Politika

Crna Gora domaćin plenarne sjednice Venecijanskog kluba

Zoran Pažin

Venecijanski klub, čiji su članovi direktori za komunikacije vlada država članica EU i evropskih institucija, održaće svoju plenarnu sjednicu u četvrtak i petak, 6. i 7. juna 2019. godine, u Dvorcu kralja Nikole u Baru.

Kako je naglašeno iz kabineta potpredsjednika Vlade, Crna Gora je prva zemlja izvan Evropske unije koja je domaćin plenarne sjednice Venecijanskog kluba u 33 godine postojanja ovog uglednog evropskog foruma.

Sjednicu će otvoriti potpredsjednik Vlade Zoran Pažin.

Venecijanski klub (Club of Venice) je evropska strukovna mreža koja okuplja direktore za komunikacije vlada država članica i institucija Evropske unije, a u novije vrijeme i vlada država kandidata za članstvu u EU.

“Na plenarnoj sjednici Venecijaskog kluba u Crnoj Gori biće razmatrana pitanja komunikacionih strategija za uklučivanje građana u evropske politike, iskustva iz nedavno završenih evropskih izbora, borba protiv dezinformacija, komuniciranje politike proširenja i razvoj komunikacionih kapaciteta i prakse evropskih institucija, država članica i zemalja kandidata za članstvo u EU. Riječ je o prvom skupu ove vrste koji je okupio zvaničnike vlada država članica EU i evropskih institucija nakon izbora za Evropski parlament”, navode iz kabineta potpredsjednika.

Send this to a friend