Politika

Crnogorski pokret: Čudna je ta sloboda koja liči na prošlost koje se sav civilizovan svijet gnuša

Arhivska fotografija

Ako postoji nešto dobro nakon proteklih izbora to je da je svako pokazao kako kome “vonjaju tragovi”, saopšteno je iz Crnogorskog pokreta. Kao da se ovih dana čuje eho nekih prošlih vremena, nanovo se slavi „sloboda“ porazom Crnogoraca i Crne Gore.

“A kakav bi to kontinuitet „oslobodioca“ i „slobode“ bio kad ga na svojoj koži ne bi osjetili Crnogorci, Bošnjaci, Hrvati,.. Albanci se ovaj put provukoše bez nasilja iz oportunih razloga. Na smiješno opravdanje kako je to refleks sužnjeva koji su se oslobodili i pripisivanje nasilja po śeveru onima koji su izgubili izbore nijesu se upecali ni revnosni, anticrnogorski mediji śevernog suśeda. Toliko su bili ubjedljivi verbalni marifetluci pobjednika izbora da mediji u Srbiji nijesu pominjali ni nasilje, ni ta glupava opravdanja”, navodi se u saopšenju Crnorgorske.

Čudna je to „sloboda“ koja liči na vremena iz prošlosti, dodaju, kojeg se sav civilizovani svijet gnuša. Kako živimo u svijetu laži, zloupotrebe medija, lažovi su postali politički najuspješnija kasta. Više nijesu važna djela, ističu u toj partiji, nego snaga medija i sposobnost obmanjivanja „pučine grdne“.

“Što više pominjanja demokratije i „prve demokratske vlasti“, to više represije i represivne svijesti iz šinjela vremena kad se kažnjavala pomisao, a ne izrečena misao. „Prva demokratska vlast u Crnoj Gori“ je započela buduću vladavinu demokratskim prijetnjama ukidanjem medija, krivičnim prijavama za delikt mišljenja, hapšenjima, partijskim uređivanjem Javnog servisa, vrijeđanjem novinarke što se drznula da njegovom visočanstvu, Dritanu Abazoviću, postavi nezgodna pitanja… Za vrijeme čuvene „diktature“ i „diktatora“ imali smo poplavu medija koji su čak jezivo širili mržnju, olajavali časne ljude, crtali mete, vrijeđali ljude u studiju, ispoljavali agresiju prema neistomišljenicima i to nije smetalo „oslobodiocima“, jer oni nijesu bili mete tih strijela ispodljudskog dostojanstva i nužničke estetike”, pojašnjavaju u saopštenju.

Sad, paunovski nadignutih noseva, kao da su se kandidovali za Nobelovu nagradu skidanjem najvećeg “svjetskog zločinca sa vlasti”, smeta im bilo kakva kritička misao, bilo koja analiza koja ih ne meće među oblake, ubjeđeni da zaslužuju samo fanfare i ode, krenuli su da disciplinuju slobodnu riječ.

“Hoće da sude istini Ranka Đonovića, ukidaju Cdm, Dnevne novine, reketiraju Aktuelno, … slijedeći svog gurua iz sjevernog susjeda, koji je sve medije stavio pod svoju kontrolu i upregao ih u očuvanju totalitarne vlasti i „nemešanje u crnogorske izbore“! I koji je usavršio laž kao vrhunsko sredstvo neograničene vladavine i jednocifrenog procenta opozicije u parlamentu”, navode u Crnogorkom pokretu.

Sve se čini da će „oslobodioci“ istim stopama i istom matricom, poručuju, u kojoj je glavni krivac za sve prošla vlast. Tako su se već čule najave da neće biti novca u državnoj kasi za plate u novembru i, gle čuda, ko je kriv?

