Politika Nikolić i ambasadori država Višegradske grupe

Crna Gora zaslužuje da bude prva naredna članica Evropske unije

Crna Gora je najbolje pripremljena država Zapadnog Balkana za ulazak u Evropsku uniju i kao takva zaslužuje da bude njena prva naredna članica, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrije Nikolića i ambasadora država Višegradske grupe – V4 (Češka, Mađarska, Poljska, Slovačka).

Kako je saopšteno iz Skupštine, Nikolić je kazao da zemlje Višegradske četvorke veoma dobro razumiju sve deficite regiona, ali da u isto vrijeme i prepoznaju da Evropska unija nije potpuna bez država regiona Zapadnog Balkana.

“Nikolić je istakao da se nakon uspješnog suočavanja sa epidemijom koronavirusa, Crna Gora suočava sa izazovom očuvanja svoje ekonomije, te naglasio da konkretna saradnja i promocija Crne Gore kao sigurne destinacije u državama V4 može značajno pomoći u očuvanju ekonomske stabilnosti”, navode u Skupštini.

Ambasadori Češke Karel Urban, Mađarske Jožef Neđeši, Poljske Artur Dmohovski i Slovačke Boris Gandel bili su saglasni u ocjeni da Višegradska grupa kao uticajan blok u Evropskoj uniji, čvrsto stoji iza ideje proširenja na Zapadni Balkan te da aktivno zagovara skorašnje učlanjenje Crne Gore u Uniju.

“Ambasadori su takođe istakli da Crna Gora može da računa na političku, ekspertsku i tehničku podršku država članica Višegradske grupe. Sagovornici su bili saglasni da postoji veliki interes Crne Gore da se u periodu nakon epidemije izazvane pojavom koronavirusa, sačuva ljetnja turistička sezona, čemu će pomoći i aktivnosti usmjerene ka održavanju visokog stepena interesovanja turista iz zemalja Višegradske grupe za Crnu Goru i njenu turističku ponudu”, dodaju u Skupštini.

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori i predstojećim redovnim parlamentarnim izborima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Izazvana
Gost
Izazvana

Preporučuje nas slučaj Budva, afere koverat i snimak itd itd. Hahaha
Ne ide se u EU sa vlašću koja ne poštuje rezultate izbora i političkom korupcijom mijenja volju gradjana

Gigi
Gost
Gigi

Ne Daj boze.

Send this to a friend