Politika potredsjednik Vlade Zoran Pažin

Crna Gora ponosna na prijateljstvo sa Jevrejima

Crna Gora, koja je snažno utemeljena na vrijednostima antifašizma i poštovanja bogatstva vjerske i etničke različitosti, ponosna je na tradicionalno prijateljstvo sa jevrejskim narodom i odličnu saradnju sa državom Izreal, saopštio je potredsjednik Vlade Zoran Pažin tokom sastanka sa ministrom za vjerske službe Izreala Jicakom Vakninom danas u Podgorici.

Kako je saopšteno iz kabineta potredsjednika Vlade, Pažin je ocijenio da bilo koja destruktivna ideja koja promoviše vjersku i nacionalnu netrpeljivost i mržnju ne može naći uporište u Crnoj Gori.

“Pažin je naročito zahvalio Jevrejskoj zajednici u Crnoj Gori na konstruktivnom doprinosu prilikom pripreme novih zakonskih rješenja o slobodi vjeroispovijesti, naglašavajući da tokom komunikacije na temu Predloga zakona o slobodi vjeroispovijesti sa Jevrejskom zajednicom nije bilo nijednog otvorenog pitanja”, ističe se u saopštenju.

Saopštio je da je Crna Gora počastvovana činjenicom da je izabrana da bude domaćin MAHAR konferencije – najvažnijeg foruma jevrejskih zajednica i organizacija Jugoistočne Evrope, koji će biti otvoren danas u Budvi.

“Vaknin je izrazio zahvalnost crnogorskoj vladi i ukupnom crnogorskom društvu na iskrenom prijateljstvu prema jevrejskom narodu, kao i na podršci i zalaganju za zajedničke vrijednosti mira, tolerancije i saradnje među narodima i državama. Izrealski ministar je odao priznanje Crnoj Gori na izgradnji društva utemeljenog na vjerskoj i nacionalnoj toleranciji i poštovanju, ocijenjujući da je Crna Gora po iskrenom poštovanju ovih vrijednosti danas primjer mnogim državama u Evropi”, dodaje se u saopštenju.

Takođe, Vankin je naglasio spremnost Izreala da sa Crnom Gorom podijeli svoja napredna tehnološka znanja i ostvari intenzivniju ekonomsku saradnju, naročito u kontekstu primjene novih tehnologija i inovacija u različitim sektorima privrede.

Sastanku su osim ministra Vaknina prisustvovali i predsjednik Jevrejske zajednice Crne Gore Đorđe Raičević, vrhovni rabin Crne Gore Ari Edelkop, rabini Simča i Goldberg, kao i predstavnik Evroazijskog jevrejskog kongresa Šaim Blečman.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
🐴C 🐴 🐴G🐴
Gost
🐴C 🐴 🐴G🐴

Nesto Jevrejima nijesu face bas za tu ljubav sa vama “pojedinima” SLIKA sve govori
Cas ste srbi
Cas ste crnogorci
Cas ste dukljanci
Cas ste za eu
Cas za tursku
Ko zna sta sve PRICATE protiv Jevreja

luka
Gost
luka

Da li ste se ikad zapitali,sveci iz Montenegra,zasto jedino ovdje nisu zivjeli Jevreji a u okolnim zemljama,svuda.

🐴C 🐴 🐴G🐴
Gost
🐴C 🐴 🐴G🐴

Zato sto su NASILNO PREKRSTAVANI eto ja da ti kazem ona poslednja vecera je upozorenje JEVREJSKOM narodu za BUDUCI zlocin ili genocid

Njegos
Gost
Njegos

Zato sto nije najbogatija Jevrejska famija Rothschild nego Metatron
Iskljuci mozak to hijenama Ne traba mene zaboravi ja Sam samo ubedjeni Njegos!!!!

tolkien
Gost
tolkien

Jevreji su isli tamo gdje je trgovina a to nije bila CG, vec turske/osmanlijske zemlje. Srbija, Bosna, Albanija, Makedonija, sjeverni dio Grcke… CG je kao takva bila van Osmanskog carstva i neinteresantna za trgovinu, samim tim i zaobilazena. Bilo je par porodica li su se zbog siromastva stanovnistva odselili jer nije bilo moguce trgovati uspjesno. Sada ima Jevreja dosta, sto… Više »

Send this to a friend