Politika

Crnogorski pokret: Bilo bi opasno da se pređe preko zlokobne poruke iz Pljevalja

Zlokobno odjekuju Crnom Gorom poruke s jučerašnjega skupa koje su upriličili svetosavski šovinisti ispred Centra bezbijednosti u Pljevljima. Zaludu njihovi nalogodavci lažu da je razlog izbor Harisa Đurđevića, kojemu, da bi ga diskvalifikovali, tovare sve što on nije i što nije radio, saopštili su danas iz Crnogorskog pokreta.

<<<Protest ispred pljevaljske policije zbog imenovanja Đurđevića za načelnika<<<

<<<Haris Đurđević novi načelnik pljevaljske policije<<<

“Nasljednici ološi, kukavica i bijednika, koji su devedesetih godina prošloga vijeka, pod tenkovskom i artiljerijskom zaštitom beogradske vojske, palili, ubijali i pljačkali po Bosni i dubrovačkome području digli su glavu. Upareni s beogradskim ratnim huškačima, koji posredstvom svih beogradskih medija, svakodnevno raspiruju šovinističke strasti, kojima su mete Crnogorci, muslimani i katolici otpjevali su: “Ustala je Sparta srpska; neće ovo biti Turska; Milo lopove”. S prostom rečenicom “neće ovo biti Turska”, jasno su se deklarisali kao zlikovačka falnga, koja samo čeka da sa Kalemegdana zasvira truba, pa da nasrnu na sve druge i drugačije”, navode u CP.

Prema njihovim riječima, oni zajednički pozivaju i prizivaju zlo, nesreću i užas, kakve smo gledali devedesetih godina prošloga vijeka po Bosni i Hrvatskoj.

“Brutalno ubijeni građani Srebrenice, samo zato što su muslimani, bjelodano očituju rezultate takve politike. Ali i upozoravaju da je zlo među nama, i da ima dovoljno zlikovaca koji ga prizivaju. Među njima su i jučerašnji učesnici protesta u Pljevljima. Bilo bi opasno da se pređe preko ove zlokobne poruke upućene crnogorskoj javnosti iz Pljevalja. Zato pozivamo sve političke partije, institucije, NVO-e i pojedince da javno i masovno iskažemo protest, i ustanemo protiv zla koje se nadvilo iznad Crne Gore, prije nego nas ono uvede u nove nesreće i propast”, poručuju iz Crnogorskog pokreta.

Send this to a friend