“Prošla vlast! Kažu, ostavili praznu kasu! Kao da je prošloj vlasti kasa bila bila prepuna i kao da nijesu imali problema da odgovore na sve potrebe društva u uslovima pandemije i pada privredne aktivnosti.Pozivamo sve  građane Crne Gore, bez obzira na naciju, vjeru ili rasu, da ne nasijedaju na budalaštine da će Crnu Goru reformisati Medo, Mandić, Knežević, Milačić, Zogović, Radunović, Vučurović, Bečić, … i da će URA promjeniti svoje ponašanje iz Budve kada je ostala u vlasti koja je slavila sve tragedije Crne Gore iz prošlosti. Više je nego jasno da ovo vrijeme traži objedinjavanje svih patriotskih snaga u Crnoj Gori, aktivan otpor, ogoljavanje anticrnogorske suštine nove vlasti, nepristajanje na novu velikosrpsku AB revoluciju i borbu za ostvarenje onoga što je 22-og maja 2006. propušteno!”, zaključuju u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marina
Gost
Marina

Ja bih molila sve ljude,iskrene patriote,koji vole svoju zemlju Crnu Goru i postuju njene simbole i obeljezja da uopste ne komentarisu ni pozitivno ni negativno pisanje onih koji su svojim glasanjem doveli CG u ovakvo stanje. Da njihove komentare ne primjecujemo nego da ih preskacemo .Niti ima sto pametno iz njih da se izvuce niti je potrebno da se srozavamo… Više »

Milan
Gost
Milan

Milo Djukanovic, CG pokret i Zbor jedni od rijetkih koji zaista brane Crnu Goru i njene interese. Nazalost je vise onih koji bi da je satru, ako racunamo gradjane suśednih drzava.

Primorje
Gost
Primorje

Čak i iz šume je brani. Vraća nas ko u borbe s’ Turcima. Ahahahg

komitovic
Gost
komitovic

dje je onaj Batricevic , oce li ista uraditi ? oce li nas okupljati , vrijeme je da nova mlada i casna generacija zamijeni staru gardu , mora crna gora da se brani

Ja,mi,vi,oni,..
Gost
Ja,mi,vi,oni,..

Ima li kakav električar da ih ugasi/islljuči.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Nema Crnogoraca… nema ođe više života!!.. Nikome……

Zeta
Gost
Zeta

Prodje vrijeme partijskih komesara
Lele VAMA

Crnogorac
Gost
Crnogorac

što se tiče te novinarke Dritan je izdominirao odgovorima. Sve ostalo je suvišno

Milan
Gost
Milan

Vise je sebe ukopao sa izbjegavanjem odgovora na konkretna i precizna pitanja koje je morao odgovoriti za dobro gradjana. Narod je bijesan.

MPT
Gost
MPT

Jes, zato ste i napali na nju poslije intervjua kao bijesne hijene?!

Hurem
Gost
Hurem

Pokopao sebe sa mahanjem i ponavljanjem jedno te istog.Novinarka je odradila sjajan posao da nije tako nebi je napadali..Dritan je pokvarena ploca koja ponekad predkoci.DRITKO RAZMISLJA PLITKO

Nagual
Gost
Nagual

Rezim je pao

marius
Gost
marius

Zivio Crnogorski Patriotcki Pokret , i da sto prije se registruju ka politicka partija da oko sebe okupi sve one kojima je CRNA GORA na srcu . Nek je vjecna nasa CRNA GORA !

Gorica
Gost
Gorica

jos jedan crnogorski df…kako da ne!

Goran
Gost
Goran

Ako je patriotCki, imaju i od mene podrsku!

Crni
Gost
Crni

Ajte vi u sumu…nego ne znam hoce li vam zivotinje dati, jer ste im i to unistili

Dula
Gost
Dula

Narodu nista nije hvalilo. Primanja su bila redovna zahvaljujuci Vladi, sto je najbitnije od svega. Samo jos jedno, made ljude zaposljavati, jer na njima svijet ostaje.

Gorica
Gost
Gorica

kad kreces u sumu Dula?

Djuka
Gost
Djuka

Džaba vam trud svirači, za drugog su dunje žute.

