Crkve i Manastir niti bi negirali druge nacije i vjere!

Una
Gost
Una

Zbog sopstvenih neetickih ciljeva i golog materijalnog interesa ovi iz SPC oce da uruse ekonomsku stabilnost Crne Gore.

Nana
Gost
Nana

Sve vas treba zatvoriitš.. Sve to ove sotone treba sankcionisati

Stefan
Gost
Stefan

Ne mogu nam nista. NE DAMO CRNU GORU!

Jovan
Gost
Jovan

Umjesto da novac iz nasih svetinja pripada nasem narodu oni sve nose u Srbiju

Aco
Gost
Aco

Jadna ova djeca, umjesto da se igraju u svojim dvoristima, oni setaju na litije. Kako zanimljivo djetinjstvo.. Daleko bilo

Marko
Gost
Marko

Ovo sto oni rade ne lici na one koji predstavljaju pravoslavnu vjeru

Ollja
Gost
Ollja

A radite sto hocete, ali necete privesti kraj CG, sram vas bilo, odje se hranite i zivite..

Dandolino
Gost
Dandolino

SPC ne priznaje Crnu Goru i na sve moguce nacine pokusava da je unisti

Lananana
Gost
Lananana

Ocekivano od SPC, ali drzava treba da stane ovome na put, jer ovo vise nije normalno..

Malenaaa
Gost
Malenaaa

Krenuli su u akciju sad ne boj se da nam upropaste i ovo malo turisticke sezone za koju se borimo ove godine.. Zastidje

Unico
Gost
Unico

Spc samo pokazuje nepoštovanje ove drzave,kojem se mora stati na put

marta
Gost
marta

Koliko sebičnosti u ovim tzv vjernicima sto se okupljaju,umjesto da vide sta se radi po svijetu i primire se oni se ovako ponašaju

Planinka
Gost
Planinka

SPC i njeni organizatori su prevrsili svaku mjeru. Uzurpiraju normalan narod! Imamo li mi pravo na mir?

Radosav
Gost
Radosav

Samo mirno i hrabro….
Ne damo svetinje…

Miko
Gost
Miko

Tako što je SPC zatvorila granice sa Srbijom i zato što što nije dozvolila najveći teniski spektakl koji bi crnoj gori donio neviđenu reklamu i profit ,tako što koristi tenzije sa vladom u predizborne svrhe ,sram vas bilo gosp Amfilohije i čitava SPC

Marta
Gost
Marta

Pokusava se narusiti nasa drzavnosti suverenost koju nikad nijesu prihvatili

Mare
Gost
Mare

Hahaha kakva propaganda, sad ce ispasti da je ovo narusilu ekonomiju CG hahaha pa ovima i sjeverna Koreja da pozavidi 😀

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Da da, drzava nesmije da se petlja u crkvu, ali, drzava oce da joj se vrati ono sto je njeno vazda bilo

nik
Gost
nik

Klasicna zloupotreba djece ( pogledaj sliku)

Rozaj
Gost
Rozaj

Drzava je kriva, sve je dozvolila izdajnicima

Haris
Gost
Haris

Jedina kanonska i priznata Crkva vam je trn u oku.

Blagoje
Gost
Blagoje

To je to vec danima prica. SPC je skovala plan da litijama potpuno upropate turisticku sezonu nebi li kako izazvati nezadovoljstvo kod gradjana I to iskoristili za svoje parcijalne ciljeve. Sreca sto je taj potez prepoznat i biti ce lako razoblicen.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

samo koristite ustav i zakone drzave crne gore ….povratite nasu imovinu crkve manastire zemlju i pokrenite sporove ….ko je prepisivao imovinu na srpsku crkvu imena objavite

spavač
Gost
spavač

Zar nas kao članicu NATO može da ugrozi tamo neka crkva?

Mongro
Gost
Mongro

…Samim tim, spc svojim ponašanjem , pokazuje da svaka zemlja mora imati svoju domicilnu, autonomnu crkvu (CPC) koja bi bila dio svoje zemlje, naroda u njoj, i ne bi radila protiv svoje zemlje, njenih građana i za tuđe ciljeve”,….

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Ma da, samo vi napadajte našu svetu SPC. Ajmo sendvičari opalite dislajkove sad.

WWG1WGA
Gost
WWG1WGA

Evo jedan dislike zato sto grli tudje dijete taj …..

Ahahahaha!!!
Gost
Ahahahaha!!!

Degen: Ko je proglasio svetom? Osim tebe 🤣🤣🥰

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Od smijeha se prevrnuh koliko ti je komemtar zanimljov Ahahahhaha!!!!!

Peka
Gost
Peka

Država mora deset puta biti jača i milija od crkve.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Пека морала би бити јача и финансијски и свакако али није и није црква крива. Е сад мора ли бити милија је дискутабилно. Волим ЦГ и то ми је домовина али ми је црква преча, а не замјери. Државу смо губили и враћали кроз историју, а вјеру у Бога никад.

Peruta
Gost
Peruta

CPC! Dajte ljudi uozbiljite se. Ko se ovima razuma? Zakon treba ukinuti i jednom za vazda shvatiti da država ne smije da se petlja u crkveni život.

Ovako je bilo
Gost
Ovako je bilo

Perut: Crkva je prva počela.

Svetinja
Gost
Svetinja

Ma nemoj. A kad je SPC koristeći bezakonje devedestih prepisala crkve, manastire i groblja na sebe i mitropolitičara lično to je po tebi u redu.

Loly
Gost
Loly

Inace, da si bar procitao tekst. Nije cpc nego crnogorski pokret. Ali vi imate sablon koji vam je risto nametnuo i to pricate nevezano od teksta

Dalibor_CG
Gost
Dalibor_CG

A i kad je politika prije 100 godina pripojila Crnogorsku Srpskoj,to nije bilo miješanje!?

Miki
Gost
Miki

Jok nego ce vucic ovde kolo da nam vodi u nasoj drzavi ,spremite se razvalicemo vas ,sad na izborima ,necete cetnici ovde zapamtite !

Send this to a friend