Politika

Crna Gora i Amerika gaje stabilno partnerstvo

Odnosi Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država su odnosi stabilnog partnerstva, ocijenio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović u Njujorku, gdje se nalazi na zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

“To su odnosi stabilnog partnerstva, stabilne saradnje unutar NATO-a, bilateralni odnosi velikog razumijevanja i sličnih pogleda na svjetske probleme bez obzira što se radi o dvije zemlje nejednake veličine i značaja. Ti odnosi su jednako dobri kao što su uvijeik i bili, a mi smo sasvim ubijeđeni da je član 5 Ugovora o NATO-u jednako čvrst kao što je bio i ranije”, rekao je  Darmanović u intrervjuu Glasu Amerike.

Na pitanje o pregovorima Srbije i Kosova, ministar je rekao da je Crna Gora oduvijek snažno podržavala dijalog Srbije i Kosova, ali da je, u vezi sa najavama promjene granica, naš stav da je bezbjednost i stabilnost regiona primarna.

“Šta može donijeti rješenje zasnovano na razmjeni teritorija – to je na Balkanu uvijek osjetljiv posao. To mora biti sa garancijama da će Balkan ostati stabilan. Ohrabrujemo da riješe odnose, ali da svi zajedno vodimo računa o nešto široj arhitekturi Zapadnog Balkana, da ona ne bi bila poremećena”, naglasio je Darmanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Angloamerikanac
Gost
Angloamerikanac

Amerika i Engleska biće zemlja svercerska?!

CrnaGoraAneMont
Gost
novi snajper
Gost
novi snajper

eto Kosova nazad u okvir Srbije samo što nije….ahahaha

Trn
Gost
Trn

Srecna da je Amerika sto ih branimo.

Meho
Gost
Meho

Buhahaha

BG-PG
Gost
BG-PG

Jedanaest od deset amerikanaca nezna gdje je CG….veliko je to partnerstvo,a dvanaest od deset nije ni čulo za CG……

Eon
Gost
Eon

A vas 5 posrbica na ranu zoru komentarise!A na koju to velesilu da se oslonimo?Imate li neku ideju?

BG-PG
Gost
BG-PG

Nešto si pogrijesio druže ,nismo mi poturice,kao sto si ti vjerovatno nego Srbi(jer ta tvoja rijec ne postoji)koji su svoji na svome…..znamo mi da je muka velika na vas sto ste prodali vjeru za večeru,ali sada trpite bruku za navijek….lijepo vas je opisao i Njegoš i Kralj Nikola…..za pametnoga dosta,a tebi pomoći ne mogu nikako ,uzivaj u svom jadu…

Savo
Gost
Savo

Uzdaj se u sebe. Sto bi se oslanjao na koga. Samo se nemocni, nesigurni oslanjaju na nekoga.

Mikison
Gost
Mikison

Amerika je bez nas mrtva valjda je to svakom jasno!!!

BG-PG
Gost
BG-PG

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Brdza
Gost
Brdza

A mozda lobisti srede minut- dva smijeha sa Trampom, da bi kamere snimile opustenu atmosferu. Mozda je to u svrhu unutar partijskog sukoba mojkovcanina i Katunjanina. Katunjanin krenuo u medijsku ofanzivu, pa valja parirati. Bolje da Karunjanin pobjedi, jer Mojkovac ionako nije bio u sastavu Crne Gore do Podgoricke skupstine.

Myguz@
Gost
Myguz@

Srdjo,koji potencijal i gromada od čoeka,pa mi bez njega nebi znali da je amerika uz nas,vrh !!

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Auuuu…e ovo nijesam znao.

Mase avetinjo
Gost
Mase avetinjo

Prosto je DIRLJIVO partnerstvo sa Amerima

Send this to a friend