Politika

Crna Gora na vodećem mjestu među državama kandidatima za EU

Premijer Duško Marković ocijenio je danas na sastanku sa ambasadorima država Višegradske grupe da su predsjednički i lokalni izbori pokazali da je Crna Gora stabilno na evropskom i evroatlantskom putu i da će u novim okolnostima potpune političke stabilnosti društva Vlada jačati efikasnost rada na evropskoj agend, saopšteno je iz Vlade. Na sastanku je posebno naglašeno da Crna Gora ispunjavajući uspješno obaveze iz evropske agende zadržava vodeće mjesto među državama kandidatima.

Foto: Vlada Crne Gore

“Mi ćemo se u politički stabilnom okruženju skoncentrisati na evropske integracije realizujući jednu po jednu obavezu, pri čemu ćemo se posebno skoncentrisati na ispunjavanje privremenih mjerila za pregovaračka poglavlja 23 i 24“, rekao je Marković na sastanku sa ambasadorima Mađarske Kristijanom Pošom (Pósa Krisztián), Republike Slovačke Romanom Hlobenjom (Hlobeň) i Češke RepublikeKarelom Urbanom i otpravnicom poslova Ambasade Republike Poljske Anom Kaspšak (Anna Kasprzak).

On se zahvalio državama Višegradske grupe na kontinuiranoj iskrenoj i sveobuhvatnoj podršci Crnoj Gori u našim evropskim i evroatlantskim integracijama.

Foto: Vlada Crne Gore

Ambasadori su istakli da pitanje Zapadnog Balkana zauzima važno mjesto u okviru agende Višegradske grupe, uključujući i po pitanjima infrastrukturnog povezivanja i ponovili potpunu podršku Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske proširenju Evropske unije. Posebno su istakli činjenicu da Crna Gora ispunjavajući uspješno obaveze iz evropske agende zadržava vodeće mjesto među državama kandidatima.

Foto: Vlada Crne Gore

“nformišući predsjednika Vlade Crne Gore o prioritetima Višegradske grupe do kraja mandata mađarskog predsjedavanja ambasadori su iskazali spremnost na dalje produbljivanje saradnje sa Crnom Gorom posebno na ekonomskom planu, ali i na unapređenju promocije procesa naših evropskih integracija. Zaključeno je da su politički odnosi Crne Gore i država Višegradske grupe odlični i dogovoren nastavak redovnog dijaloga”, naglašeno je u saopštenju Vlade.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sss
Gost
Sss

Izjednacili smo cijene sa EU, je li tamo uslov da izjednacimo i plate???

Pjer
Gost
Pjer

BOZE ZDRAVLJA TUCEMO NEDJE I 2030

Aaaa
Gost
Aaaa

Prijatna otpravnica vozova

ddk
Gost
ddk

po kojim kriterijumima ste lideri. gadjate se projekcijama do 2025 u eu. svaki dan isti tekst drugi naslov.

Send this to a friend