Gorica
Gost
Gorica

odsvirali su svoje😉

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Providne provokacije ANB-a

Kokot
Gost
Kokot

Ko gubi ima pravo da se ljuti.Sad vam ni Albanci ne valjaju.

Slavko
Gost
Slavko

A ne znam ko vas iskreno voli posrbice, sa svakim ste se posvadjali i ratovali, uz nas su Hrvatska,Bosna,Slovenija,Makedonija,Kosovo,Albanija, Amerika, i jos mnoge druge zemlje. Prema tome pozdrav

Kokot
Gost
Kokot

Ih ti se naljuti

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Slavko jako ste bitni svi vas vole ali je..vati.
Ahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaa

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Opet jadikovke. Čitav civilizovani svijet je pozdravio demokratske promjene i rekao da se raduje novoj vlasti. Ko se gnuša?

D.D
Gost
D.D

Lopovi i pripejd patrijote

Mongro
Gost
Mongro

Nijesam čuo da vam je iko čestitao pobjedu iz EU😀 Toliko poštuju tripl-sastav buduće vlade: Četnici – Ljotićevci – biznismeni….sve u jedan džak. Zavuci ruku u džak majčin sine ako smiješ 😂😂😂 Izvadit ćeš je ogoljenu do kostiju!

Atos
Gost
Atos

Ne znam zašto bi ko tebe i obještavao o tome

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Mongro, Mongro,Mongro…
Ahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaa

Gorica
Gost
Gorica

plase se lelekaci….

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

“Za Pravo, Čast i Slobodu Crne Gore!”
“Čovjek bez slobode nije čovjek. Narod bez slobode nije narod.”
Postojaće Crna Gora,
dok je Lovćena i Durmitora,
dok je mora pod Barom i Kotorom,
dok je sunca i dok je Grahovca!
“Da je vječna Crna Gora!”

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

“Smrt fašizmu – sloboda narodu!”

Emanon
Gost
Emanon

Moralo je doci do promene, narodu je dosta lazi. Vi shvatate da je drzava opljackana i rasprodata? Kako ocekujete da se zivi ovde? Imamo drzavu sa 600-650000 stanovnika u kojoj 75-100000 je iskljucena struja. To je istinska nasa prosperitetna drzava.

MPT
Gost
MPT

Dug Republike Srbije: 24,7 milijardi eura
Dug Crne Gore: 3,7 milijardi eura.

BDP po glavi stanovnika:
Srbija: 18100 USD
Crna Gora: 21800 USD

Snjeg
Gost
Snjeg

A zasto im je iskljucena’struja.? Navikli da im pada sa neba da ne rade .Posla ima ko hoce da radi.Misle da ce im sada neko davati na tacni.Ta vremena’su prosla .Ko god da je na vlasti struju moras platiti i sve ostalo.Do prije nekoliko godina nisu izmirivali racune i po nekoliko god.A svi voze skupe automobile , kafane pune ,svi… Više »

Pop Milo
Gost
Pop Milo

Jesi ti dobro digitronu??

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Nedavno Krivokapic izjavi” mir nema cijenu” – Ima , ima itekako — cijena je CRNA GORA nezavisna sa svim njenim oboljezjima , gradjanima, istorijom , kulturom.
ZID na granici sa Srbijom!!!!!

D.D
Gost
D.D

Kakav komad budale

Mongro
Gost
Mongro

Oni misle da dok nam gori kuća, da ćemo mi ukućani da sadimo krompir u baštu?

Gorica
Gost
Gorica

nema zidova Ljubavi vise….sloboda🤗

Pop Milo
Gost
Pop Milo

Osjetices ti tu ljubav ako tako nastavis…👌🙏🏼

Mala Mo
Gost
Mala Mo

Tacno tako. Em su dobili izbote preko Amfilohija, Vucuca i njegovih para u medijs, em planuraju konfederaciju sa Srbijom..
.

