Politika

Crna Gora i Turska imaju razvijene političke odnose

Crna Gora i Turska imaju razvijene političke odnose, kazao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović tokom posjete toj zemlji i sastanka sa predsjednikom Velike Narodne Skupštine Turske Mustafom Šentopom.

“Sa kolegom Šentopom sam imao izuzetne razgovore o nastavku naše parlamentarne saradnje. Tu veliku ulogu igraju grupe prijateljstava koje smo već odavno formirali, kao i saradnja naših skupštinskih odbora koji razmjenjuju posjete”, kazao je Brajović.

On je podsjetio da je prije nekoliko dana u posjeti Crnoj Gori bio ministar vanjskih poslova Turske, te da je najavio i posjetu predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana.

“Šentop je naravno sa zadovoljstvom prihvatio moj poziv da i on učini posjetu Crnoj Gori. Ona će se nadam se uskoro dogoditi. Ja sam mu obećao da ću doći na proslavu Velike narodne skupštine Turske, na godišnjicu osnivanja Velike narodne skupštine Turske i biće mi pravo zadovoljstvo da budem u aprilu ovdje ponovo. Hvala na gostoprimstvu i radujem se nastavku posjete”, naveo je Brajović.

Predsjednik Velike Narodne Skupštine Turske Mustafa Šentop kazao je da su Turska i Crna Gora dvije države koje u kontinuitetu razvijaju prijateljske i bratske odnose.

“Turska je jedna od prvih zemalja koja je priznala nezavisnost Crne Gore i od početka je podržavala Crnu Goru na međunarodnom polju, posebno u Evropi, evropskim i evroatlantskim institucijama. Pomno pratimo ekonomski i socijalni razvoj Crne Gore. Posjete na visokom nivou imaju snažan efekat na bilateralne odnose. U tom pogledu, drago mi je da uvaženog predsjednika Skupštine Crne Gore ugostim u Turskoj. Zahvaljujem se”, poručio je o.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LSCG
Gost
LSCG

Ramada, Limenka, Aerodromi, Lazno svjedocenje, Plac u pizdiće ko na Svetom Stefanu……. i nas predstavlja ???? Koga ?????

Bole
Gost
Bole

Minja

Send this to a friend