Politika

Crna Gora pažljivo prati i podržava nastavak dijaloga Prištine i Beograda

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Kosova u Crnoj Gori Skendera Durmišija, kome je čestitao na uspješnom mandatu i zahvalio na doprinosu unaprijeđenju međudržavnih odnosa.

“Sagovornici su se saglasili da su odnosi Crne Gore i Kosova prijateljski, bazirani na principima uzajamnog povjerenja, dobrosusjedstva i zajedničkim evropskim i evroatlantskim ciljevima”, saopšteno je iz Skupštine.

Brajović je između ostalog istakao značaj otvaranja Razvojnog centra Crnogoraca na Kosovu uz podršku Vlade Republike Kosovo.

Durmiši je akcentovao ulogu predsjednika Brajovića u dobroj parlamentarnoj saradnji koja predstavlja važan dio bilateralnih odnosa.

“On je takođe naveo da su kosovski parlamentarci u Skupštini Crne Gore uvijek osjećali iskrenu dobrodošlicu i interes za unaprjeđenje saradnje”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Skupštine i ambasador Kosova zajednički su konstatovali da u narednom periodu posebno treba intenzivirati razmjenu u oblasti ekonomije i kulture.

“Brajović je istakao da Crna Gora pažljivo prati i podržava nastavak dijaloga Prištine i Beograda pod pokroviteljstvom Evropske Unije, i izrazio uvjerenje da će u što skorijem roku doći do rješenja sa kojim će biti saglasne obje strane”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend