Politika

Crnogorci iz Srbije čestitali ulazak u NATO

Predsjedništvo Crnogorske partije i crnogorska udruženja u Srbiji uputili su zajedničku čestitku Vladi i svim građanima Crne Gore povodom članstva Crne Gore u NATO savez.

“Članstvo Crne Gore u NATO savez je još jedan dragi kamen na sjajnoj kruni sveukupnog crnogorskog preporoda koji je počeo 21. maja 2006. godine. Vladi naše postojbine i svim njenim građanima upućujemo iskrene čestitke sa željom da krunu uspjeha u narednom periodu obogate i ulaskom u Evropsku Uniju”, navodi se u čestitci.

Čestitci Crnogorske partije pridružuju se: Udruženje Crnogoraca Srbije “Krstaš”, Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo “Princeza Ksenija” iz Lovćenca, Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo “Montenegrina” iz Subotice, Crnogorska zajednica Prokuplja i Crnogorski kulturni centar Beograda.

Crnogorska partija, kako su saopštili je jedina politička organizacija koja zastupa političke interese crnogorske nacionalne zajednice u Republici Srbiji, od svog osnivanja 2008. godine podržava evro-atlanske integracije Crne Gore, i zalaže se stautarno i programski za ulazak Srbije u NATO savez i EU.

Send this to a friend