Politika

Crna Gora se više neće prepoznavati po švercu cigareta

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović se sastao sa ministarkom unutrašnjih poslova Italije Lućanom Lamorđeze, te naglasio da Crna Gora ima ambiciju da se više ne prepoznaje po švercu cigareta i narkotika i da je u tom smilu veoma značajno produbljivanje saradnje sa italijanskim bezbjednosnim strukturama.

“Vlada je demonstrirala odlučnost u borbi protiv protiv kriminala i korupcije. Ekspertiza italijanskih kolega biće od velike važnosti da završimo posao koji se tiče poglavlja 23 i 24, kao ključnog izazova u pregovaračkom procesu”, naveo je Abazović.

Abazović je naveo da su odnosi Crne Gore i Italije višestruko intenzivni, naročito u oblasti bezbjednosti.

Lamorđeze je navela da Italija snažno podržava reformski put Crne Gore koji će našoj zemlji otvoriti vrata Evropske unije, podstičući operativnu podršku u evropskim projektima borbe protiv organizovanog kriminala i vladavine prava.

U kontekstu perspektive jačanja intezivne policijske saradnje između Italije i Crne Gore, Lamorđeze je među prioritetima ukazala na zajedničke istražne aktivnosti, za traganje za i hapšenje bjegunaca osuđenih od strane italijanskih pravosudnih organa, kao i na borbu protiv transnacionalnih kriminalnih organizacija, u nadi da se brzo može finalizovati Tehnički sporazum između dvije zemlje za borbu protiv šverca narkotika.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore je prihvatio inicijativu Lamorđeze o potpisivanju Tehničkog sporazuma i pozvao je da posjeti Crnu Goru, iskazavši zahvalnost zbog ponuđene ekspertize u dijelu reorganizacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Black
Gost
Black

Konacno nesto dobro!

ciko
Gost
ciko

tacno onako kao sto ste nas i pomirili. Sve radite suprotno od onoga sto pricate i obecavate, Usput da te zamolim da zamolis Zdrvuljana da nam pomjeri malo Durmitor prema jugu, da nas udari malo svjezina, unaprijed hvala s nadom da ce te nam ispuniti zelje

Send this to a friend