Politika

Crnogorski vojnici da se edukuju u Hrvatskoj

Ministar odbrane, Predrag Bošković sastao se danas u Splitu sa potpredsjednikom Vlade i ministrom odbrane Hrvatske, Damirom Krstičevićem, u okviru svoje službene posjete ovoj državi, povodom održavanja 5. Jadranske vojne i vazduhoplovne izložbe i konferencije “ASDA 2019”.

Tokom sastanka su prepoznate nove mogućnosti edukacije crnogorskog vojnog kadra na prestižnim vojnim akademijama Hrvatske, a ministar Krstičević je iskazao punu podršku aktivnostima koje realizuje Ministarstvo odbrane Crne Gore na čelu sa ministrom Boškovićem.

“Bošković se zahvalio ministru Krstičeviću na pozivu da prisustvuje konferenciji ,,ASDA 2019’’, ukazujući na njen značaj u jačanju međusobne saradnje savezničkih i partnerskih zemalja koje teže modernizaciji nacionalnih odbrambenih kapaciteta. Tokom susreta, razgovarajući o modalitetima jačanja bilateralnh vojnih odnosa Crne Gore i Hrvatske, sagovornici su ocijenili da postoje izvanredni uslovi i obostrani interes za uspostavljanje novih vidova saradnje, posebno u dijelu odbrambene industrije, kao i u oblasti edukacije vojnog kadra i obuke vojnog osoblja i pripadnika oružanih snaga”, saopštili su iz Ministarstva odbrane.

Na iskazano interesovanje ministra Krstičevića o mogućnostima uspostavljanja saradnje sa kompanijama namjenske industrije u Crnoj Gori, Bošković je istakao punu podršku pomenutoj ideji, naglašavajući spremnost da, iako ta oblast nije u nadležnosti Ministarstva odbrane Crne Gore, doprinese ostvarenju kontakata nadležnih institucija dvije zemlje.

“Ističući značaj kontinuiranih odnosa za uspješnu implementaciju bilateralnih projekata, kao i za zajedničko suprotstavljanje regionalnim bezbjednosnim izazovima, ministar Bošković je uputio zvaničan poziv hrvatskom kolegi da posjeti Crnu Goru i Ministarstvo odbrane u narednom periodu”, dodaju iz Ministarstva.

Tokom trajanja Međunarodne izložbe ASDA u Splitu, delegacija Ministarstva odbrane Crne Gore je imala priliku da prisustvuje demonstraciji združenih snaga koje učestvuju u nadzoru i zaštiti pomorske bezbjednosti na Jadranskom moru.

Međunarodna izložba ASDA u Splitu je i ove godine opravdala ulogu  značajne platforme za uspostavljanje saradnje u oblasti vojne modernizacije i jačanje kooperacije regionalnih i međunarodnih vojnih službi, kompanija i oružanih snaga.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ko smeta
Gost
Ko smeta

Mogli bi i u Srbiju, al je njima ministar na sluzenju vojnog roka

slavko
Gost
slavko

Obavezno u Crnu legiju na obuku

Micko
Gost
Micko

Kad pomislis dotakli dno dna-ima i dno ispod dna.

dejo
Gost
dejo

koji cirkus od kvazidrzave

Izbor
Gost
Izbor

Kad god pozelis moze u Srbiju, Republiku Srpsku, ili gdje ti basta.

Vojvoda Mirko
Gost
Vojvoda Mirko

A u Srpsku Goru Crnu?

mojsilović
Gost
mojsilović

Živjela nama Stara Hercegovina!

Bokelj
Gost
Bokelj

Hahahahahha zamisli na kakvom su nivou vojnici montenegra kad ih obučavaju Hrvati koji vojsku nisu imalo do 1991

Oluja
Gost
Oluja

Kakva bi im tek vojska bila da su je ranije imali?

bbc
Gost
bbc

Kad god se Srbi i Hrvati pobiju uvijek Srbi zaplaču. A Srbi veliki vojnici…

MaleCuce
Gost
MaleCuce

Hrvati su plakali 5 godina dok im nijesu Amerikanci stigli da spase.

ohoh
Gost
ohoh

Budi siguran, vojnici i to dobri. Da su stvarno htjeli, ja ne znam ko bi plakao. Razmisli malo kojoj sili su se odupirali 78 dana. No znam na ovom portalu ne prolaze argumentovani komentari, pa ću skratiti, možda objave.

Peka
Gost
Peka

Bijeli orao,velikosrbin do prije desetak godina, sada hrvatoljub…šta je sledeće?

Vlastimir
Gost
Vlastimir

Je li bilo priče o brodu JADRAN. Hrvati pišu da jeste.

Kako ne
Gost
Kako ne

Bilo je, i dacemo ga braci Hrvatima. nema nam blize drzave od njih. Zadovoljan ?

Jovanka
Gost
Jovanka

Fino ce se tamo edukovat…

Nego sto ?
Gost
Nego sto ?

Potpuno prirodan izbor. Susjeda jadranska drzava, clanica EU, clanica NATO, bliska kulturno,….
Koja je alternative? Republika Srpska sto nam prijeti uzimanjem dijelova drzave ?

Oluja
Gost
Oluja

Joke,pokusali smo davno kod sjevernih susjeda da se edukujemo vojno,cak smo dali da komanduji CG vojskom,genetal Pesic npr i kako je zavrsilo?,Kolapsom CG.Kad su nas to Hrvati okupirali?

Jovanka
Gost
Jovanka

Ne vole nas Hrvati nikako, vjeruj mi.

Pjer
Gost
Pjer

To si u pravu a nicim nijesmo ni zasluzili da nas vole.

Send this to a friend