Politika

Crna Gora doprinosi globalnim naporima očuvanja sjećanja na žrtve Holokausta

Crna Gora potvrđuje svoju ulogu u globalnim naporima očuvanja sjećanja na žrtve Holokausta i borbu protiv antisemitizma, kao permanentne obaveze sadašnjih i budućih generacija, kazala je ambasadorka Izraela u Crnoj Gori Alona Fišer Kam tokom oproštajne posjete predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Skupštine, Brajović je zahvalio Fišer Kam na svesrdnom zalaganju i ličnom doprinosu unaprjeđenju odnosa dvije države tokom njenog mandata.

“On je izrazio zadovoljstvo postignutim stepenom sveukupnih odnosa, uz konstataciju da postoji mogućnost za njihovo dalje unaprjeđenje u mnogim važnim oblastima. Predsjednik Skupštine je takođe istakao značaj djelovanja Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i saradnje sa crnogorskim Parlamentom, uz podsjećanje da u Crnoj Gori, koja njeguje istorijske vrijednosti slobode i antifašizma, nikada nije bilo antisemitskih poruka”, navode u Brajovićevom kabinetu.

Fišer Kam se saglasila da Crna Gora i Izrael kontinuirano razvijaju prijateljske odnose i zahvalila je na svim naporima koje je učinila naša država.

“Ambasadorka je ocijenila da današnje otvaranje Počasnog konzulata Izraela u Podgorici predstavlja mogućnost za intenzivnije aktivnosti i sveukupno prisustvo Izraela u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hydra
Gost
Hydra

A šta je bilo sporno u mom komentaru?Samo sam pitao zašto nema pravde za Palestinske žrtve,ili evo recimo Jermenske,kad je napravila Turska genocid.

Perutnina_Ptuj
Gost
Perutnina_Ptuj

kad pocnes rat, onda budi spreman i da pogines! Nema poslije puj pike ne vazi ili nisam mislio.

Hydra
Gost
Hydra

A kako bi bilo da se malo i prisjetimo žrtvi Palestinaca?

Izrael
Gost
Izrael

Palestina zemlja Jevreja nasilno prekrsteno ime od strane Rima ili rimljana upravu ste vi ste crnogorci pa zeta pa duklja pa Nemanjici Потписали са Римокатолицима, али не желе потврду уговора са Исламском и Јеврејском вјерском заједницом: Влада има привилеговане ”партнере”? Оваква одлука Владе на предлоге посланика Милића доводи у питање уговоре које су потписале ове вјерске заједнице, а у свјетлу… Više »

Send this to a friend