Politika

Crnogorci u Australiji most za unapređenje saradnje dvije zemlje

Djelovanje crnogorske nacionalne zajednice u Australiji most je za unapređenje saradnje dvije zemlje, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Mila Đukanovića i ambasadorke Australije u Crnoj Gori Julije Fini.

“Kao zemlja koja baštini evropske demokratske vrijednosti, Australija snažno podržava Crnu Goru i na njenom putu ka EU”, poručila je ambasadorka Fini.

Zajednički je ocijenjeno da postoje brojne mogućnosti za unapređenje saradnje dvije zemlje, prije svega na najvišem nivou.

Uspostavljanjem ugovorne baze između Crne Gore i Australije, biće stvorene pretpostavke za jačanje ekonomske saradnje i razmjenu iskustava u oblasti zaštite životne sredine.

Takođe, ocijenjeno je da će pozitivna iskustva saradnje sa poslovnim ljudima iz Australije koji rade na značajnim projektima u Crnoj Gori, biti snažan podsticaj za dalje interesovanje biznis zajednice iz te zemlje.

Ambasadorka je tokom oproštajne posjete, čestitala Đukanoviću izbor na tu funkciju i prijem Crne Gore u NATO, što, prema njenim riječima,  predstavlja priznanje za ostvarenja crnogorske državne politike i podsticaj za jačanje saradnje dvije države, jer je i Australija važan partner Alijanse, posebno u tom regionu.

On je zahvalio ambasadorki i generalnom guverneru Australije Piteru Kosgrou na čestitkama i ohrabrenju Crnoj Gori na putu integracija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sejo
Gost
Sejo

Svaka cast Crnogorskoj etnickoj zajednici Australije na svemu sto rade za Crnu Goru.

Todor Krulj
Gost
Todor Krulj

Tri prevodioca i Roćen kao dekoracija!

Gost
Gost
Gost

Što će Roćen kod predsjednika Mila uvijek? Je li ona plavuša što piše Ivana Šebek sa Pink tv?

Evropljanin
Gost
Evropljanin

Ova podržava ulazak u NATO, a njena domovina nije u toj nalazi od tzv. saveza.

Joxim
Gost
Joxim

Poliglota i diplomata. Sve u jednoj ličnosti. Plus Roćko!

Send this to a friend