Politika

Crna Gora i Azerbejdžan uspostavili snažne odnose

Crna Gora i Azerbejdžan se dobro poznaju, naše države su za kratko vrijeme uspostavile snažne međusobne odnose, zbog toga je Crna Gora poslije Turske zemlja sa najvećim direktnim investicijama Azerbejdžana, jer investitori za svoje projekte biraju prijateljske zemlje, istakao je predsjednik Republike Azerbejdžan Ilham Alijev na sastanku sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem, koji boravi u zvaničnoj posjeti ovoj državi.

“Razmjena posjeta na svim nivoima je važna kako bi se razmotrili načini za dodatno unaprjeđenje odnosa dvije države, među kojima parlamentarna saradnja ima svoju važnu ulogu”,  smatra predsjednik Azerbejdžana.

Predsjednik Skupštine Crne Gore istakao je značaj prijateljskih odnosa i međusobnog povjerenja za saradnju u svim oblastima, prevashodno ekonomskoj u kojoj postoji još mnogo prostora za jačanje prije svega spoljno-trgovinske razmjene.

Govoreći o strateškim projektima Azerbejdžana i Crne Gore, Brajović je akcentovao turistički kompleks Portonovi, i izrazio stav da će planirano imenovanje diplomatskog predstavnika Crne Gore u Bakuu dodatno olakšati i ubrzati veze naših država i naroda.

Vezano za problem Nagorno-Karabaha, predsjednik Skupštine je iznio očekivanje skorog iznalaženja mirnog rješenja u okviru Minsk pregovaračkog procesa i pružio podršku naše zemlje  teritorijalnom integritetu i suverenitetu Azerbejdžana u skladu sa rezolucijama Ujedinjeniih nacija.

Send this to a friend