Politika

CPC: Srpska crkva bijesni i truje javnost mržnjom

Mitropolit CPC MIhailo

Nezadovoljna Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, koji je temelji pravne osnove koji će je lišiti ekskluzivnoga statusa u zemlji, Srpska crkva bijesni i truje javnost mržnjom, saopšteno je danas iz Crnogorske pravoslavne crkve CPC.

“Pošlo joj je za rukom da je zaslijepi zlokobnom svetosavskom ideologijom koju im popovi tumače kao vjeru i vjerske istine. Njeni konzumenti identifikuje se s ciljevima formulisanim 1942. u Šahovićima, svetosavskom kongresu u selu Ba 1944. godine i u programskom djelu “Homogenoj Srbiji” Stevana Miljevića. Politički su podržani od velikosrpskih stranaka koje su četništvo transformisle u kult kojega njeguje cijela opozicija. Kao posljedicu takve politike imamo grafite mržnje u Beranama uperene protiv Bošnjaka i uopšte muslimana”, kažu u CPC.

Prema njihovim riječima svojevremeno su na isti način poruke slične sadržine slate i Crnogorcima i Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

“U oba slučaja prizivali su najstrašnije zlo u obliku četničkoga pokreta, da se zločinima javno očituje. Beranskim poručuju da treba ponoviti kolosalne zločine protiv muslimana izvršene u februaru 1942. godine, kada su Đurišićeve trupe poklale i na druge načine ubile 9.500 stanovnika Sandžaka islamske vjeroispovijesti. U slučaju Berana to je zastrašujuća poruka koja mora dobiti razrješenje u sudskoj proceduri, njeni javni promoteri moraju biti primjereno kažnjeni, ideologija javno osuđena a inspiratori izvedeni pred pravosudne organe i sud domaće i međunarodne javnosti. Na redu su najviše političke i pravosudne državne adrese”, zaključuju u CPC.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Makseodavde
Gost
Makseodavde

Iskreno sam protiv SPC i CPC. Volio bih da se napravi normalna crkva dje nece biti podjela i dje ce crkva govoriti narodu da budu spokojni kao sto su to radili Petrovici.

Definitivno
Gost
Definitivno

Ovo je vladika koji ne kune no blagosilja. Živ bio, presvijetli Vladiko nase prave Hristove crkve – CPC! Doci ce dan kad cemo semoliti U NASIM CRNOGORSKIM HRAMOVIMA.

Dr xyz
Gost
Dr xyz

Živ bio, Vladiko, istinu zboriš.

desanka
Gost
desanka

Ovaj je još živ

Aae
Gost
Aae

Takozvani “Vjernici” 🙂

Titograd
Gost
Titograd

Tako je Vladiko Crnogorski! Jedna je hrišćanska Crkva pravoslavnih Crnogoraca i zove se CPC!

Fantasy
Gost
Fantasy

U pravu si presvijetli Vladiko!

Pencilin
Gost
Pencilin

Tako je moj dobri Vladika.

Send this to a friend