D.D
Gost
D.D

To milo rekao?😂😂😂😂😂
Blago tebi kako mozga nemas

Baba vanga
Gost
Baba vanga

Sve je istina sto ste rekli ne damo te crna goro

Lisboa
Gost
Lisboa

Ajte u šume slobodno, ako mislite daje to budućnost

H2O
Gost
H2O

Bolje u sumu slobodan nego da nas cetnici okupiraju i prave veliku Srbiju.

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Pa ajde

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Nema četnika više, pobili su ih partizani,a nema ni partizana više,jer su pomrli.

Segio
Gost
Segio

A što ćeš pričati kad se to ne desi i kada vidiš da niko nije ni o so namjeru što oćeš onda, oči tada izać iz pun šume

Gorica
Gost
Gorica

taman da si odete …..a mi da pjevamo… svi u glas sad…URA

Pop Milo
Gost
Pop Milo

Ako mi odemo u sume, pitas li se dje ces ti??

Podgorica
Gost
Podgorica

Milo je prošlost

MPT
Gost
MPT

Dug Republike Srbije: 24,7 milijardi eura
Dug Crne Gore: 3,7 milijardi eura.

BDP po glavi stanovnika:
Srbija: 18100 USD
Crna Gora: 21800 USD

Srecna sloboda glasači, kad prestane isplata plata i penzija konzerve ce se preuzimati u hotelima i zgradama SPC (centrala ispod Gorice)

Radius
Gost
Radius

Kada smo bili u SFRJ, kada su nam sve fabrike radile, odvajao se sa saveznog nivoa redovno za Crnu Goru novac, kao za nedovljino razvijene krajeve.
Od kada je Dps “sve” su se fabrike, preduzeća… zatvorila, rasprodaja…
Plate sa 2000 maraka došle ba 350€..i neko nam kaže da smo najbolji, “Lokomotiva Balkana”…i treba sa mu vjerujemo…

C G
Gost
C G

“2000”maraka…!? O čemu ti to, jadan ne bio? Kad smo to imali plate 2000 maraka?

Radius
Gost
Radius

Pitaj ratu, kolje su plate bile pa uporedi

D.D
Gost
D.D

Ekonomski tigar-u svercu,lopovluku,malverzacijama…

Onako samo
Gost
Onako samo

Radius, đe živiš ti. Nikad se u CG nije živjelo bolje nego do sada. Ima li ko da te probudi.
Sad ce pobjednici izbora da nas vrate u period bez plate, sa inflacijom, bez hrane, goriva i td.

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Milo je vodio Državu ako je kasa prazna, neće biti da Dritan nršto ukrao, mada tebi hoće

Nixon
Gost
Nixon

I tada ste VI, kao i sada, htjeli veliku Srbiju i
rasparcali nasu divnu Jugoslaviju, VI ste je unistili, sve drugo je posljedica. Ne moze se ratovati i podizati standard. Samo budale daju svoju djecu za topovsko meso, zarad interesa tudje drzave.

MPT
Gost
MPT

Tako je, bili smo najmanje razvijena republika Jugoslavije. Sad smo po svim ekonomskim parametrima treći, poslije Slovenije i Hrvatske, a ispred Srbije, Bih, Makedonije, Kosova i Albanije. Za vrijeme DPS-a smo skočili sa šestog na 3-treće mjesto! A vi sad hoćete da nas vratite na šesto!

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Ko pominje Srbiju, druže, o crnogorskom ekonomskom kolapsu je riječ.

Marina
Gost
Marina

Duhovito.Bravo!

Duki
Gost
Duki

Dobro se sjetiste da nesto progovorite posle toliko vremena.Mislim da je sad prilicno kasno posto ste mirno odcutali zadnje pola godine kad je trebalo da pokrenete konkretne poteze kojima bi makar malo ublazili ako ne sprijecili ovo.

Śan
Gost
Śan

Ovim sa dvojnim drzavljanstvima uzeti drzavljanstvo Crne Gore i naravno izbjeglica status proispitati kome je ljepse nedje drugo vratit ga okle je doso pa nek senluci i rusi tamo.
Ajmo Crnogorci svih vjera mi nemamo rezervnu drzavu nece je oslobadjat od nas uljezi srbocetnicki i sektasi.

