Politika

Crna Gora stekla saveznike spremne da pomognu u svakom izazovu

Protekle dvije godine članstva Crne Gore u NATO-u potvrdile su da smo ulaskom u Sjevernoatlantski savez učvrstili sigurnost i bezbjednost zemlje, doprinijeli stabilnosti našeg okruženja i stvorili preduslove za razvoj i bolji život građana, te da možemo biti ponosni time što se Crna Gora u društvu najsnažnijih demokratija svijeta, poručio je građanima predsjednik Vlade Duško Marković povodom druge godišnjice članstva naše zemlje u NATO-u.

“Prvi put smo dobili priliku da vrijednosti kojima prirodno pripadamo čuvamo i promovišemo zajedno s 28 zemalja saveznica u Alijansi. Učvrstili smo sigurnost i bezbjednost zemlje, doprinijeli stabilnosti našeg okruženja i na suštinski način obezbijedili preduslove za razvoj i bolji život građana. Bez stabilnosti nema napretka, a to najbolje zna i osjeća svaki stanovnik Balkana. Građani Crne Gore mogu da budu ponosni što naša država ravnopravno stoji rame uz rame sa najsnažnijim demokratijama svijeta, kroz ulogu saveznika u globalnim izazovima koji dotiču svaki kutak planete. To i jeste dio najboljih tradicija Crne Gore, da smo uvijek tamo gdje smo potrebni našim partnerima. Ali danas, za razliku od mnogo drugih prilika u našoj istoriji, mi iza sebe imamo saveznike koji su spremni da nam pomognu u svakom izazovu, i u bilo kojem trenutku”, rekao je Marković.

Premijer je dodao da je članstvo u NATO-u mnogo više od vojnog savezništva jer ono doprinosi rastu stranih investicija i posjeti većeg broja turista.

“Ono u šta ste mogli da se uvjerite u protekle dvije godine je rast direktnih stranih investicija ne samo iz država članica Alijanse. Članstvo u NATO-u osnovano možemo dovesti u direktnu korelaciju sa investicionim pokazateljima i rekordima u turizmu. Vjerujem i da i oni koji nijesu podržavali put Crne Gore u Sjevernoatlantsku zajednicu, danas vide da je ona neodvojiva od našeg budućeg članstva u Evropskoj uniji, kojem je Crna Gora ukupnim društvenim napretkom i preobražajem svakog dana sve bliža”, poručio je Marković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boris
Gost
Boris

hahahah sto ovo prica ovaj . ja ne razumijem ove glupsone sto ga slusaju

Rolex
Gost
Rolex

E moj Dule a sta je sa Amfijem i SPC kako se od njih odbraniti ili se ne zelite odbraniti pitanje je pitanja i opstanka drzave!

HrvatSaCetinja
Gost
HrvatSaCetinja

Rolex kad cemo na Cetinje da zapjevamo onu nasu “Evo zore evo dana evo Jure i Bobana”?

mojsilović
Gost
mojsilović

Prodah Moskviča nekom kolekcionaru i jutros uplatih đeci dva mjeseca Kampa u Rusiju. Učenje jezika i fiskultura pa ću viđet kakve će mi ih vrnut. 500 dolara me izašle karte i po 500 dolara Kamp i neko sniženje na uplatu i na avionske karte sve ukupno hiljadu ipo dolara. Sve novčanice od po 20 dolara na svaku sam napisa vodootpornim… Više »

Primorac
Gost
Primorac

U kampu bravo tako treba đecu obrazovat, učitelji su u kampu oni iz Srbije GURU organizacija, ma branit ćemo pravoslavlje u zagradi Rusiju do podlednjeg Srbina. Pare nam šalju braća srbi iz Švicarske, Švedske, ta o se oni već bore sa mrskim zapadom,troše novac a i tako nije naš dinar, gnuše se na raskoš zapada.

mojsilović
Gost
mojsilović

Kakvi Guru Bolan ne lupaj, kakvi srbi instruktori šta pričaš. Đeca mi se vraćaju polu-rusi a fiskultura sa odbranom od noža . Da li će manevrisati vatreno oružje to stvarno ne znam mali su još ali sve je moguće Ruse je teško ukapirat. Meni je važno da mi se vrate polu-rusi da nastavimo porodičnu tradiciju.

Serdar
Gost
Serdar

Prazna priča premijeru. Đe su rezultati boljeg standarda građana ?

PG..
Gost
PG..

Da, jer se prica svodi na NATO i Rat. Koga to vise interesuje!

Nidje pomaka ili datuma za EU.

EU-UE
Gost
EU-UE

PG – Kad bude CG usla u EU, izgubice pola stanovnika, pitanje sta ce dobiti?

od-mila.
Gost
od-mila.

Neka de.Svi iz okruženja,sem Srbije bili su u savezu sa Mussolinijem i Hitlerom.Sigurnost i boljitak obezbjeđen,sve su im to njih dvojica garantovali.Što ono bi na koncu,nestadoše kao lastin rep.Sigurnost i bogastvo dočekasmo poubijani-sve razrušeno.Lumenu moj,što misliš da ćr i sada biti nešto drgačije,neće,nego još mnogo gore.Zato tu priču pričaj dječici ako imaš.

Pero
Gost
Pero

Skembase vas grandovci:)))s kim ste se sad udruzili hahahh

Gavrilo
Gost
Gavrilo

Hoće li biti tehničke vlade? Lako je za NATO. Poklopio te gazda,s jednim slobodnim tumačenjem tvog govora u Skupštini,a ti ne da zucneš.

Send this to a friend