Politika Darmanović – Nemec

Crna Gora zaslužila članstvo u EU

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović sastao se danas sa delegacijom Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije, a predsjednik Odbora Matjaž Nemec kazao je da je Crna Gora zaslužila članstvo u EU.

Šef crnogorske diplomatije zahvalio je Sloveniji na čvrstoj podršci koju nam pruža na evropskom putu i sveukupnom doprinosu u pravcu sticanja punopravnog članstva Crne Gore u NATO.

Izrazio je zadovoljstvo bilateralnom saradnjom i intenzivnim političkim kontaktima koje dvije države baštine na svim nivoima.

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Državnog zbora Slovenije Matjaž Nemec pozdravio je crnogorski napredak kada je u pitanju evropska integracija.

“Crna Gora je zaslužila članstvo u EU, te je potrebno što jasnije predstaviti postignute rezultate na polju reformi”, ocijenio je Nemec.

Prenio je da će, u duhu izuzetno dobrih partnerskih i prijateljskih odnosa, zvanična Ljubljana nastaviti da aktivno i na najvišim adresama promoviše politiku proširenja na Zapadni Balkan koji je od strateške važnosti, kako za stabilnost zemalja Regiona, tako i za EU.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će nova Evropska komisija iskoristiti pozitivna dešavanja i progres učinjen na Zapadnom Balkanu i održati politiku proširenja Evropske unije aktuelnom.

Send this to a friend