Politika

Crnogorska partija: Prihvatamo Dačićev prijedlog o zastupljenosti

Dačić

Nakon što je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio juče, između ostalog, da kada bi oni tražili reciprocitet koliko nas ima u Srbiji na funkcijama i u državnim organima da Crnogorcima niša ne bi ostalo, oglasili su se iz Crnogorske partije. Kažu da sa zadovoljstvom prihvataju Dačićev prijedlog o zastupljenosti.

„Crnogorska zajednica u Srbiji sa zadovoljstvom prihvata mogućnost da njeni autentični predstavnici budu zastupljeni u istom obimu kao i predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori“, saopšteno je iz Crnogorske partije (CP).

Tačnije, kako navode, koliko Srba u Crnoj Gori koji govore srpskim jezikom i podržavaju Srpsku pravoslavnu crkvu, isto toliko i Crnogoraca u Srbiji koji govore crnogorskim jezikom i podržavaju Crnogorsku pravoslavnu crkvu.

„Takva raspodjela bi u identitetskom smislu oslikavala realnost i pošten reciprocitet između dvije susjedne države i dva prijateljska naroda i, ako je ministar Dačić to želio da kaže, CP mu daje punu podršku“, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend