Politika

Crnogorska: Cilj nam je da spriječimo da Carević iznosi novac građana Budve

Opstrukcija koja se pokušava dogoditi u Opštini Budva smišljen je potez smijenjene vlasti u toj opštini, sa ciljem da se prikriju sve zloupotrebe koje je prvi čovjek te političke skupine Marko Carević, sa saradnicima, učinio za vrijeme trajanja svog mandata, poričuju iz Crnogorske.

Kako ističu, odbijanje sekretara da izvršavaju svoje zakonske obaveze može da se da tumači samo kao pokušaj da se prikrije dokumentacija koja svjedoči o zloupotrebama i potencijalnim krivičnim djelima.

“Novoformirana većina u budvanskom parlamentu i novo rukovodstvo Opštine dostaviće svu neophodnu dokumentaciju koja je u njihovom posjedu svim nadležnim državnim organima, kako bi nesmetano mogli da vode procese za koje su zakonski zaduženi. Bojimo se samo da su upadi u zgradu Opštine, vandalsko ponašanje i divljanje, bili samo paravan za uništavanje materijalnih dokaza za procese koji se vode pred Specijalnim državnim tužilaštvom i drugim organima Crne Gore”, navode iz Crnogorske.

Kako ističu, kao političkoj strukturi koja participira u vlasti cilj im je da spriječe da se preko firmi povezanih sa Carevićem, iznosi novac građana Budve, kako bi se, kako ističu,  bogatio on i njemu bliske osobe i političke strukture.

“Cilj nam je da se suzbije, a ne da se podržava zloupotreba državnih i lokalnih resursa, poput Krimovice. Cilj nam je da suštinski, a ne deklarativno, branimo lokalni Budžet i javno dobro, poput plaže Ploče. Cilj nam je da oni koji kradu idu u zatvor. Da se oni koji pljačkaju ne pretvaraju da su žrtve. Da oni koji imaju i promovišu selektivan pristup pravdi ne sjednu u funkcionerske fotelje i onda dijele lekcije poštenim građanima Budve, ko đe treba da bude i kako da se ponaša”, tvrde oni.

Iz Crnogorske ističu da je zakon isti za sve i svi su jednaki pred zakonom.

“Tako smo radili do sad, tako ćemo raditi i od sad. Niko nas neće spriječiti da, dok budemo u politici, obavljamo svoj posao časno, pošteno i u skladu sa zakonom. A oni koji imaju šta da kriju, i koji imaju razlog da vrše upade u opštinske prostorije, neka budu sigurni da im nećemo omogućiti da se skriju od zakona. Svu neophodnu traženu dokumentaciju dostavićemo nadležnim organima, pa neka oni, na osnovu svojih nadležnosti odluče o daljem postupanju”, zaključuju iz ove stranke.

Podsjetimo, i danas su u Budvi viđeni incidenti, uhapšeni su smijenjeni čelnici opštine, okupili su se građani koji su gađali jajima automobil v.d. predsjednika Opštine, a policija je bacila suzavac.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Skromno
Gost
Skromno

I odma 5 miliona?!

Medik
Gost
Medik

Hoćemo Petrovac opštinu. Svo zlo dolazi od Grbljana. Daj im vlast, sve pokradoše.

Fangio
Gost
Fangio

Bato kome poklanjas mjesecnu platu

Lida
Gost
Lida

To svi u Budvi znaju.

Send this to a friend