Politika

Crna Gora ostaje posvećena jačanju odbrambene saradnje

Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane Ivica Ivanović, u ime ministra Predraga Boškovića, učestvovao je na Sastanku ministara odbrane Jugoistočne Evrope koji se u okviru Inicijative ministara odbrane jugoistočne Evrope (SEDM) održava u Beogradu.

Na sastanku, čiji je domaćin ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, raspravljalo se o daljem funkcionisanju ove Inicijative, sa akcentom na proaktivno djelovanje na postojeće izazove, rizike i prijetnje.

Ivanović je istakao da Crna Gora ostaje posvećena jačanju odbrambene saradnje sa zemljama regiona. On je kazao da članstvo Crne Gore u najmoćnijem političko-vojnom savezu doprinosi stabilnosti regiona Jugoistočne Evrope, te da će naša zemlja podržavati politiku otvorenih vrata prema svim zemljama aspirantima za članstvo u NATO.

“Crna Gora će, u skladu sa svojim sposobnostima, doprinijeti međunarodnim naporima da se poštuju principi zaštite izbjeglica i migranata, posebno u izgradnji uslova za održiv rast i razvoj zemalja iz kojih migranti dolaze”, naveo je on.

SEDM inicijativom trenutno predsjedava Republika Grčka, a u radu učestvuju Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Gruzija, Grčka, Italija, Crne Gora, Rumunija, Srbija, Slovenija, Makedonija, Turska, Ukrajina, SAD i Moldavija.                      .

 

Send this to a friend