Darko Đurković
Gost
Darko Đurković

Da nam dobri Bog pomogne moji Crnogorci u borbi koja slijedi da sačuvamo PRAVO ČAST I SLOBODU CRNE GORE

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Ništa nemamo protiv nacionalnih crnogoraca,ali i mi srbi koji smo stvorili ovu državu i dali ovoj državi dinastije Balšića,Crnojevića i Petrovića,hoćemo svoje mjesto pod ovim zajedničkim suncem u ovoj zajedničkoj državi.

Pravo na naciju
Gost
Pravo na naciju

Prvo da mi odgovoriš po kojem osnovu si Srbin. Jesi li doseljen iz Srbije ili misliš da si Srbin?

Dana
Gost
Dana

Doseljen iza Karpata u 6.vijeku i naselio se u rimsku provinciju Duklju a onda stvorio svoju srpsku državu Duklju. Sad malo jasnije? Nećeš kod Šerbeta naučiti ništa.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Doseljen sam sa kosova i metohije u lješkopolje prije više od 600 godina.

H2O
Gost
H2O

Za pocetak pocni od istorijskih cinkenica a ne mitova……a kao drugo jesi li doseljeni Srbin ili domaci izdajnik….razlika je velika.

Hydra
Gost
Hydra

Jedini Srbi u CG su ovi doseljenici iz Hercegovine,svi ostali su samo u zabludi da su Srbi.

његуш
Gost
његуш

Hydra”Па што онда збориш српски. Прозбори брате Црногорси да те као човјек који тај језик не зна не разумијем

Hydra
Gost
Hydra

Da bi opismenio narod u Srbiju,Vuk Karadžić je došao u Crnu Goru i Hercegovinu da vidi kako ljudi pričaju,to zapisao i odnio u Srbiju,dakle Srbija priča varijantu crnogorskog a ne mi varijantu srpskog,a prost dokaz tome je ako si čitao Zakonik Cara Dušana,e pa taj srpski na koji je napisan veze nema sa sadašnjim.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

I ovi iz Hercegovine su Bosanci pravislavne vjeroispovjest a ne Srbi.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Da… ali ne preko tuđih leđa…

Hydra
Gost
Hydra

Nijedna od 3 dinastije koje si pomenuo nisu porijeklom Srbi,Petrovići su porijeklom Vlasi koji su primili pravoslavlje pa se jesu izjašnjavali kao Srbi,Balšići su porijeklom Francuzi,plemićka porodica,a što se tiče Crnojevića,svakog od njih je rodila Albanka,traga “srpskog” gena nema u nijednom od njih.

Snjeg
Gost
Snjeg

Pa i vi ste valjda crnogorci pravoslavne vjeroispovjesti.Niti vam bolje niti gore nego ostalim gradjanima cg.Ali problem je sto vise volite susjednu drzavu i sto biste da nas ucite ko smo sto smo .Lazete falsifikujete istorijske cinjenice.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Falsifikujete činjenice i lažete vi koji kažete da mi nismo Srbi i da Petrovići nisu Srbi.

Milan
Gost
Milan

Bolest je svačija, razumijemo te. Polako

Vava
Gost
Vava

Pukli ste i tacka

Fucmut
Gost
Fucmut

Nije vama lako…..

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Narod još nije svjestan koga je doveo na vlast,a samo zato da bi sačuvali srpsku crkvu,u zemlji koja je izvor velikog zla i smutnje,to je dokazala stavljajući onu crkvu na rumiju.Narode gajite zmiju u njedrima,bojim se da će nas agresivno ujest!?

Crni
Gost
Crni

Pusti crkvu, nego ovi sto su opljackali drzavu, kako da povratimo to…

H2O
Gost
H2O

Nema pistanja crkve……ako ke iko plkaclao i krsio zakon to su oni

Send this to a friend